RE: Ukinitev portala RR? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Raho -> RE: Ukinitev portala RR? (4.11.2009 11:23:31)

IZVIRNO SPOROČILO: oka

Nikogar ne zagovarjam, nikogar ne mislim obsojat in mislim, da je treba vsako tako smrt raziskati. Na bruhanje pa mi gre natolcevanje, ki je spravilo marsikatero bodočo mamico v strah, na bruhanje mi gre način poročanja in napihovanja takih žalostnih novic. Kar pa se same avtorice tiče pa mislim, da je pisala v nekem afektu, sama prestrašena in po mojem še dokaj nezrela. Kar pa vseeno ni opravičlo za njen prvotni, grozljivi post.



Podpis.

Enostavno se gre za to, da je s tem postom prestrašila vse noseče mamice, ki so tik pred porodom. V prvi vrsti bi morala bila avtorica posta pomisliti na vse ostale bodoče mamice in na dejstvo, da vsaka taka "novica" hudo šokira. Tako ali tako se 9 mesecev ubadaš z mislijo, če bo s tvojim otrokom vse OK, ker ti tega ne morejo potrditi tudi najsodobnejše raziskave. Vsaka taka senzacionalistična novica pa še dodatno omaja tvoje prepričanje, da najverjetneje bo vse OK.
Verjamem, da so starši obeh mrtvorojenih otrok razočarani, da iščejo krivca, da je njihova bolečina za nas, ki se nam to na srečo ni zgodilo, nepojemljiva. Pa vendar... Ali ima nekdo tretji brez verodostojnih podatkov pravico tovrstne informacije "širiti" po vseh slovenskih forumih? Ne samo zaradi metanja slabe luči na določeno porodnišnico oz. rečimo temu državno inštitucijo, ampak zaradi tega, ker v dvome in strah spravi še toliko in toliko drugih, ki se jim porod približuje.




Šarki -> RE: Ukinitev portala RR? (4.11.2009 11:45:32)

mene pa zanima zakaj se zdej ona nič ne oglasi tukaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]  bi vsaj lahko pojasnila, kako je prišlo do take razlike v številu, do kakšnjega zaključka so prišli... so ta podatek sami naštudirali s kakšnim preštevanjem mamic, ali jim je še kdo rekel da se je njihov oz. otrok sorodnikov rodil mrtev...  so ugotovili svojo zmoto, ali pa so prepričani da je sedaj vse to uperjeno proti njim zato da jih utiša..??




oka -> RE: Ukinitev portala RR? (4.11.2009 12:12:55)

mene pa zanima zakaj se zdej ona nič ne oglasi tukajuser posted image bi vsaj lahko pojasnila, kako je prišlo do take razlike v številu, do kakšnjega zaključka so prišli... so ta podatek sami naštudirali s kakšnim preštevanjem mamic, ali jim je še kdo rekel da se je njihov oz. otrok sorodnikov rodil mrtev... so ugotovili svojo zmoto, ali pa so prepričani da je sedaj vse to uperjeno proti njim zato da jih utiša..??


Zato, ker ko nepremišljeno in zaletavo narediš štalo, je najbolje ponikniti in upati, da bo zadeva minila. In po pravici povedano je bolje, da je tiho. Naredila je dosti, mogoče še preveč in dvomim, da je sposobna soočiti se s posledicami. Vsaj po njenem načinu pisanja tako sklepam. Naj spregovorijo tisti, ki se jih to tiče in ki vejo kaj je na stvari, predvsem pa takrat, ko/če bojo tega sposobni in ne na podlagi nekega zmedenega in prenapihnjenega pisanja.




srki -> RE: Ukinitev portala RR? (4.11.2009 12:37:41)

Katera pa je ta uporabnica, če ni skrivnost oz. narobe, če vprašam.

