|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
19.3.2010 21:11:49   
Nezy85
Dober večer

no tudi mi smo že začeli z GH in jo je super sprejel, jedli pa smo že jabolko,banano hruško,korenček,riž marelico...

Ja tudi našega mantrajo zobki, upam da čim prej mine!!

Tudi mi smo se odločli da gremo na plavalni tečaj in prvič začnemo 01.04, komaj že čakama!!!

Lep vikend in lahko noč

< Sporočilo je popravil Nezy85 -- 19.3.2010 21:12:35 >

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
19.3.2010 21:16:45   
kajjada
Pozdravljene po dolgem času,

mi smo pa stari dobre štiri mesece in pol in smo bili danes drugič cepljeni; tako, da je cepivo za rotavirus za nami. Naš fant je težek že 8410 g in dolg 68 cm. Je pravi veseljak in dobrovoljček. Vsem se smeji, tudi tistim, ki jih prvič vidi. Spimo tudi celo noč, nekje od enajstih pa do 6,7.

Se pa polno dojima. In začela sva jesti jabolko, ko je dopolnil 4 mesece. Meni se prav neumno zdi, ko zdaj toliko pišejo, kako je treba 6 mesecev samo dojit. Pred 10 leti tega sploh ni bilo, ampak je bilo normalno, da se je pri štirih mesecih začelo uvajat gh. Jaz mu jabolko naribam in jo zelo rad je. Malo pa razmišljam o bananah, ker pravijo, da so ful špricane preden pridejo k nam v trgovine. Zdejle imama že en cel obrok gh, naslednji teden pa začneva juhice kuhat. Tako sedaj en obrok dojenja preskočiva in imam jaz veliko manj problemov z mlekom.

zobki; slina kar teče, dlesni so trdne, ko kamen, bomo videli.

Neposredna povezava do sporočila: 1602
19.3.2010 21:49:41   
Lupinca
kajjada, a pa si jabolčka na začetku kaj skuhala, al mu že od začetka daješ surovo, naribano? midve tud že zvečer papava riževo kašico, danes jo je že 160ml pojdelauser posted image odpira kljunčka ko kak ptiček in res lepo papa. skoraj ne rabiva slinčka. korenček ji pa vedno skuham in pretlačim...razmišljam pa že o kakem jabolčku za dopoldne ja, ker papava železo za kri in je rekla sestra, da bi bilo fino, če bi jih kaj vitaminčkov dala, da je potem absorbcija železa boljša.

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
20.3.2010 9:25:26   
pikica 28
mi smo pa danes stari 5 mesecevuser posted image user posted image user posted image jupi!!!

smo danes zelo razigrani in veseli...že ponoči se je v spanju smejal in vriskaluser posted image user posted image user posted image

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu Lupinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
20.3.2010 9:31:41   
podezelje
dobro jutro

pri nas danes noro piha in tudi jutri bi naj.ker je za pon in torek opet dež napovedanuser posted image user posted image ,bi res rada,da grema ven.žal košara odpade,ker joče.sem pa razmišljala,da bi jo dala v športnega,čez pa folijo proti dežju.kaj menite?je katera poskusila?
hvala.
lp

vse dobro

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
20.3.2010 10:11:52   
ninka80
podeželje, jst tut tako naredim.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu podezelje)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
20.3.2010 16:57:30   
lenybaby
oooo kolk že vsi pridno papate! Midva sva včeri probala en košček bananke z mal mlekca spštat pa je tolk lovil žličko! user posted image  čist ne not padu in bi kr še jedu če neb zmanjkal unga kolobarčka... dans mu pa ni blo tolk do nje - pomoje je bil zaspan preveč k niti mlekca pol ni maru kej velik sam zmanjkal ga je. Bova pa zvečer mal probala spet. A ve user posted image  že posedete v stolčke za papat? Pa so pridni? Nš se je zdej navadu da mora pr men v naročju sedet ko mamo kosilo user posted image  drgač je joj če on ne vid kaj mamo na krožnikih in kaj se dogaja za mizo!

ojoj bejžmo.... en se oglaša! user posted image

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
20.3.2010 17:46:08   
kajjada
Lupinca, jaz jabolka nič ne kuham, samo naribam na steklenem ribežu in mu dam.

