RAKICA2007
|
No, naj vam še jaz zaupam mojo porodno štorijo: Bila je lepa sobota, že zjutraj sem se počutila tako 'smotano'. Vse me je tiščalo, dol pritiskalo, dajali so me rahli krči - pa sem mislila, na spet lažni popadki. Na vsake 30 minut rahel krč-popadek. V soboto sva bila z mojim povabljena na praznovanje abrahama. In to v planine, ja seveda nisva šla . Rekla sem mu, ni problema, greva na kavo in domov, se tako čudno počutim. Pa sva se odločila, da raje ne greva, ker potem je namesto kave, pivo, vino in žurka . Sobota je minila v mirnem vzdušju, crklajnju in sprehodih. V nedeljo smo imeli v vasi žegnanje. To je praznik vasi in takrat se zbere vsa družina, vso sorodstvo, se pije in je. No to nedeljo je bil pri nas doma na mizi pečen odojek - UUUUF kaj bi dala za kos odojka tisto nedeljo . Že v petek zvečer mi je od mojga stric reku, ti boš pa odojka zaje***a. Sem mu rekla, da ni šans, da bom pristona in prisebna. Odojka pa ne dam. Proti sobotnemu večeru Se je začelo, popadki na 10 minut. Telo se je začelo pripravljati na akcijo. Zvečer sem mojmu rekla, da sem lačna in od šuba pojedla 2 Bigmacka (sej ne vem kako se napiše, sem ga samo takrat jedla ). Nato se je moje telo odločilo, da bo kmalu akcija in je potreben klistir . Vso noč sem imela dirke iz postelje do wc-ja. Ob 03.00 zjutraj se nisem več mogla uležt in sem raje hodila po stanovanju in sedela. Ker je bil v ponedeljek praznik je moj delal v nedeljo zjutraj, ampak samo do 10.00 ure. Ja pa jade Ob 04.30, s popadki na 5-7 min, sem mojega previdno zbudila in mu rekla; dragi treba bo it. Pa me moj v polsnu pogleda in reče; ja, draga, sej mi še ni budilka zvonila. Ker vem, da zelo rad spi sem mu dala še 5 minut za premislek . Stuširana, 'spedenana', oblečena in anke friška, ga še enkrat budim; dragi, zdaj pa bo treba resnično počasi it. Pa me pogleda in ga skoraj katapultira , ko me je videl oblečeno. Panikaaaa, bolj ko sem ga mirila da imava čas, bolj je bil raztresen, joj kok je bil prisrčen, k ni vedel kje ma kaj za oblečt - še danes se smejiva na tisti trenutek. Malo se umiri in nato greva. Vsedeva se v avto, moj pogleda na uro pa reče; greva še do moje službe, nekaj na hitro naredim in greva. Ok ok, saj imava čas. Ob 05.30 prispeva do P LJ. V sprejemni spodaj me sprejme ena zdolgočasena sestra, z jabolkom v roki in polnimi usti; po kaj ste pa vi prišla. Nisem si pustila vzeti, mojega veselja in dobre volje pa ji odgovorim; tudi vam dobro jutro, prišla sem malo naokoli vas pogledat No in sva le s sestro nato prišli na skupno točko kako in kaj. Me pregleda, mi poda veliko vrečo za 'smeti' - moje obleke in se oblečem v XXXL haljo, bila mi je totalnoooo prevelika, ampak OK. Vse sem potrpela. Po ctg-ju in pregledu spodaj me napoti na klistir. Pridem gor, seveda s popadki na 3-5 minut in sestra pravi, bova brili - nop pa ne bova, sem že; pa reče klistir - pa ji rečem da sem tudi to že opravila oz. moje telo celo noč ampak vseeno je potrebno 100 bolelo kt hudič, topla voda po notranjosti trebuha, popadki, vse me je tišalo... nisem zdržala in mogla sem jit... na WC in pod tuš. Na čakanje pred porodno sobo (ob 07.10) srečam sosedo , kaj pa ti hudiča tukaj isto kot ti pa sva šli, vsaka v svojo. Pred porodno kličem mojega, da grem noter... moj pa lepo kavico pije doma in mene čaka da ga pokličem. Priklopijo me na ctg, pride porodničar (ob 08.35), da mi bo predrl mehur. Dvignem glavo in ga pogledam med razprtimi nogami; kaj mi boste naredili, ga vprašam, pravi da predrl mehur. Naj povem, da je bil porodničar tak manjši, in s takim babyface-om da sem mislila, da je študent. HB je imel malo roko, ko je tamalo lovil po trebuhu. Babica se mi je naslonila na trebuh, da je porodničar sploh lahko predrl mehur. No in se je začelo. Moj pride okoli 08.40 in seveda gospod, dobi kavico, gre vmes ene 2x na cigaret... jaz pa bi vse naredila za kos odojka lačna kot prosim mojga, babico, sestre, pač kogarkoli sem zagledala za hrano. Na koncu se me je babica usmilila in mi prinesla kozarček vode. Po enem požirku je bilo dovolj . Ob 09.00 odprta 7 cm. Dobila umetne popadke, protibolečinski brizg direkt v žilo in masko... žurkaaaaa - zadeta sem bila od vsega, tolk se mi je dogajal. Malo sem odspala - tudi popadek, in zarad tega se je porod podaljšal za 30 minut. Samo to sem slišala, ko je babica rekla, no pa počakajmo, še 30 minut. Ti ferdaman, ne bom več spala sem rekla in čakala na babico, da končno lahko pocrkljam malo bitje. Prvi zaresni popadek sem zamudila in prepozno pritisnila, tako da me je tamala vaginalno posnela. Malo je zapeklo ampak takrat sem se odločila, da če ne zdaj potem nikoli. Pri samem rojevanju je potrebno resnično sodelovat z babico in jo natančno poslušati. Ko je rekla 1. pritisnite, sem pritisnila; glavica je bila zunaj - in že sem lahko božala malo bitjece z laskami, nato je 2. rekla pritisnite - in sem pritisnila, tamalo je katapultiralo direkt k babici v naročje. Dvignila je tamalo med moje noge navzgor in mi samo rekla ima 10 prstkov na rokah in 10 prstkov na nogah. Naša miška je pa z velikimi očmi opazovala naokoli, kaj se je zgodilo. Šele ko mi jo je položila na trebuh je majčkeno zajokala. Uboga babica, je bila vsa umazana, še po laseh. Moj je prerezal popkovino, sestre so uredile tamalčko, babica pa je v 2-h minutah bila nazaj, preoblečena in sveža. Porodila sem še posteljico - čeprav ne vem kdaj in kako. Bila šivana, 3 vaginalni šivi, ki niso čisto nič boleli in že ob prihodu na oddelek sem lahko normalno sedela na postelji, samo malo čudno sem hodila. Tako da sem kot prvorodka, dobila mojo malo sončico, v 2.5 urah v naročje. Crklanje v porodni sobi je nekaj prečudovitega. In še nekaj, ja boli - nekatere bolj nekatere manj. Ti pomagajo če želiš, predvsem pa; če ti sodeluješ z njimi bodo tudi oni s tabo in veliko lažje bo speljati porod brez težav. In če bi lahko, bi takoj še enkrat rodila. Raje rodim, kot grem k zobozdravniku UUUUF sem se razpisala... upam, da nisem preveč zatežila.... Lepo se imejte in velikooo se smejte LP Katja
|