nina68
|
Hojla mamice kostanjčkov 2009! Po dolgem času se vam spet malce javljam. Odkar imamo našega sončka mi kr malce primanjkuje časa za vse ostale stvari. Tjaš počasi že šiba k starosti 1.meseca (17.11.), meni je že po 14 dneh zmanjkalo mleka, ker je bil gospodič lenuhec za vleči, s stiskanjem na črpalko pa sem tudi načrpala premalo, da bi lahko imel za en obrok. HB imamo pri nas patronažne, ki ne težijo preveč, mi je pomagala v vseh pogledih, čeprav sva se mogla v prvem tednu zaradi premalo pridobljene teže hraniti tudi na 2.uri, kr malce muka, ko še sam potrebuješ počitek. Sedaj se hraniva z Babylove mlekom iz Dm-a, kilažo pridno pridobiva iz 2410g ob odpustu iz porodnišnice smo danes na 3380g pri starosti 25dni. Smolo pa imamo, ker so se pojavli krčki, tako, da reveža včasih kr ornk zvija. Pomagam si z lovorjevim mazilom iz Celjskih lekarn in kapljicam Sab Simplex, da mu jih malce omilim, pa seveda včasih pride v poštev tudi dudika, čeprav jo ne mara preveč. Kupila sem mu nukovo silikonsko anatomsko dudo, saj so te najmanjše. Tudi stekleničke imam njihove, saj iz aventovih ni znal piti. Če pa bo potrebno zaradi krčev pa bomo prešaltal na dude iz kavčuka, ker pravijo, da zmanjšujejo krče. Drugače pa moje drage mamice, delajte pri svojih sončkih po občutku, nasvete, ki jih dobite vzamite z rezervo, saj je vsak otrok drugačen, ne obremenjujte se preveč, predvsem pa uživajte z vašimi sončki in jih čimveč crtlajte, vse pametnjakoviče , ki vam hočejo soliti pamet pa pošljite domov. Nasvet iz MŠ, katerega nam je dala izkušena starejša babica: " čimveč se crtajte z vašimi malčki, dokler se lahko, ko ti odrastejo se ne boste mogle in ne mislite, da jih boste razcrtlale, ker vas v najnežnejšem obdobju zelo potrebujejo." Malce sem se razpisala, lepo se imejte, midva pa sedaj počasi šibava na zrakeca, se že kaže sonček.
|