Glede tožb: Dajte nehat, že tako jih je preveč, pol se pa sprašujejo, kaj delajo sodišča. Dokler se bodo ljudje tožili za en navaden "Pejd v pizdu mater", pol bodo še sodni zaostanki. Ta primer res ni temu podoben, pa vseeno.




Anonimen -> RE: Ukinitev portala RR? (4.11.2009 12:41:49)


IZVIRNO SPOROČILO: oka

Nikogar ne zagovarjam, nikogar ne mislim obsojat in mislim, da je treba vsako tako smrt raziskati. Na bruhanje pa mi gre natolcevanje, ki je spravilo marsikatero bodočo mamico v strah, na bruhanje mi gre način poročanja in napihovanja takih žalostnih novic. Kar pa se same avtorice tiče pa mislim, da je pisala v nekem afektu, sama prestrašena in po mojem še dokaj nezrela. Kar pa vseeno ni opravičlo za njen prvotni, grozljivi post.




Podpis.




Gina -> RE: Ukinitev portala RR? (4.11.2009 12:43:11)

Kaj pa je sploh pisalo v prvotnem, "grozljivem" postu?




oka -> RE: Ukinitev portala RR? (4.11.2009 12:49:34)

Kaj pa je sploh pisalo v prvotnem, "grozljivem" postu?



Ne vem, če se sme pisat obnova nečesa, kar je bilo zbrisano z nekim namenom. Lahko pa greš na Bibaleze forum. Tam je lahko še vedno objavljena ena verzija pisanja.




rija -> RE: Ukinitev portala RR? (4.11.2009 12:52:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

Po forumih se med sabo ne tožarimo predvsem zato, ker se nam ne da. Hec bo, ko se bo eni enkrat dalo. [sm=smiley1.gif]


a misliš, da je daleč ta dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]





Gina -> RE: Ukinitev portala RR? (4.11.2009 12:58:59)

Aha, sem šla pogledat kaj tam piše. Meni se ne zdi nič takega, da bi človek moral zaradi tega tožit koga. Očitno je pisal tole človek v totalnem šoku, ki je v hudi bolečini nekaj narobe razumel. Kdo (trezen, neprizadet) pa bi verjel, da je umrlo 8 otrok na isti dan v isti porodnišnici sredi europe leta 09? Meni se že dva primera zdita neko res neverjetno čudno naključje in če ne bi slišala izjave po tv niti tega ne bi verjela. Ampak zato tako štalo delat? Punco je treba pomirit, ne pa jo še malo kamenjat. Lajf bi bil lažji, če bi vsi tako gledali na svet, pa manj obsojali.




Perunika -> RE: Ukinitev portala RR? (4.11.2009 13:08:05)

Glede na "strašenje nosečnic" bi dodala samo tole: Prestrašen si toliko kot se pustiš prestrašit. Par mesecev pred mojim porodom sta v Postojni, kamor sem nameravala it rodit, umrla dva otročka in vsi (tašča, tast pa še kdo) okoli mene so zganjali paniko. "Poglej tam jim umirajo dojenčki, kaj te ni nič strah?" Pa sem jim rekla, da se to povsod dogaja in da grem v Postojno ne glede na to, ker mislim pozitivno in da se nočem obremenjevat s tem kar se drugim dogaja. Seveda sočustvujem z vsakim, ki doživi nekaj tako nepojmljivega, toda hkrati zaščitim sebe s tem, da grem rodit z zaupanjem, da bo pri meni vse v redu. In hvalabogu je šlo vse super. Pa še nekaj: pri morebitnih strahcih, ki so se me kdaj pa kdaj lotili, sem si zelo pomagala s CDjem  dr. Pajntarja z avtohipnozo za nosečnice. Ga priporočam vsem nosečnicam, ki jih posebej zadnji mesec kdaj strah.