(odgovor članu Lupinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
20.3.2010 17:52:22   
valerija77
Živjo
No tkole pa mi papamo banano. user posted image user posted image Sem ga dala v stolček, ker se hrbtni del lepo poleže in je podobno kot če bi bil v ležalniku.
Ker pa je znoru, ko sem mu slinček namontirala, sem ga pol dol vzela in smo mel potem bananko na majčki. Pol sem jo pa dala kr prat.
[img]http://album.slikomat.com/pic.php?u=301440Z6Q&i=43403[/img]

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
20.3.2010 21:03:54   
pi82ka
valerija77 bi prosila za link

Mi pa smo samo na aptamilu, včasih ji dam za pizkusit mal jabučka al pa bananao, pomaranče ne mara...sam to ji dam čist mickeno.
Ko bom začela z gosto hrano bom pa pomoje s kakšnim greskom al pa s temi papicami, ki jih zmešaš...moram mal pogledat in se pozanimat, da ji ne bom dala kako stvar ki ni dobra.

nočko

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
20.3.2010 21:18:05   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: pi82ka

valerija77 bi prosila za link

Mi pa smo samo na aptamilu, včasih ji dam za pizkusit mal jabučka al pa bananao, pomaranče ne mara...sam to ji dam čist mickeno.
Ko bom začela z gosto hrano bom pa pomoje s kakšnim greskom al pa s temi papicami, ki jih zmešaš...moram mal pogledat in se pozanimat, da ji ne bom dala kako stvar ki ni dobra.

nočko

Agrumi niso primerni pred 1 letom starosti..tako da še malo počakaj z njimi!

Mi bomo pomoje začeli uvajati GH z mlečnimi kašicami, potem pa počasi sadje in zelenjava...jst sem pri prvih dveh delala kašice z vodo, ker dojim, pa mi je tako lažje...

Valerija-luškan pobček!!!!

Jaz si sploh ne predstavljam ,da bi že mogla pacati to GH, mi je tako dosti bolje in lažje, pa še mali so ob dojenju tok redi, da ni nobene panike..sicer smo komaj 3.5 mesecev..ampak pomoje bomo kr lepo počakali do 6 meseca!

Drugače pa pri nas nič novega...mali lumpek je tako zelo priden in tak dobrovoljček..res zlati moj pobič...takih  sončkov bi kamot še 5 mela...tevelkadva lumpa, pa sta tut cukra  pa pol...bom kr potrkala(tok, tok), naj le tako ostane!!!!

Mi smo zaenkrat še v košari, ki pa bo pomoje kmalu premajhna..ampak upam, da bomo še tok zdržali, da se tole vreme mal poštima-se mi zdi da so v košarah res super zaščiteni pred mrazom in vetrom!

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
21.3.2010 8:37:37   
Perlica76
Prva mlečna kašica
Razmišljam,da bi danes začela s prvim obrokom mlečne kašice,ker mislim,da je naša mala že pripravljena.Pri obrokih nam je z očmi,žličko s kapljicami AD3 lepo sprejme,mleka pije manj,pa večkrat oz. na manj ur,....mislim,da je čas!Zanima pa me,s katero ste začele in ob kakšnem času(zvečer,popoldan...) in koliko so prvič popapali...........
Nestrpno pričakujem vaše izkušnje!!Upam,da bo kljub nedelji katera na forumu,zunaj je itak čoravo vreme!!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
21.3.2010 9:12:28   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: Perlica76

Prva mlečna kašica
Razmišljam,da bi danes začela s prvim obrokom mlečne kašice,ker mislim,da je naša mala že pripravljena.Pri obrokih nam je z očmi,žličko s kapljicami AD3 lepo sprejme,mleka pije manj,pa večkrat oz. na manj ur,....mislim,da je čas!Zanima pa me,s katero ste začele in ob kakšnem času(zvečer,popoldan...) in koliko so prvič popapali...........
Nestrpno pričakujem vaše izkušnje!!Upam,da bo kljub nedelji katera na forumu,zunaj je itak čoravo vreme!!

jaz sem pri prvih dveh vedno uvajala Gh dopoldan, tudi mlečno kašico, ta p zato, da sem videla če bodo kakšni problemi! Par dni sem dajala dopoldan , potem pa že zvečer pred spanjem..Luka je zelo hitro pojedel 150ml kašice, je bil res ful jedec, pri Alji pa je malo dalj trajalo(no sploh pri sadnju in zelenjavi, ml. kašico je pa imela že od začetka zelo rada)..je pa trajalo kakšen teden , 14 dni da je pojedla za 1 obrohk GH! Začela sem z parimi žličkami, potem vsak dan več...

