BONI* -> Doma pripravljena ali kupljena hrana? (16.6.2005 12:58:54)
|
Jaz sem do pred kratkim dajala kupljeno hrano (kašice) od Hippa, frutka, Bebivite, Alete (ubistvu smo sprobali vse, kar je na tržišču) in to sadne in zelenjavne kašice. Luka je vse pojedel brez problema. Pri nakupu sem gledala, da ni vsebovalo glutena, dodane soli, dodanega kristalnega sladkorja, konzervansov ipd. Sedaj se trudim čim več narediti sama. Razen zvečer, ko mu vedno dam mlečno žitno kašico od Hippa. Problem pa se je pojavil, ker so vse zelenjavne in zelenjavno/mesne kašice (na žalost) bolj okusne, kot če zelenjavo in meso pripravim jaz. To pa zato, ker do sedaj za Luko res nisem uporabljala soli in sladkorja, pa tudi glede začimb priznam, nisem dovolj spretna:(. Ravno danes sem mu postregla z piščancem in zelenjavo (korenje, cvetača, krompir) iz juhe, vse lepo zmiksano, vendar brez soli, zabeljeno samo z žličko navadnega jogurta. Luka je sicer pojedel vse, zdraven pa je delal take grimase, da nisem vedela, ali naj se smejim, ali jokam. Potem sem vseeno malo posolila in je bilo nekoliko bolje. Ko sem enkrat dala v hrano žličko kisle smetane, smo imeli 2 dni drisko. Ker želim za svojega:angel:le najbolje, se bom še naprej trudila hrano čim več pripravljati sama, ne bi pa miškodil kakšen kuharski tečaj priprave okusnejše hrane za dojenčke:)- Lp, Boni
|
|
|
|