|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodne izkušnje :)
8.11.2009 13:36:25   
Karmen28
Hello punce!Odločila sem se da objavim to temo,ker se približuje dan ko bo potrebno it rodit user posted image .
Kot verjetno vsako žensko skrbi kako porod poteka,bi bila zelo vesela,da delite svoje izkušnje z mano (nami).Mogoče mi bo potem lažje hehe!Hvala lepa vsem.Pazite nase in srečno!!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodne izkušnje :)
8.11.2009 14:09:03   
miapia
Proda me nikoli ni bilo strah, tudi v nosečnosti se nikoli nisem črnila misli s tem, da bi bilo karkoli narobe. Pomislila sem že, pustila pa nisem kaj preveč, da bi o tem razmišljala. Vedno sem si govorila, da če so vse rodile, bom pa še jaz.
Potek: v bistvu bi morala iti v P, kjer bi mi predli mehur, ker sem bila idealna za iti rodit. Ker nisem želela biti na Silvestrovo v P, sem se z G dogovorila, da bom šla takoj po novem letu. Malo mi je bilo čudno, ker sem si porod predstavljala z odtekanjem vode in popadki.
Na Silvestra sem šla dop. v trgovino, peljala psa na sprehod in uredila rožice. Pri rezanju odmrlih listkov mi je začela odtekati voda. Ob 13h sem bila v P, ob 15h v porodni sobi, 0b 18h pa sem rodila.
Kako je bilo: bolelo je kot hudiš, takoj ko rodiš pa bolečina izpuhti. Bila sem šivana, kar me je mučilo šele naslednje dni.
In tako sva bili z malo na Silvestrovo v P. Pokale so rakete do 04h zjutraj, začelo je snežiti. Spala pa nihče od porodnic seveda ni in tako smo kramljale do jutra.
Ničesar se ti ni potrebno bati, niti bolečin, ker hitro pozabiš na njih. Imej pozitivne misli pa srečno.user posted image

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Karmen28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.11.2009 14:17:35   
Karmen28
Hvala MiaPia.Vsi mi pravijo,da bolečina izpuhti takoj ko primeš tisto lepo štručko v roke.Komaj čakam,da jo vidim.Mislim da nas je vse po malem strah pred neznanim :)
Tako kot si ti rekla ....če so druge rodile bom pa še jst :))
Hvala ti še enkrat !!Pazi nase in na svojo sončico :))

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.11.2009 14:26:17   
Dudica1
Tudi mene ni bilo nikoli strah...vem da ko poslušaš druge kako je bilo se sliši včasih res grozno ampak ni!
To je lepa izkušnja ki jo pač moramo dat skoz če hočemo imeti štručke ob sebi user posted image
Boli seveda boli saj vse pa je mamic na miljone po svetu...jaz ti svetujem da daš črne misli na stran in misliš pozitivno pa bo tudi vse okrog tebe pozitivno!
Imam pa dva sončka,prvi je rabil malo dalj da je prišel na svet drugi pa samo 50 minutk in tak porod želim tudi tebi in vsem ki še pričakujeteuser posted image

SREČNO

< Sporočilo je popravil Dudica1 -- 8.11.2009 14:27:05 >

(odgovor članu Karmen28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.11.2009 14:31:59   
Anonimen
Prespala.
Kaj cem, nema zgodbe user posted image user posted image