Anonimen -> RE: Ukinitev portala RR? (4.11.2009 13:49:50)

Sem šla tudi sama prebrat tja. Saj je vse lepo in prav, da se tudi o tragičnih dogodkih spregovori, vendar pa osebi res ni bilo potrebno napihovati (tu sem sama videla namen, ki je poudarjen s 4 klicaji. Torej opozorilo ljudem, kaj se je vsem ženskam na isti dan zgodilo.
In v bistvu tisto vprašanje na koncu glede krivde, ne vem no, sej, če avion dol pade, kdo bo lahko v prvi sekundi povedal, kaj je botrovalo okvari in posledicam?
Če je tistih "8" zraslo na njenem zelniku, je jasno, da je info pricurljal zato, da bi bilo vsaj malo zadoščeni bolečini ob novici. Ne vem no, to je podobno kot kaj vem, se nekomu nekaj slabega zgodi, potem pa iz tega naslova za "kazen" soseda nabuta. To pač ni opravičilo, razen morda neprištevnosti, ki mora biti spet dokazljiva.
In res, od kje ji podatek, da jih je bilo 8? Saj v bolnicah ne razpredajo s podatki prosto po prešernu.

V bistvu ne gre za nobeno kamenje, vsaj z moje strani ne, vendar pa, eno je zliti svojo bolečino z dejanskim stanjem, drugo pa je, če navedeš neresnične podatke, hkrati pa še zadevo na koncu predstaviš tako, da je ob tako spisanem odstavku marskikdo pomislil, da je Izolska bolnišnica čarala in pričarala tako drastičen rezultat.

V Sloveniji je že znano, da ljudje zelo hitro sklepajo in tako morda s svojo bujno domišljijo koga hkrati nehote prizadanejo. Je ta oseba, ki je objavljala zgodbo, pridobila dovoljenje mamice, ki je izgubila otroka, je dala soglasje, da lahko o tem javno spregovori, pa čeprav se ni na glas govorilo o imenih? Da se meni kaj takega pripeti in potem oseba o tem gre razpravljati na nekem forumu, dobi ene par oreng moralnih zadušnic.

S strani porodničarjev je bilo pojasnjeno, da je s plodom lahko celo nosečnost vse ok, pa vendarle lahko pride do drastičnega konca. Razlogi so različni. In da se odkrije vzrok, je pač potreben čas. In zato zaradi jeze, žalosti, togote nekoga, nekdo ne potrebuje širiti laži, ki niso niti predvidevanjem podobna.

Sploh pa čisto zadnje vprašanje, ki ga je zapisala - obstaja tudi možnost, da nihče ni kriv. Včasih razloga enostavno ni. Kako vem - moj partner je pri 32ih zaspal in se ni več zbudil. Nikdar nič narobe z njim. Tako da, mi neka napihovanja, podprta z lažmi ali valjenja krivde, še predno se pride do dejstev, dvigne marsikaj v zrak.
Če pa nekaterim ni všeč, kako novinarji napihujejo stvari, kaj pa je ta oseba storila kot to, da je stvar prikazala pač napihnjeno in po eni strani je dobro, da je šlo v javnost, saj se je v grobem vsaj prišlo do realnega podatka, ne tako kot ga je oseba predstavila.




ledenaa -> RE: Ukinitev portala RR? (4.11.2009 14:13:05)

glej dada hočem ti povedat da je tožba MOŽNA   in če se jo spravijo tožit me ne bo nič motilo,kar naj
In sori ,meni takšne tlak dvignjejo,da gredo lagat,spravljat porodnišnico  v zelo slabo luč itd.




Anonimen -> RE: Ukinitev portala RR? (4.11.2009 18:06:04)

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

jaz pa upam,da je bodo šli tožit!!!!!



Jaz tud mislim,d a bi bilo prav da jo tožijo. Ker takih stvari pa res ne moreš nekaznovano širit naokoli.



Seveda, naj se spravijo na eno punco .

