Petka09 -> RE: nočno hranjenje (6.11.2009 21:07:12)
|
Jaz bom rekla tkole. Bom verjetno edina, ki se strinja z MATEJKO, ker tut sama menim, da večji dojenčki ne potrebujejo hranjenja ponoči, vendar!!! : Otroci so različni, so pač majhni in imajo različne potrebe. Sploh dojeni otroci se zbujajo ponoči, ker so od rojstva navajeni materine topline in bližine zaradi dojenja. Zbujajo se, ker jim toplina matere prija in se radi dojijo tudi ponoči zaradi crkljanja - no, nekateri se še fajn najejo vmes[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Dojeni otroci so pač navajeni cartanja z mamico in zato težje samostojno spijo celo noč (no, ne vsi, to nekako govorim za večino, kolikor berem na forumu). Moja ni bila dojena oz. samo na začetku, zato ne morem nekaj pametovat, izražam samo svoje mnenje. Zbujajo pa se lahko tudi vsi ostali, tudi tisti, ki so izključno na AM - so lahko veliki jedci ali pa so navajeni na določene ure ponoči, ko vedo, da dobijo AM in ravno ob tisti uri čutijo lakoto (verjetno iz navade) in ne bodo zaspali drugače kot da spijejo flaško. Zbujajo se tudi v različnih fazah: izraščanje zobkov, viroze, vročine, zamašen nosek, sanje, plitev spanec oz. zbujanje v prehodu v različne faze spanja itd..... Pa se tudi takrat hočejo dojiti ali pa hočejo AM. Torej, pri dojenčkih je zilijon malih razlogov za zbujanje in zato, da še vedno pijejo mleko ponoči. Saj to slej ko prej mine, zato je brezveze, da se tu kregate, če sme jest al ne sme jest! Če mamici paše oz. ji ne predstavlja težavo, da ga ponoči hrani, potem naj tako nadaljujeta. Če pa jo moti, ji predstavlja problem, psihično in fizično obremenitev, potem pa obstajajo variante, da otročka od tega odvadi. Lahko voda, čaj, jok, whatever... Torej, naj vsaka naredi tako, da bo srečna in zadovoljna mamica (in posledično tudi dojenček). Torej, iz mojega dolgovezenja sledi epilog avtorici: ne poslušaj drugih! Če se počutiš v redu, če te nočno hranjenje ne moti, potem ga hrani naprej. Očitno že rabi zaradi nečea, morda je res lačen, je pač tak otrok. Mogoče res izprazni flaško tudi zaradi navade, vendar dvomim, ker praviš, da če ni lačen, je ne. Hrani ga vse dotlej, dokler boš ti čutila, da je "v mejah normale" zate. Ko bo enkrat povsem na GH in če bo še takrat dvakrat ponoči jedel bi pa veljalo razmislit, da ga odvadiš nočnih obrokov.
|
|
|
|