(odgovor članu Karmen28)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.11.2009 14:38:59   
**NiNa**
he he he miapia tudi mi smo bili za Silvestrovo v porodni :)
Jaz sem bila sicer že 12 dni čez rok od tega pa zadnje 3 dni v P, kjer so mi s tabletkami mehčali MV. 31.12. sem imela zjutraj že peto amnio in dežurna G se je odločila, da mi današnji dan prihranijo in da mi nebodo mehčali MV. Od 10 se mi je polilo malo vode, po besedah sestre na oddelku pa to ni bilo nič (rekoč, da bi že vedela da če bi mi odtekla voda bi stala v tumfu :)). Ob 13 sem dobila svoje popadke na 9 minut, ki so trajali vse do 18. Od 18-20 sem jih imela na 3-5 minut in zdeli so se mi ubijalski. Ta čas sem tudi 4x bruhala in dobila sem vročino. Ob 20 so me peljali v porodno kjer me je babica pogledala koliko sem odprta in naredila ctg. Odprta po besedah babice 1 cm, popadkov pa nič. Takrat sem edinokrat rekla, da če to niso popadki bom, ko bodo, verjetno kar umrla user posted image .  Poslali so me nazaj na oddelek. Ob 22. nisem več zdržala, od mene je kar tekla voda in res mi je vse pritiskalo dol. Poklicala sem sestro, ki me je spet odpeljala v porodno. Tam me spet pogleda G in babica in samo reče ja kar na mizo, bomo rodili. samo še prosila sem, če lahko pokličem moža, G pogleda na uro, vpraša ja kje pa je, ji povem ( k sreči samo 5 minut vožnje stran) in reče ja to se bo še sešlo. Rodila sem 23.25. Sam porod me ni nič bolel, res so me najbolj boleli popadki med 18-20 uro. Tudi jaz sem bila šivana in ja , šivi bolijo kasneje.  Sama sploh nisem vedela koliko je ura, sem šele potem videla oz slišala ko so pokale rakete. Bila sem pa najbolj srečna, da smo bili na novo leto skupaj user posted image . Tudi mene so ob 4 zjutraj dali na oddelek, kjer sva z mamico, ki je rodila 1.1. ob 0.25 klepetali do zjutraj. Takrat si poln adrenalina in sploh nisem mogla zaspat.
Da zaključim, ja imam zelo lepe spomine na porod in sem se hecala, da če bi lahko izbirala, da se takoj podpišem, da bi bil drug tudi takšenuser posted image

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2009 14:50:50   
Anonimen
Karmen28, najslabše kar zdaj lahko storiš, je da greš brat vse mogoče porodne zgodbe (ponavadi so tiste, ki niso imela ravno lepe najbolj glasne).

Dam ti lahko samo 4 napotke, ki so se pri meni izkazali za zlata vredne:
  1. Poslušaj osebje v porodni sobi in delaj po njihovih napotkih
  2. koncentriraj se na dihanje (pravilno ali ne), ker se tako zamotiš
  3. med popadki (ko jih ni) se probaj tako sprostiti da zaspiš in ne mislit na prihajajoči popadek
  4. Mantra iz knjige Čudež poroda: "Popadek je moj prijatelj, ki mi prinese otroka."

V porodni sem bila 3 ure, glede na napotek št. 3 sem prvo uro in pol skoraj v celoti prespala. Med popadki sem se močno koncentrirala na dihanje, ker je bolečino zelo omililo. Pa pred popadkom sem si vedno zrecitirala mantro pod št. 4 in s tem zabavala celo sobo  user posted image ... skratka ... v porodno sobo je treba iti z mislimi, da boš iz tam ven šla z nekom najbolj dragocenim na svetu in ne it noter vsa v krču in strahu. Jaz sem se zgornjih napotkov maksimalno držala in ti moram povedat, da je meni porod ostal v blazno lepem spominu. No če dobro pomislim, me je bilo celo nosečnost najbolj strah tega, kako bom prišla do porodničnice, ko me zagrabi in ne poroda user posted image .