Neposredna povezava do sporočila: 1613
21.3.2010 9:37:29   
lenybaby
ohoho valerija77 maste vi tud lemijev stolček! Mi mamo tud tazga sam plavga! user posted image Tole je blo lih dons slikan k sva zdej že tretjič bananco papala user posted image Mu kr paše, verjetn k je sladka še tolk bl.

user posted image

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
21.3.2010 9:56:12   
pi82ka
ojla punce,
ja za agrume so nas opozorili v mat. šoli, dala sem ji pa sam kaplco sokca na žličko, nič več...ne toliko kot nap. banane-zdej ji pa sploh ne bom dajala :)
Grem študirat paparico ha,ha,ha

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
21.3.2010 10:23:13   
rožica13
Jutro!

Vidim, da že večina lepo papca user posted image . Lini ni najbolj všeč GH, sem mislila da ji samo kašica ni najljubša, pa sem ji danes dala prekuhano jabolko, pa se je tudi nekaj spakovala, pol sem dala zraven mal mleka, pa spet ni blo najbolš user posted image . Verjetno se mora navaditi na okus al kako. Usta sicer odpre sam pol mal žnara notr in mal poje, mal pa vn porine, če ji pa ni okus všeč, pa take frise poka user posted image .

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
21.3.2010 10:32:12   
rožica13
Ena je par dni nazaj spraševala glede alergij in zgodnjega dodajanja GH. No tole je razlaga, zakaj pride do njih.

Katja Podergajs; Encimi – »prežvekovalci« naših pojedin: Skupaj za zdravje človeka in narave  http://www.zazdravje.net/content/NovicePDF/Novicke_SZZ_01_2010_WEB.pdf

"Molekularni delčki neprebavljene hrane, še posebej beljakovine, prehajajo skozi črevesno membrano in povzročajo številne imunske odzive, iz katerih se lahko razvijejo alergije in kasneje resne vnetne in avtoimunske težave."

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
21.3.2010 20:49:37   
petkapet
Pozdravljene,

no, pa je šel še en vikend mimo. Zdej, ko nisem v službi, se mi zgodi tudi da zamešam kak dan. Dan gor ali dol, za nas itak ne igra vloge user posted image .

Mi smo danes probali mineštrico. Malo maselca, notri pa korenček, rižek in krompirček in vse pretlačeno na koncu. Dala sem mu samo dve žlički, ampak mu je bilo še bolj všeč kot riževa kašicauser posted image .

Pi82ka, zadnjič si me spraševala za marelco, ne nimam je, jo moram nabavit.

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
22.3.2010 0:14:45   
nogavicka80
Pozdravljene!

Žal vas ne morem redno spremljati, a se trudim :)... Vidim, da ste večinoma že vse na GH. No, mi o tem še ne razmišljamo, čeprav bomo verjetno prav kmalu tudi mi začeli. Trenutno se bolj ubadamo z nenavadnim obnašanjem. Kolikor sva iskala po netu, sva le na SVOODovi strani našla morebitni vzrok, a je lahko verjetno marsikaj. Punca se namreč vsak dan bolj boji in ustarši vsake malenkosti in zapada v jok, vse bolj "živčna" je,...sva pa z njo umirjena, nežna, ni novih ljudi okrog nje, ni bilo nobenega poka, udarca, padca, mi2 se ne kregava...skratka, vse kar sva do zdaj našla, je možna reakcija na cepljenje.
Zato me zanima ali ste tudi ve začele opažati drugačno obnašanje svojih otrok? Mislim, zelo drugačno in negativno? Ker, če zadeve na SVOODovi strani držijo in je cepljenje vzrok mnogim spremembam in boleznim, ki še lahko sledijo, potem bi se poskusila nadaljnjim cepeljenjem izognit...torej NA POMOČ in prosim za mnenja...