Ceprav bi bil skrajni cas, da kdo tozi medije, za vsa natolcevanja, lazi in manipulacijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image].




nejcko -> RE: Ukinitev portala RR? (4.11.2009 21:59:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II


Ceprav bi bil skrajni cas, da kdo tozi medije, za vsa natolcevanja, lazi in manipulacijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image] .


Ampak v dotičnem primeru so bili ravno mediji tisti, ki so zadevo predstavili v pravi luči. Nikjer niso omenjali, da naj bi šlo za 8-9 mrtvih dojenčkov, ampak so takoj predstavili realno (za zdaj edino uradno potrjeno) številko.

Kdo je potem tukaj natolceval, lagal in manipuliral[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Aja, še to ... če se mediji ne bi vmešali, bi veliko ljudi še danes verjelo, da je res umrlo 8 novorojenčkov.




Splišni -> RE: Ukinitev portala RR? (4.11.2009 22:12:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Aha, sem šla pogledat kaj tam piše. Meni se ne zdi nič takega, da bi človek moral zaradi tega tožit koga. Očitno je pisal tole človek v totalnem šoku, ki je v hudi bolečini nekaj narobe razumel. Kdo (trezen, neprizadet) pa bi verjel, da je umrlo 8 otrok na isti dan v isti porodnišnici sredi europe leta 09? Meni se že dva primera zdita neko res neverjetno čudno naključje in če ne bi slišala izjave po tv niti tega ne bi verjela. Ampak zato tako štalo delat? Punco je treba pomirit, ne pa jo še malo kamenjat. Lajf bi bil lažji, če bi vsi tako gledali na svet, pa manj obsojali.


Jooj, Gina, kako se jaz strinjam s tabo. Ene bi jo pa najraje na grmadi zažgale. Eno mlado, neizkušeno, prestrašeno, šokirano, na koncu nosečo deklico.
Zato pa je tako na tem svetu, kot pač je. Škoda.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.11.2009 8:40:58)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




liliana -> RE: Ukinitev portala RR? (5.11.2009 10:09:57)

Torej se je povsem nesmiselno pogovarjati o tožbi v tem primeru, glede na to, da še nihče od vpletenih ni pokazal interesa, da bi koga tožil.....mogoče pa se bo ob prebiranju RR komu ta ideja porodila......




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.11.2009 10:21:17)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




r1ta -> RE: Ukinitev portala RR? (5.11.2009 11:11:25)

Glede na to da ste tako zelo pametne, vam priporočam, da avtorico izbrisane teme kar same tožite. Še odvetnika ne rabite, po moje. Obvladate same...

Smisla za sočutje, razumevanja in še kakšne pozitivne vrline duha pa ne poznate.

Jaz avtorico izbrisanega razumem. Ne rečem da je prav, da se napiše 9 ali 8 namesto 2, vemo pa tudi ne zakaj je bilo rečeno 9 ali 8 in ne 2. In govorimo o smrti dojenčkov, tako da je reč o delikatnih stvareh, pri katerih je treba včasih ustavit konje in malo razmislit kaj in kako se bo sporočalo in kako se bo kritiziralo dejstva, dejanja in možna odstopanja tudi od resnice.

Pri takšnih težkih temah se je najbolje postavit v čevlje tistega, ki ga drugače ne razumete in velikokrat je iz drugega zornega kota pogled na situacijo čisto drugačen...




HuAnita -> RE: Ukinitev portala RR? (5.11.2009 11:50:55)

Še enkrat iskrene sožalje staršem mrtvorojenih otrok...


se večinoma strinjam z r1to, ampak tu mi je sporno to, da je zdaj gotovo cel rod bodočih mamic tik pred porodom paničnih - nekje pa je meja...
Je res, da je pisala v afektu, ampak v resničnosti si -kljub nepopisni bolečini ob izgubi otroka HB večina od nas ne pozna - si tega ne bi mogla dovoliti... Tudi našega starega ata so v nekem domu za ostarele pustili, da se je zastrupil z lastnim urinom, ker mu pač nihče ni popravljal katetra 14 dni, to je tudi jasno napisano, ampak tudi s tožbo proti belim haljam ga ne bomo dobili nazaj - in to nam je pretehtalo, naredimo pa vse, da 'potencialnim uporabnikom' povemo, kaj se je zgodilo v tistem domu našemu atu - če je to kakšno zadoščenje.....
Zdaj tožba gor ali dol, mene res zanima, zakaj je napisala 9 ali 8, od kod ta podatek...