(odgovor članu **NiNa**)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2009 17:39:19   
Karmen28
Hvala lepa punce,da ste zaupale svoje izkušnje :)) Otika ,vem glede teh zgodb.Še celo G mi je rekla naj teh stvari ne berem na netu,ker pisanje je lahko čisto nekaj drugega od realnosti.Papir prenese vse.MOgoče se sliši da sem mehka in se bojim bolečine ,pa se bolečine v bistvu sploh ne bojim,bolečina je del narave,saj se ženski zgodi pravi čudež ko rodi otroka.Bolj me skrbi vse drugo... ma saj veste..imam v glavi a bo zdrav/a,a bo vse ok itd.Zdaj imam sploh veliko časa ker sem non stop doma hehheh :)) Vem pa ,malo za šalo : če je šel notri bo šel še ven (sicer gre not malo lažje :) )) hehe
Hvala še enkrat vsem :))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.11.2009 17:56:12   
luan
No še moja.En teden pred rokom sem med pregledom grdo zakrvavela in so me ekspresno poslali v porodnišnico.Ob 13 h sem bila v porodni brez popadkov.Pol ure kasneje mi dajo umetne in čakamo.Ničuser posted image user posted image .Ob 14 h predrejo mehur in pojačajo dozo umetnih.Malo se je zganilo ampak ne omembe vredno.Partner je bil vseskozi ob meni
Pride porodničar in malemu na glavo nastavi sondo za merjenje pulza, da sem lahko vstala.Ob 16 h sem bila še vedno na istem.Pride babica in spusti tekočino v žilo, pol ure kasneje se mi je rolalo tako je bolelo.Dali so mi Dolantin.Bolelo ni nič manj zaradi njega sem pa videla malarje v porodniuser posted image in se jezila, če vsaj toliko ne morejo počaakat da rodim.
Popadki intenzivni , ko sam hudičuser posted image , pritiskala ko zmešanauser posted image mali pa nikamor.Babica me je rezala dvakrat, drugič globoko v glutealno mišico in še vedno nobenega napredka.Pokličejo porodničarja , se je dvakrat konkretno naslonil na treduh in malega je kar izstrelilo venuser posted image .
Nazaj ga je držala popkovina, katera je bila speljana čez ramo tako, da jo je nekako jahal.Partner je prerezal popkovino in malega so uredili.
Trebuh sem imela v modricah še dva tedna.Šivi so boleli tri mesece.
In punce čez en teden imam spet rok, jupi spet bomo imeli tragi-komedijeuser posted image .Je pa partner rekel, ko sem jaz moji mami razlagala kako je bolelo, da tako hudo pa spet ni bilo.Da ga je samo malo križ boleluser posted image
Z novo porodno zgodbo se vam javim čez en teden, če ne že kakšen dan prej..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.11.2009 18:06:55   
baby blue
Ša moja porodna izkušnja

Dogajanje se je začelo na deževno nedeljo 13. septembra... Prepričana da se ne bo zgodilo nič sem skočila pod tuš potem pa v pižamo... Namestila sem se na kavč pred TV ko mi je začela odtekati voda... Letim na wc in je lilo... Pravim mojemu:" Nočem te strašit ampak mislim da mi odteka voda" pa pravi ja oblec se greva... In sva šla... Vmes je seveda vse teklo in hitro sva bila v P kjer naju je sprejela sestra me posadila na voziček in odpeljala na P oddelek... Tam me je prevzela sestra ki me je dala na CTG ki pa ni zaznal hujših popadkov... Ko me je G pregledal je ugotovil da sem odprta samo 2 cm... OK sem si mislila to bo znalo trajati... Potem me je sestra sprejela mi dala haljo in mi dala klistir potem pa nmestila iglo za kasnejše EA... Mojega je seveda poslala domov ker smo vedeli da bo trajalo... Okoli polnoči sem bila v P in pripravljena da mi namestijo EA... Ko je bilo to narejeno smo pa ležali in čakali...

Ob 4. uri zjutraj je mimo prišel G in ugotovil da še vedno nimam nobenih popadkov zato so mi ob 4:40 sprožili umetne... No pravi popadki so se nato pričeli ob 5:30... Sedaj je šlo zares... Popadki so bili vedno močnejši in intenzivnejši... Ob 13:37 pa je na svet prijokala naša mala punca Lana... Sicer je bilo težko in urujajoče pa ne tako fizično bolj psihično... Moj se je res izkazal me podpiral in bodril ter dihal in potiskal z mano... Potrebno je bilo sicer malo rezati ker glavice nismo spravili ven tako da sem jo odnesla z enim samim šivom.. Priznam da ko so mi jo položili na trebuh sem zajokala kot otrok - od sreče seveda da je vse OK in tudi da je konec..

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.11.2009 18:11:42   
rija
mah....moja je krasna....user posted image

sem cel dan šopingirala v grazu, se šla zvečer zmenit, da mi skuhajo bograč ko bom rodilauser posted image , se nažrla domače šunke in se še konkretno pocartala z mojim dragim....potem pa sva čez par ur letela v porodnišnicouser posted image user posted image user posted image  

rodila v treh urah, bolelo ko hudič, pa tudi v eni sekundi minilo, se pozabilo.

in to je to.

...vox populi...

