Urska09 -> RE: nočno hranjenje (6.11.2009 11:04:35)
|
Manete, dobrodošla v klubu neprespanih staršev! Popolnoma ista štorija pri nas. Do 6. meseca tamala spala v kosu 7-8 ur. Od takrat dalje se zbuja na 2-3 ure, celo na 1 uro. Pa je stara skoraj 9 mesecev. Tud jaz sem probala s flašo vode in dudo namesto dojenja, pa je čist ponorela in sva se borili tud 1 uro. No, na koncu je zmagala, jasno! Potem sem ugotovila, da je za vse nas najbolje, če jo takoj ko zastoka vzamem iz posteljice, podojim in dam nazaj spat. Če pa še vedno stoka (to je običajno proti jutru) jo vzamem k sebi in spi med nama do 8. zjutraj. In smo vsi zadovoljni in vsaj malo naspani. Jaz osebno mislim, da sploh ni fora v lakoti. Naša namreč zvečer dobiva mlečno-žitno kašo in tud čez dan veliko poje. Pa vmes se še kar veselo doji. Nekje sem zasledila, da se okoli 6. meseca ogromno dojenčkov začne ponoči prebujati. Hočejo se cartati, potolažiti, čutiti bližino staršev. Vse zaradi občutka varnosti. Ker sanjajo, podoživljajo dnevne dogodke, mogoče jih kaj prestraši, itd. Ker smo pri nas izključili vse ostale možne razloge (zobje, bolezen, lakota, žeja, prevrože, premraz), se mi zdi tale razlaga kar na mestu. Najbolje, da poslušaš samo sebe in svojega otroka. Sploh pa ne pediatra ali kakšnega drugega pametnjakoviča, ki ti bo solil pamet, kako morajo dojenčki pri tej starosti že prespati noč, da ne rabijo hrane, da moraš dojenčka "naučiti" (halo!!!) prespati noč z raznimi vzgojnimi metodami v stilu "3 noči bo jokal, pol bo pa dojel, da se ne splača" in in podobno sranje. Jaz se tolažim, da bo slej ko prej minilo. Pri ta prvem je že okoli 9. meseca [sm=bravo.gif]
|
|
|
|