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.11.2009 11:52:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Ukinitev portala RR? (5.11.2009 12:29:41)

IZVIRNO SPOROČILO: r1ta

Glede na to da ste tako zelo pametne, vam priporočam, da avtorico izbrisane teme kar same tožite. Še odvetnika ne rabite, po moje. Obvladate same...

Smisla za sočutje, razumevanja in še kakšne pozitivne vrline duha pa ne poznate.

Jaz avtorico izbrisanega razumem. Ne rečem da je prav, da se napiše 9 ali 8 namesto 2, vemo pa tudi ne zakaj je bilo rečeno 9 ali 8 in ne 2. In govorimo o smrti dojenčkov, tako da je reč o delikatnih stvareh, pri katerih je treba včasih ustavit konje in malo razmislit kaj in kako se bo sporočalo in kako se bo kritiziralo dejstva, dejanja in možna odstopanja tudi od resnice.

Pri takšnih težkih temah se je najbolje postavit v čevlje tistega, ki ga drugače ne razumete in velikokrat je iz drugega zornega kota pogled na situacijo čisto drugačen...


V prvem odebeljenem delu se čisto strinjam. Ampak, to naj bi potemtakem veljalo za vse, tudi za osebo, ki je sprožila napačne informacije, ne?

Ja se strinjam tudi z drugim odebeljenim delom. Zato sem v enem izmed postov tudi spraševala, ali je ta oseba dobila dovoljenje mamic, da je o tem razpravljala javno?
Imela sem sicer drug primer, ki je bil zelo odmeven med zdravniki, pa vendar je bila moja odločitev, ali bom stvar podala v javnost ali ne. Da nekdo to stori brez moje vednosti ali brez soglasja, pač ne gre. In o mojem primeru še vedno nisem pripraljena govoriti javno. Pa čeprav so me vabili tudi na najbolj predvajano TV tu v Sloveniji.
Torej, če se je potrebno postaviti v kožo človeka, me resnično zanima, ali je oseba dobila soglasje, da je šla pisariti po forumih in naredila celo štalo, mamicam pa verjetno ni ničesar olajšala s takšnim pisanjem, mar ne?

Tu se naj ne bi postavljali v vlogo mamic, ki so izgubile otroka, po tem napisanem, v osebo, ki je navajala napačne podatke? Če se dobro pogleda, je že v osnovi zgrešeno. Oseba, ki le to ni doživela, razpravlja o primeru po forumih z lažnimi informacijami. Če že za vsako stvar velja, da se na podlagi nekega vzroka ustvarjajo posledice, s katerimi bi se moral vsak soočiti in se jih zavedati, le zakaj bi bilo tu kaj drugače?

Če bi bila prikazana resnična zgodba, morda mamic, ki so to doživele, brez vpletanja takojšnje krivde na bolnico (ker je več kot očitno prikazano, da pes taco moli na bolnico), bi bil čisto drugačen odziv. In taki primerki osebam lahko povzročijo več trpljenja kot koristi s takimi postopanji.




oka -> RE: Ukinitev portala RR? (5.11.2009 12:39:17)

V prvem odebeljenem delu se čisto strinjam. Ampak, to naj bi potemtakem veljalo za vse, tudi za osebo, ki je sprožila napačne informacije, ne?