(odgovor članu Karmen28)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.11.2009 20:36:50   
Petka09
Jaz sm tut pred porodom menda prebrala vse porodne zgodbe kar sm jih najdla na netu user posted image . Nekak tko sem se tolažila. Sem mislila, da če bom vse živo prebrala, da se bom tko pripravila na čisto vse in me nič ne bo moglo presenetiti user posted image . Jap, sem ena izmed tistih "always be prepared" user posted image .

No, popadki so me matrali kar nekaj ur, bli zlo hudi, sam porod me je tudi zelo bolel. Ampak takrat nekak nisem na to mislila, kako zelo boli ampak samo na to, da moram lepo predihavat in da bi blo čimprej konc. Nekak nism razmišljala o tem, kakšno intenziteto imajo popadki, ampak res dihala... Lepo počasi in zbrano... To res pomaga.

No, ko pa rodiš, pa ni tko, da zdej kr bolečino pozabiš, ker je ne. Sej nisi bla v nekem "black out-u" da bi kr pozabla... Se spomniš, seveda in valjda, da boli... Sam JE VREDNO!!!  To je najpomembneje. Ker rojstvo je tak čudež, da si niti zamislit ne morš. V tebi se menjavajo različna čustva: od sreče, ker je to za tabo, od ponosa, ker si to zmogla, od vzhičenosti, ker si na svet spravila to majhno bitje, pa do neverjetne sreče, da je to malo bitje čist tvoje, samo tvoje!
Verjemi meni, kr sm bla straaaaaašno velik skeptik pred porodom in nič verjela v take zgodbice... Evo, pa ti jaz povem isto! Srečno!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.11.2009 20:40:53   
Anonimen
Moja porodna bolečina ni odšla takoj ob rojstvu user posted image , kljub visokemu pragu bolečin. So se mi šivi vneli, pol popustili...sedela nisem normalno 1 mesec, otroka sem komaj dvignila...porod je bil itak težek,  poleg cele rizične user posted image . Ampak pol po 3 mesecih pa res že pozabiš, vsaj takrat, ko te prime da bi bila še enkrat takoj user posted image .user posted image Pogrešaš brce, božanje trebuha...
Sama nisem brala nobenih zgodb, sem bila zelo pogumna nasploh.user posted image

(odgovor članu Petka09)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
8.11.2009 21:57:47   
endrina
No pa bom še jaz povedala svojo zgodbo.
Bila sem že teden dni čez rok, ko so me zadržali v porodnišnici, da mi bodo sprožili porod. Dobila sem gel za mehčanje materničnega vratu, kar bi naj nekako vzpodbudilo naravni porod pa nič. Bila sem par dni v porodnišnici in čakala. Potem so me namesitli v porodno sobo, poskusili spet z gelom, pa sem cel dopoldan tam prečepela in prečitala vse cajtenge, ki so jih imeli na razpolago. Pa nič. Ko je prišel G so mi dali umetne popadke. Ko sem jih dobila sem veliko hodila, bila na žogi, čepela, sedela na WC, čepela ob postelji, bolelo pa je ko sam satan (na začetku ne - je blo kot da bi imel menstrualne krče, pol pa je blo vedno bolj intenzivno). Tišči te vse tako dol, da imaš občutek, da te bo raztrgalo (kot da bi te ful ful tiščalo na veliko potrebo, pa ne moreš - nekaj v tem stilu), pa še ti popadki - adijo marija, dihala sem ko nora (ob tem pa si mislila - kdaj bo tega že konec). V križu me je med popadki ful bolelo. Potem so mi predrli mehur, takrat pa se je šele začelo ta pravo. Šibali so mi pomirjevala in protibolečinske zadeve, pa se mi ni zdelo da kaj pomaga, samo omotična sem bila. Zadnjo uro sem preležala na postelji v vseh mogočih pozah.
No skratka - po 4 urah muk sem rodila, ko se mi je babica parkrat močno vrgla na trebuh, ta druga pa me je prerezala. Jokala sem od sreče da sem dobila zdravo dete, pa tudi da je vsega že končno konec.
Najhujša bolečina zame je bila potem še porojevanje posteljice, ko me je babica stiskala v trebuh, da se je odluščila, da sem mislila da me bo pobralo. Potem čutiš nepopisno olajšanje. Hkrati pa strah, ker veš da te čaka še šivanje - no to me k sreči ni bolelo, ker mi je G našibal kar par injekcij.
Dete so mi porihtali, ga dali k meni. NIhče mi ni prav pokazal kako ga podojiti, tako da mi je že kar v porodni sobi poškodovala bradavice. Te sem imela 3 mesece kar lepo v živo popokane.Kolikor se mi je uspelo kaj zaceliti, ko je dete spalo, pa mi je pol spet vse počilo v živo. Skratka, dojenje zame na začetku res ni bila mala malca in sem zraven prenekaterokrat jokala od bolečin, potem pa je to minilo in je blo ok. Sem dojila do 1,5 leta starosti otroka, kar je kar veliko.
Aja glede šivov. Ja boleli so ko hudič, ko si šel na WC - peklo da joj. Potem sem ugotovila da je bolje, če greš na malo potrebo kar pod tuš.  Tako sem pač hodila 14 dni lulat v tuš verziji. Ma kaj češ, samo da ti je lažje. Sedenje mi ni delalo nekih preglavic, le to lulanje je bilo grozno.
No zdaj čakam kmalu na drugo rojstvo in ko berem nazaj kaj sem že napisala, mi kar mine do vsega, ker vem kaj me čaka. Ampak bom vzdržala, ker vem da bom pol v roki cartala svoje drugo detece, ki sem si ga že tako dolgo želela.
Poroda res ne pozabiš - nikoli (no vsaj jaz ga nisem). Jaz pravim, da smo ženske prave tipice, da vse to vzdržimo in pretrpimo. Moški bi ob vsem tem že davno popadali. Zato pa je prav da so pri porodu zraven, da vidijo, da rojstvo ni mačji kašelj. Eni znajo žensko pol drugače cenit, enim pa se vse skupaj zagabi (ja tudi takšni so).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
8.11.2009 22:14:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu luan)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
8.11.2009 22:34:31   
Anonimen
Karmen, želim ti porod, ki hitro mine in brez komplikacij!

