Petka09 -> RE: vseeno v vrtec? (4.11.2009 17:44:37)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Jest bi pa pripomnil samo to, da eni ljudje živijo ko bubreki v loju in ne vidijo niti za ped od konjice svojega nosu, stresajo pa komentarje, kot da bi požrli vso pamet sveta. Najlažje je za vsako vročino, ki jo ima tvoj otrok krivit druge. Otroci zbolijo, otroc imajo vročino in tko je, pa če delaš kozolce zraven, al pa če se ti fučka. Se strinjam, bolan otrok ni za v vrtec...kaj pa je bolan otrok? Je to otrok, ki kašlja? Je to otrok, ki smrka? Je to otrok, ki bruha, ima drisko, ima vročino? Če bi veljalo, da otroka, ki kašlja ne smeš peljati v vrtec, bi bil eden od naju pol leta na leto doma. Me zanima, koliko vas tapametnih si lahko to privošči. Se strinjam, da otrok z vročino ne sodi v vrtec, samo preden upate strest komentar neodgovorni starš, pomislite, da nekomu na tem svetu ni tako na izi kot vam. Mi tamalo pocajtamo, gre v vrtec in hop, spet kreha ko zmešana. Ostane doma dva tri dni, vmest začne krehat še trimesečnik, pol še tavečji...jupi, žurka, ki bo trajala do pomladi nekje, pa se vročina sploh še ni začela, pa me še noben ni slišal strest komentarja...neodgovorni starš. Neodgovoren starš je tist, ki otroka ne pripne v avtu. Kalbo, v celoti se strinjam s tabo in sama bi napisala enako!! Dodala bi še, da pa imajo/imamo eni takšno delovno mesto, da si niti pod razno ne morejo/mo privoščit, da bi toliko manjkali v službi, ker te nima kdo nadomestit, delo pa mora biti narejeno v roku! In potem si predstavljaj imet bolniško ali dopust skoraj cel mesec in potem, ko prideš nazaj v službo, si tam lahko 24 ur, da vse nadoknadiš in ČE sploh lahko nadoknadiš. In kot sem rekla, se strinjam s Kalbom... Ni vse tako črno belo, kot si nekatere predstavljajo. In poleg vrtca, ki se ga drago plačuje, si starš težko predstavlja dodatno plačevat še varuško, ki bi skrbela za bolnega otroka cele mesce (ker pač ne sme v vrtec), če seveda ni kakšne babice kje, ki bi prevzela to nalogo. Žal, otroci so pač nonstop prehlajeni, kašljajo, smrkajo, ker imajo tak imunski sistem. Tega ne moremo ustaviti. Lahko edino pustimo prazne vrtce, da se bodo vsi pozdravili, potem pa jih spet spustimo notri in kaj se bo zgodilo? Spet bo prišel en virus, ki jih bo povozil in spet se gremo lahko začaranega kroga. Saj ni samo en otrok nonstop bolan, da pol zboli še 10 drugih. Ok, bo zbolel en, bo ostal doma, da ne okuži drugih in kaj potem? Potem bo zbolel pa drug, pa bo ta ostal doma.... In tako dalje in pridemo na zgornji scenarij praznega vrtca. Ampak to je neverending story.
|
|
|
|