Ja se strinjam tudi z drugim odebeljenim delom. Zato sem v enem izmed postov tudi spraševala, ali je ta oseba dobila dovoljenje mamic, da je o tem razpravljala javno?
Imela sem sicer drug primer, ki je bil zelo odmeven med zdravniki, pa vendar je bila moja odločitev, ali bom stvar podala v javnost ali ne. Da nekdo to stori brez moje vednosti ali brez soglasja, pač ne gre. In o mojem primeru še vedno nisem pripraljena govoriti javno. Pa čeprav so me vabili tudi na najbolj predvajano TV tu v Sloveniji.
Torej, če se je potrebno postaviti v kožo človeka, me resnično zanima, ali je oseba dobila soglasje, da je šla pisariti po forumih in naredila celo štalo, mamicam pa verjetno ni ničesar olajšala s takšnim pisanjem, mar ne?

Tu se naj ne bi postavljali v vlogo mamic, ki so izgubile otroka, po tem napisanem, v osebo, ki je navajala napačne podatke? Če se dobro pogleda, je že v osnovi zgrešeno. Oseba, ki le to ni doživela, razpravlja o primeru po forumih z lažnimi informacijami. Če že za vsako stvar velja, da se na podlagi nekega vzroka ustvarjajo posledice, s katerimi bi se moral vsak soočiti in se jih zavedati, le zakaj bi bilo tu kaj drugače?

Če bi bila prikazana resnična zgodba, morda mamic, ki so to doživele, brez vpletanja takojšnje krivde na bolnico (ker je več kot očitno prikazano, da pes taco moli na bolnico), bi bil čisto drugačen odziv. In taki primerki osebam lahko povzročijo več trpljenja kot koristi s takimi postopanji.


Amen!




r1ta -> RE: Ukinitev portala RR? (5.11.2009 12:40:03)


IZVIRNO SPOROČILO: Repka

IZVIRNO SPOROČILO: r1ta

Glede na to da ste tako zelo pametne, vam priporočam, da avtorico izbrisane teme kar same tožite. Še odvetnika ne rabite, po moje. Obvladate same...

Smisla za sočutje, razumevanja in še kakšne pozitivne vrline duha pa ne poznate.

Jaz avtorico izbrisanega razumem. Ne rečem da je prav, da se napiše 9 ali 8 namesto 2, vemo pa tudi ne zakaj je bilo rečeno 9 ali 8 in ne 2. In govorimo o smrti dojenčkov, tako da je reč o delikatnih stvareh, pri katerih je treba včasih ustavit konje in malo razmislit kaj in kako se bo sporočalo in kako se bo kritiziralo dejstva, dejanja in možna odstopanja tudi od resnice.

Pri takšnih težkih temah se je najbolje postavit v čevlje tistega, ki ga drugače ne razumete in velikokrat je iz drugega zornega kota pogled na situacijo čisto drugačen...


V prvem odebeljenem delu se čisto strinjam. Ampak, to naj bi potemtakem veljalo za vse, tudi za osebo, ki je sprožila napačne informacije, ne?



Ja. Napisala sem da je treba razmislit kaj in kako se bo sporočalo in kako se bo sporočeno kritiziralo. Torej velja za oboje in je to moč razbrati iz napisanega.

Glede dovoljenja mamic se mi zdi, da je sama napisala, da jo je sorodnica prosila naj napiše javno kaj se je zgodilo, za drugo mamico ne vem.




Anonimen -> RE: Ukinitev portala RR? (5.11.2009 16:19:04)

IZVIRNO SPOROČILO: r1ta


IZVIRNO SPOROČILO: Repka

IZVIRNO SPOROČILO: r1ta

Glede na to da ste tako zelo pametne, vam priporočam, da avtorico izbrisane teme kar same tožite. Še odvetnika ne rabite, po moje. Obvladate same...

Smisla za sočutje, razumevanja in še kakšne pozitivne vrline duha pa ne poznate.