Drugače pa se je naša zvezdica danes nekako prekucnila na trebuh in nazaj - PRVIČ - in je bila res zanimiva za opazovat :). Sem jo zeloo pohvalila in se je potem trudila ponovit :)). Hecni so naši škratki.

Kot vse, tudi mi čakamo zobke, trenutno pa tudi manj jemo in manj spimo :(.

Omenjale ste tudi marele...mi imamo tako, ki jo lahko kamorkoli pripopamo, ampak se mi zdi na košari neuporabna, ker pol ta male sploh ne vidim, ona pa nas ne. Ah ja, tudi sprehodi so postali mora, saj je ne upam več sama peljati ven - se namreč glaaaasno joče, ampak v športni del je še ne upava dati...

ZDaj pa upam, da bom končno lahko šla v mižule.

Lepe sanje vsem kostanjčkom in njihovim staršem!!!

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
22.3.2010 7:04:05   
podezelje
dobro jutro!
mi smo danes že kar nekaj časa pokonci.je začela že ob 4.30 ful mencat,potem je malo nazaj zaspala,ob 5.25 sem jo vzela v postlo,a ni šlo.smo kar lepo vstali in šli papcat.je najprej pojedla 130ml in poleg dremuckala,nato prebudila,sem jo previdla,dala preostnek mleka,vse popapcala,zaspala na meni,jo dam v postelco-se zbudila.ful se mi smili,ker je tudi zanjo to prezgodnja ura,ker se ji vidi,da je utrujena.pa pojma nimam,kaj jo zbudi.spi po 8 ur,prej je pa po 9 ali celo 10.lačne verjetno ni,glede na to,da ne joče in se mantramo,da poje. ma,bomo že zdržali user posted image
nogavicka80:
naša pupa ima tudi eno novo foro,ki je mogoče podobna.najprej se nečemu smeji in nato v jok.po mojem je vse to normalno in del razvoja čustev.nocoj je naša kar naprej kao jokala v spanju.spet kdaj pa se celo noč glasno smeji.jaz to takrat pocartam in je takoj boljše.pa en teden že,ko gre čez dan spat joče,če sva zraven nje in jo cartama.ko pa greva vstran,da naju vidi ali pa ne,pa se takoj pomiri in zaspi.aha,pa dober mesec je čez dan spala max 40 minut skupaj.no,včeraj je spala 3x po uro in 15.no,to so spremembe,ki sem ji opazila in bi jih dala v košaro-negativno.
vprašanje:ali boste s spremembo ure spremenile čas za spanje,zvečer mislim?naša zdaj zaspi okrog 21.00,po novem bo to komaj 22.00 pa se mi zdi malo pozno.mamice,ki že imate izkušnje,prsim,če jih delite z mano.

pozdravljene v upanju,da so se vremenarji zmotili.

vse dobro

(odgovor članu nogavicka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
22.3.2010 7:28:04   
tassika
Nogavička tudi jaz mislim, da je bolj razvojno, naša se tudi včasih sama sebe ustraši, drugič tujcem smeji. Naša reakcija po prvem cepljenju je bila edino to, da je hotela biti ves čas pri meni, pa je to v dobrih 3t minilo, takrat je bilo pa noro, skos mami, se mi je že mešalo, še na wc sem jo mogla vzet s sabo, ker drugače je bil tak jok da groza.

Podeželje, jaz nimam nikoli določene ure, se prilagajam Zoji, zdaj hodi spat med 6,30 in 7,00 vstaja med 6,00 in 7,00 zjutraj, kaj bo pa drugi teden pa ne vem. Vmes se še vedno 3x dojiva. Je pa tudi ona začela čez dan malo manjkrat in več spat in tudi ponoči manj, prej sva vstajali okoli 9 ure. MA saj bo, samo ni mi jasno kaj naj jaz tako zgodaj počnem pokonci, ker včasih bi pa vstala že ob 5-ih pa ona ne bi ležala, ampak se veselo pogovarja, vrešči, vriska, ni da ni, no ponavadi pa na koncu še brua in se je treba it preoblečtuser posted image No zdaj se pritožujem, če pa tako pogledam, bo pa to kasneje ravno pravi urnik za vstajanje za v varstvouser posted image  Je pa tako, midva sva oba malo "hiperaktivna" in otrok potem ne more biti neke lene sorteuser posted image

No naša je pa spet začela palčka tlačit v usta, pojma nimam kaj naj naredim, sem ji kupla eno grizalko, pa ji ga lepo vn jemljem. Pa začela je zahtevat vso pozornost, če jo pustim v dnevni na tleh tako vrešči, ne joka, samo vrešči, da jo zunaj slišijo do dvigala pa še kam pomojeuser posted image

< Sporočilo je popravil tassika -- 22.3.2010 7:32:36 >

<3 Zoja in Patrik <3

Neposredna povezava do sporočila: 1621
22.3.2010 9:01:15   
DULCE
Ojla!