vsaka ženska dojema porod nekoliko drugače in se mi zdi, da si dva poroda nista enaka.
meni je ginekologina večkrat omenila, da sam porod ni lep, da je lepo tisto, kar pride z njim (otroček)...

prvič sem imela malo daljši porod z umetnimi popadki,... vpila sem in se drla, ker sem se prepričala, da bom s tem preglasila bolečino. ko je bil mulček zunaj, sem se čutila sposobno roditi še enkrat - takoj! neznanska moč se mi je pojavila... seveda sem potem komaj sestopila s postelje na voziček, ko je adrenalin popustiluser posted image
kljub bolečinah se mi zdi, da sem se več ali manj med popadki smejala (takrat ko se nisem drla in vpila)
in tisto, ko pravijo, da ko misliš, da ne moreš več, rodiš... je pri meni držalo.

drugič sem imela krajši porod z delno svojimi in delno umetnimi popadki... porod je z moje strani potekal bolj tiho in bolečine se mi niso zdele neznosne. so mi pa zagotovo dajali več blažilnih substanc (maska je zakon!user posted image ) in enako: ko je bil mulček zunaj, sem se čutila sposobno roditi ponovno takoj!

mene so čustva preplavila, ko sem svoja pob'ča dobila na trebuh (lep občutek, ko ga nimaš več v temveč na trebuhu) in v tem času sem porojevala posteljico... telesno se nisem več čutila.
spoznavni trenutki so se mi zdeli najlepši, vonj otročka, njegove oči, ki lovijo sence in svetlobo in refleksni nasmeški,...

ti pa priporočam, da se pripraviš na dneve po porodu... so lahko izjemno stresni, posebej če si prvorodka! namreč veliko predstav, kako bo, se povsem drugače realizira. pripravi se, da bo časa zate mnogo manj kot ga imaš zdaj! nekateri otročki prve tedne bolj spijo in priporočam ti, da počivaš z njim!

