picola1 -> RE: vseeno v vrtec? (4.11.2009 10:50:57)
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 IZVIRNO SPOROČILO: picola1 IZVIRNO SPOROČILO: eva1 Oprosti ampak sama sem prav jezna na take starše! Jaz sem jezna na starše, ki imajo možnost otroka obdržati doma, ker: -imajo varstvo -ker jim pediater da bolniško -ker imajo toliko dopusta, da si to lahko privoščijo Oprosti, ampak pediater ti MORA dati bolniško, če je otrok bolan, če ima vročino, to ni njegova dobra volja..se pa postavi malo zase, pa za svojega otroka..jaz sem včasih samo poklicala, pa povedalal kako je in sem jo dobila..sicer sem pa ena od tistih tečnih mamic ki zahteva predno napišejo antibiotik da vzamejo kri, bris..in vse kar se mora..ne neki na blef..in bolniška mi pripada in pika..se ne bom z njim kregala, če pa misli da ni potrebno, bom pa otroka peljala na pregled k njegovemu nadrejenemui, pa naj pove, če lahko dobim bolniško za otroka ki ima vročino ali ne! Narobe si me razumela...Se strinjam, da je najbolj fajn, če imaš otroka, ki je prejšnji večer ali popoldan imel vročino, ponoči in zjutraj pa več ne, vseeno doma...Fajn bi blo tut otroka imet doma, če samo orng kašlja... In jaz osebno imam to srečo, da si lahko vzamem dopust, ker ga imam ogormno ali pa bolniško, keri mam tako P, ki mi jo da. Ampak verjamem pa, da obstajajo P, ki ti za podobne primere ne bodo dal bolniške. Ker otrok v tistem trenutku nima vročine. Ker jo je imel včeraj popoldan in ne danes...Ker se v redu počuti.Ne vem, no...Sicer je res, da jaz osebno nimam takšnih neprijetnih izkušenj, samo kolikor berem tukaj mamice na RR...(mogoče pa sam nakladajo, kaj jst vem).... Je pa res tudi to, kar je ena napisala, da se lahko zlažeš P in rečeš, da ima že par dni vročino ali kaj podobnega...Druga stvar je pa spet, kako na to gleda tvoj delodajalec. Če so vsi tako zadovoljni, da se non stop hodi na bolniško (ne govorim o tem, če otrok res orng zboli)...No, tukej v bistvu spet samo sklepam po tem, kar preberem na RR in pač sklepam kako najbrž je pri privatniku (jst sem v javnem sektorju in imam srečo). Me razumeš kaj hočem povedat? da ne moremo vseh metat v isti koš...Eni nimajo možnosti za res čist vsako prčkarijo ostat z otrokom doma. Ker potem so lahko skos na dopustu al pa na bolniški...In po moje si lahko nekateri resno ogrozijo delovno mesto, če imajo glupega delodajalca...(sploh, če si zaposlena za nedoločen čas-ti pač ne podaljšajo, ker niso zadovoljni s tabo) Mi je pa padlo na pamet, da bi bla tukej morda ena od rešitev ta, da se pač kombiniraš z možem, morda s taščo, mamo...Hm... No, Ronja, hvala za razsvetljenje...[sm=smiley1.gif]Sem sicer napisala baje, tako da očitno sem se motila...(očitno jim sam maske gor nabijejo[sm=smiley36.gif]) Mislim, da sem to info. prebrala enkrat v nekem cajtngu... Aja...se pa drugače tut strinjam s tabo glede tega, da je fajn se s P dogovorit, kaj v takšnem primeru naredit. In če je pač P tolk zagulen, da ne da bolniške, pač menjat P (sploh pa, če je otrok veliko na pol bolehen)
|
|
|
|