Tassika tud naš je spet začel tlačit roke in prst na velko v usta, in zaenkrat ga probam zamotit z dudo al pa
mu dam kšno igračo da jo po ustih ma. Najbrž bojo zobki počas.user posted image

Mamo pa tud mi problem da se vsega ustrašmo jst si sam nos obrišem, zakašlam al pa kihnem in takoj pade v jokuser posted image .

lp

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
22.3.2010 22:24:43   
december06
Hejla. Mi smo pa prejšnji teden uživali v toplicah in imeli smo se lepo. Sicer se ta majhna še ni kopala, ta večji pa je tako užival in bi bil skoz v vodi in to kar brez rokavčkov. user posted image Vreme nam je lepo služlo. Bili smo skupaj z babico in dedkom, tako da mi je uspelo malo baterij napolnit. Edino bi mi pasalo malo dlje spat. Budnica ob 6 uri, ja je že blo svetlo in akcija, ta večji in potem tudi ta mala ni spala več dalje. Še sreča, da smo lani doma namontirali rulete, vsaj do 7 ure potegne.

Lepo, kako se že vaši user posted image obračajo in že tudi pridno jejo. Jaz bom počala s hrano vsaj do petega meseca, potem pa počasi. Tudi naša že dela trebušnjake. Je prav smešna ko jo oblačim ali pa slačim in mi sama dvigne glavico. Sicer pa, da mogoče katero potoložim glede obračanja. Naš ta večji se je prvič obrnil pri sedmih mesecih, nikoli se ni plazil in shodil pri letu in par dni. Eni so bolj komot, druge pa že prej kaj zanima.

(odgovor članu DULCE)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
23.3.2010 6:58:33   
podezelje
help!!!!

moja pupa se je začela vedno prej zbujati. jutranje hranjenje,ki je po novem ob 5.00, bi želela speljati čim hitreje,da najzaj zaspi,ker drugače je cel dan adijo. nahranim jo v mraku,je ne previjam,se ne pogovarjam z njo,a vseeno se ona prebudi in ne zaspi vsaj 1,5.od rojstva sva na AM.kakšne izkušnje imet druge,ki ste na AM. pa skoraj ne morem verjeti,da je lačna,ker poje občutno manj kot čez dan. med hranjenjem drema,ko pa neha jest,pa se povsem prebudi. zdaj je pa bla tako utrujena,da je jokala preden je zaspala.se je pa danes prvič zbudila že ob 3.30,a je sama nazaj zaspala.in ker se zbuja prej,si podaljšuje dan in je zvečer že čisto koma.nima pa veze,al gre spat zvečer ob 20.30 ali 21.30.ob 5.00 se sigurno zbudi.vem,da se moram prilagajat njej,a glede na to,da si bo ta mesec nekako nastavila ritem,se mi zdi vseeno smiselno,da ne obrnemo vse na glavo.
hvala,hvala

vse dobro

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
23.3.2010 7:21:12   
valerija77
Jutro

Uh, nisem torej edina, ki je ponoči vstala. Moj sicer prespi celo noč, danes pa se je ob 2h zbudil in sem ga nahranla. Sicer sem mu dala samo 90ml, tolko, da je zaspal nazaj. In potem je spal skoraj do pol sedmih. sedaj sem mu naredla pa 200 ml, pa je vse spil in upam da bo zdaj vsaj 2 uri mir.user posted image Očitno je bila danes neka čudna noč.. 
Sem bila včeraj pri prijateljici in ima hčerko mlajšo 5 dni od našega pa že ful dviguje glavico, naš pa niti v sanjah ne..user posted image Je očitno bolj med lenuščki, čeprav iz hrbta na trebušček se pa obrne sam da jst stran pogledam. 

Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?