(odgovor članu Karmen28)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
8.11.2009 22:39:34   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
8.11.2009 23:03:07   
Karmen28
yaay punce hvala :)) o hudiča ...ma saj bo,saj vem heheh :) sem se hecala in sem rekla svojemu in mami da zakaj pa nebi nosila otročka kako leto tako kot mama manka ( če ste gledale film)
Pol sem pa na spletu gledala porod ,sem pa rekla da ne bom šla rodit.Saj je smešno kako se hočem izognit temu na smešen način,hkrati pa hočem čim prej polupčkat to bitjece,ki me tako intenzivno brca :)

Neposredna povezava do sporočila: 18
8.11.2009 23:24:52   
zmajaz
Mene pred 1. porodom ni bilo nič strah, ker sem razmišljala, da so ženske, ki dokaj zlahka rodijo, in ženske, ki imajo zelo težek porod, sama pa ne morem vedeti, med katerimi bom, zato se nima smisla že vnaprej sekirati. Pa mislila sem si, da če je že toliko žensk dalo to skozi, bom tudi jaz. user posted image  Ko sem prvič dobila popadke na 5 minut je bil lažni alarm, ker so se mi potem ponoči nehali in sem šla naslednji dan domov. Naslednji dan so se mi ponoči spet začeli, ampak tokrat nisem hotela v P, dokler ne bodo popadki dovolj močni in redni na 5 minut. Cel dan (od 1h zjutraj) sem si pisala popadke, da sem spremljala, na koliko šasa so, in v ? sem se odpravila šele ob 19h, ko so se kar naenkrat začeli na 3 minute. Ko sem prišla na ctg me je bilo strah edino tega, da bi se spet nehali. Ko me je G pregledala in rekla, da mi bo predrla plodovne ovoje in gem v porodno, sem šla mojmu ven vsa nasmejana povedat, da greva v porodno. Kake pol ure zatem, ko so mi predrli plodovne ovoje so se pa začeli ornk popadki in mi ni bilo več do smeha. user posted image  No še prej, ko sem prišla v porodno, me je babica pregledala in rekla, da je otrok še visoko in da tole bo še dolgo trajalo. Čez eno uro, ko že nisem mogla več prenašati popadkov, ki so se vrstili eden za drugim, tako da skoraj do sape nisem uspela priti vmes, me je spet pregledala in rekla, da ni spremembe od prej. user posted image  To je bilo, kot bi me nekdo s kladivom po glavi - meni se je zdelo, da že ne morem več zdržati, ona mi pa reče, da ni spremembe od prej, torej bom zagotovo še kakih 10 ur v porodni, sem mislila sama pri sebi. user posted image  Potem je pa še moj vprašal sestro, kako dolgo običajno traja porod, pa je rekla, da vse odvisno od tega, koliko bom mehka. Takrat sem se šele spomnil, kar so nam rekli v materinski šoli - da moraš biti med popadkom čisto mehka, ker če se čisto zakrčiš (kar storiš avtomatsko zaradi bolečine), popadek samo boli, efekta pa nima pravega - torej ne odpira. Od takrat dalje sem se pri vsakem popadku res zelo trudila, da sem čisto sprostila vse mišice. Ko me je babica čez eno uro spet prišla pogledat, sploh ni mogla verjeti svojim očem - prej v eni uri nič napredka, potem pa v eni uri čisto odprta. user posted image  Potem se je začela 3. faza poroda in ko sem lahko začela pritiskati, mi je bilo pravo olajšanje proti predihavanju popadkov pred tem. Potem je šlo hitro in ja - pri meni je to držalo, ko rečejo, da ko ti dajo otroka v roke, pozabiš na vso bolečino. user posted image  Trajalo je pa od prihoda v porodno sobo 3 ure, da sem rodila.

