Naty*Taja
|
Hojla! Hvala za pohvale našega škrata. Je res hiter. Verjetno je to zato, ker je tretji in bi res kr rad poletel za onima. Je bil danes sosedov mali - 11m na obisku in sta skupaj stala v stajici in je onega ko se je spustil posadilo na ritko, naš se je pa ujel in ga čudno gledal. Zdaj se hoče dvigovat ob vsaki opori - na kavču, ob stolu... ga mormo kr pazit, ker tolk pa še ni spreten - misli, da bo res lahko kr šel že. Je pa danes in včeraj celo z navdušenjem odpiral usta ob hrani na žlico, tak da mislim, da smo prebrodli tista zaprta usta. Naučil se je že dat papa - tako nežno gruli in maha z rokico, ko bi rad kam šel ali pa ko ga oblečem in rečem, da kam greva. Znamo tudi že dati bravo bravo - to se je pa pri igrici na božičku naučil - so mu bli otročki, ki so igrali očitno zelo všeč. Pa bogega BOžička je skoraj razkril, ko mu je takoj, ko ga je vzel v naročje hotel spipati brado! Cel vragec je. IZVIRNO SPOROČILO: lino Tudi jst delam trebušnjake (ta težke, take, da se iz sedežne s hrbtom dol tal dotaknem in potem gor dvignem) in sicer vsak dan kakih 30-50 (če sem pridna), pomaga pa skoraj nič ne ...no sicer sem pa morda tudi malo neučakana, ker je pa tudi res, da se je koža na trebuhu 9 mesecev nabirala in raztegovala in sedaj ne more kr skup skočit, a ne? Naj še jaz malo popametujem glede trebušnjakov. TOle, kar delaš ti Lino je res skrajno nevarno za križ in hrbtenico. Za te vaje moraš bit že kr v formi. Kar se pa tiče pravih trebušnjakov - tiste, ki smo jih včasih delali (dvigovanje s celim hrbtom do kolen) skrajno odsvetujejo vsi. Trebušnjaki brez zataknjenih nog in z dviganjem samo ramen, s tem, da napnemo sfingtre (to so notranje trebušne mišice- ko tole zadevo prav stisnemo, če ležimo na tleh, se nam čutimo malenkost kako se medenični kosti razmakneta) nam trebušček po določenem času zmanjšajo kljub šlaufkom, hkrati pa se s takimi vajami lepo okrepijo mišice, ki potem razbremenijo hrbtenico pri nošenju celotnega telesa. Tole so nas naučili na rehabilitaciji po operaciji hernije. Še učinkoviteje je, če imate zgornji del telesa dvignjen in pri tem delate z nogami rahlo od tal. . Na kratko tale zadeva je tudi osnova Pilatesa - napenjanje te notranje trebušne mišice. Res dobra zadeva za vse. Evo - naša Jančika je s takimi vajami in vztrajnostjo prišla do ponovno ravnega bušija po porodu, tako da zadeva res deluje... Kar se slinčkov tiče - takele sem vidla v Kiku! Pa lahko nočko