Drugega poroda me spet ni bilo strah, ker sem vedela, da sem oborožena z "znanjem" od prvič, da vem, kaj je pri porodu najbolj pomembno (da ubogaš babico in da med popadki čim bolj sprostiš mišice). Ampak - drugi porod je bil povsem drugačen od prvega. Začelo se je tako, da mi je ob polnoči odtekla voda, popadkov pa ni bilo. Odpravila sem se v P in po poti so se že začeli blagi popadki, na CTG-ju pa že kar na 5 minut, tako da so me takoj poslali v porodno. Glede na to, da sem rodila komaj 16 mesecev prej, so babice in sestre rekle, da bom zagotovo hitro rodila. Potem so minevale ure in ure, pa nič. Popadki so bili nekaj srednjega - čisto znosni, vmes bi lahko skoraj spala, a zato se nisem odpirala. Potem so sicer popadki ratali že dovolj močni, a še vedno preredki. Ob 7h zjutraj se je osebje zamenjalo. Nova babica je bila ves čas ob meni. Ko me je ob 8h spet pregledala, je ugotovila, da ni nekega napredka, zato se je odločila, da mi da zraven še umetne popadke. IN bila sem ji kar hvaležna, ker potem je bilo pa v 1 uri vsega konec. Za razliko od prvega poroda, ko sem težko prenašala popadke, iztis mi pa ni bil noben problem, sem tokrat brez težav prenašala popadke in mi je bil iztis grozen. Na koncu sem samo še govorila "ne morem, ne morem" - pa je vseeno šlo. user posted image  Tudi tokrat sem, ko so mi dali v roke otroka, v trenutku odmislila vso bolečino. Tokrat sem bila v porodni sobi cca. 8 ur, kar je dosti več kot prvič, a če računam, da sem se v porodnišnico odpravila brez popadkov, prvič sem pa imela popadke že 18 ur, preden sem sploh šla v porodnišnico, potem sem pa rodila ob 23h, je vse skupaj prvič vseeno trajalo dosti dlje (22 ur od začeka popadkov) kot drugič (9 ur od odteka vode).

Pri obeh porodih je pa bilo skupno to, da sem zelo hitro okrevala, ker nisem imela nobenih šivov in nič, tako da mi že naslednji dan ni bilo praktično nič. user posted image

Skratka - želim ti lep porod, kar brez skrbi, saj bo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 19
9.11.2009 8:25:35   
bučkabb
no pa še moja zgodba

poroda me ni bilo nikoli strah, nosečnost je potekala tud brez problemov tak da sem bla skoz zelo sproščena

porot se je pa začel tako da mi je ob 24.30 v spanju odtekla voda, se zbudim vsa mokra in rečem svojmu da mije voda odtekla on pa men a si sigurna, kaj če si se pa sam polulalauser posted image user posted image , ja ziher ja, pa smo se šli oblečit in v porodnišnico
popadkov nobenih, pridema tja, odprta še nič in me lepo napotijo na oddelek spatuser posted image , mojga pa domov, češ da še ne bo kmal.
pol ko pridem v sobo se mi začnejo popadki tak na 10 minut in to traja skoz do 6 zjutraj, in ta noč je potekala tako da sem vsakih 10 min pogledala na uro in vidla da niso popadki še nič pogostejši in nič kaj močni in sem si misla ma to bo še trajalo. nakar pride sestra ob 6 proč v sobo in reče kako kaj in jaz nič novega, pa me pol napoti na odvzem urina, in na CTG, jaz to opravim vse prez problemov, sestra na CTG reče pejte kr nazaj v sobo saj še ni nič konkretnega še ne bo kmal.  in jaz grem nazaj v sobo, ker me prtisne še na minus, se ustavim še na WC in takrat priteče kri, se vstanem da grem nazaj v sobo,  mi postane slabo ko hudič in prtisne me dol tako da senisem mogla več prestavit, pride sestra mimo ko stojim tam sredi hodnika in ne morem več naprej in mi pol pomaga do sobe mene pa še kr drži ko sto hodičev, pa me vpraša a greste rodituser posted image user posted image , kak hudiča naj jaz vem, če sem prvič tam.! no pa me pol odpeljejo v ambulanto kjer zdravnica ugotovi da sem odprta 8 cm in da bom rodila, pridem v porodno kjer se je dogajalo vse tako hitro, da je moj skor zamudil porod, sem mogla mal očakat z pritiskanjem da je prišel, pritisnem 3x in je blo vsega konec, od prihoda v porodno do poroda je minilo le 50 min.
tak da jaz se bolečin ne spomnim, mogoče je blo mal huje tist zadnji pritisk, druga pa ni omembe vredno. user posted image user posted image

jaz pravim tako, da če nisi tist velik ˝panik˝ in se ne obremenuješ preveč, ter da si skozi nosečnost dokaj aktiven se nimaš kaj bati, vse znanke ki so ustrezale tem opisu so imele dokaj lahke in hitre porode.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.11.2009 11:56:34   
zoja10
waw.... moj potek poroda je bil identičen kot od Bučkebb...

S tem da sem jaz pred porodom sedela na balkonu z mojim, bil je lep sončen dan....
Pa je rekla babica, no pa pejd se stuširat pol pa počasi v porodno,...
pršla v porodno, mal so mi pomagali z umetnimi popadki in v eni uri rodila...

ja je bolelo, ma sm že pozabila...
Le pogumno

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

ti pa priporočam, da se pripraviš na dneve po porodu... so lahko izjemno stresni, posebej če si prvorodka! namreč veliko predstav, kako bo, se povsem drugače realizira. pripravi se, da bo časa zate mnogo manj kot ga imaš zdaj! nekateri otročki prve tedne bolj spijo in priporočam ti, da počivaš z njim!

10000X se podpišem pod to!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.11.2009 12:03:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zoja10

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

10000X se podpišem pod to!user posted image

Tudi jaz bi se pod to podpisala ... men porod ni bil nič v primerjavi s tistimi petimi dnevi potem v porodnišnici. Že sedaj si probaj dopovedat, da če dojenje ne bo zlaufalo, da ni to nič hudega, ker jaz sem bila zaradi tega in zaradi odnosa sester že na pragu živčnega zloma in kasneje depresije ...

(odgovor članu zoja10)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
9.11.2009 12:05:45   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: Otika
Tudi jaz bi se pod to podpisala ... men porod ni bil nič v primerjavi s tistimi petimi dnevi potem v porodnišnici. Že sedaj si probaj dopovedat, da če dojenje ne bo zlaufalo, da ni to nič hudega, ker jaz sem bila zaradi tega in zaradi odnosa sester že na pragu živčnega zloma in kasneje depresije ...

Se podpišem pod vse zgornje, predvsem pa še pod Otiko glede dojenja!

Jaz sem tudi skor depresijo fasala, ker sem imela težave z dojenjem in posledično morala prenehati po enem mesecu. Naj ti samo povem v spodbudo, če ne boš mogla dojiti: z AM je lahko še boljše, saj imaš potem nek ritem, lahko nahraniš otroka kjerkoli, pa še ponoči v večini lepše spijo! Pa še veš, koliko poje in kako napreduje teža. Tako da.... Nekaj pozitivnega torej od mene tudi v smeri nedojenja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
9.11.2009 12:22:02   
Anonimen
mene je nekaj čudno zvijalo v nedeljo popoldne. Ponoči pa že kar fajn, zato sem do 4 zjutraj štopala popadke, da ugotovim, če so pravila ali kaj je to. IN sva potem šla v porodnišnico. SEm se še smejala, da bom šla ziher nazaj, da me bo minilo, kot če te zob boli, pa graš k zobarju. Dali so me na ctg, potem klistir pa v porodno. IN spet na ctg. Ker se nisem odpirala kaki 2 uri al še več, so me poslali na oddelek. Tam sem predihavala vso štorijo do enih, ko so ugotovili, da se že malo dogaja. pOslali so me nazaj v porodno, ob 4 so mi predrli mehur, potem smo pa čakali. Ker so mi ponujali epiduralno, sem na koncu rekla, naj mi jo dajo, a nisem prišla na vrsto, ker je bila gužva. Dobila sem samo eno injekcijo, pa so rekli, da sem se čisto fajn odprla. Potem smo potiskali kot neumni, pa ni šlo brez epiziotomije in konkretnega pritiskanja na trebuh. Ob 19.45. je uspelo. Najbolj mi je pomagal partner, ko mi je povedal, kdaj pride popadek in kdaj bo minil. Je ratal specialist za ctg. Pavze vmes so božanske, sem bila super in dobre volje. Potiskanje je tak čuden občutek res nekje iz glave ven vse nekam tišči. Boli - seveda. Ampak se očitno da. Ko je bilo konec, sem bila super. Le potem dva meseca težave z inkontinenco, bolečimi šivi in rebri, saj so babice fino pritiskale. E...to pa je bilo malo manj zabavno... naj ti bo kratko in sladko.

(odgovor članu zoja10)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
9.11.2009 13:33:11   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Petka09)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Je bil tvoj porod naporen?
Karmen28

Da (48%)

Ne (52%)

Število vseh glasov: 419

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!