Jaz avtorico izbrisanega razumem. Ne rečem da je prav, da se napiše 9 ali 8 namesto 2, vemo pa tudi ne zakaj je bilo rečeno 9 ali 8 in ne 2. In govorimo o smrti dojenčkov, tako da je reč o delikatnih stvareh, pri katerih je treba včasih ustavit konje in malo razmislit kaj in kako se bo sporočalo in kako se bo kritiziralo dejstva, dejanja in možna odstopanja tudi od resnice.

Pri takšnih težkih temah se je najbolje postavit v čevlje tistega, ki ga drugače ne razumete in velikokrat je iz drugega zornega kota pogled na situacijo čisto drugačen...


V prvem odebeljenem delu se čisto strinjam. Ampak, to naj bi potemtakem veljalo za vse, tudi za osebo, ki je sprožila napačne informacije, ne?



Ja. Napisala sem da je treba razmislit kaj in kako se bo sporočalo in kako se bo sporočeno kritiziralo. Torej velja za oboje in je to moč razbrati iz napisanega.

Glede dovoljenja mamic se mi zdi, da je sama napisala, da jo je sorodnica prosila naj napiše javno kaj se je zgodilo, za drugo mamico ne vem.


Po mojem bom na tole bolj dolga.
Vedno je akcija reakcija. In če bi se ista vsebina predstavila z dvemi različnimi "toni", bi dobili na isto vsebini dva različna odziva.
Pač, moja vrlina ni laž in jih tudi ne toleriram. Pa pustmo tiste malenkosti, ko ti nekdo pohvali frizuro, pa sam veš, da imaš na glavi sračje gnezdo. Škodljivih dejanj nisem nikdar podpirala, zato ne morejo/te pričakovati, da bodo ob debeli laži vsi prikimavali ali človeka gladili, tako kot nekateri store, ko tistega kužata, ki se je morda usral sredi dnevne, nagradijo s sočnim zrezkom.

Sem tudi zagovornik, da se vedno slišita dve plati zgodbe in v tem primeru smo imeli to možnost. Stvar sicer ni dorečena, pa vendarle.

Pa še nekaj bom povedala. Nekdo (če to drži), ki nekoga prosi, da zadevo spravi v javnost, naj pričakuje, da ne bodo vsi kimali nečemu in da bodo na drugi strani tudi taki, ki se pač z nečem ne strinjajo. A ker se v javnosti ne špara s prikazovanjem, tako lahko nekdo tak tudi pričakuje, da bo ob vsej bolečini, ki jo je že doživel, samo toliko bolj trpel in si na koncu želel, da bi "pozabil" in lahko naprej mirno zaživel. Razumem tisti drugi primer, ko so šli šele po določenem času v javnost, ko so ostajali dejansko že lep čas brez odgovorov, vendar v slednjem primeru pa pisati na forume z nerealnim stanjem, kjer skorajda še ugotavljati niso začeli, saj obdukcija med drugim še čaka, ja ne vem no, včasih je potrebno malo globoko vdihniti, da stvar pride do izraza.

Nekateri ljudje so že za banalne stvari panični in takšne zdeformirane informacije res niso na mestu. Glede na to, kam je pripeljala zadevo, bi se lahko opravičila ali vsaj obrazložila, kako je prišlo do dezinformacij. Saj, če je prej postopala anonimno, se njene zadrege tudi sedaj ne bo videlo, če bo nadaljevala z anonimko.

Če govori samokontrola o tem, da se je potrebno včasih tega tudi naučiti, ker tudi na gobec ne moreš mahniti kar tako, ker se ti tako zdi, da bi ga v tistem momentu, sploh, če je nekdo še razkurjen zraven, potem naj tudi ljudje, poleg onih, ki se samokontrolirajo, da koga ne užgejo, zbrihtajo tudi ti, ki morajo začeti trenirati psihično samokontrolo in posledično vihtenja uzde in vajeti, da mu "konj" ne bo zbezljal in povzročil kaos, če povzamem najmilejšo obliko.

Pripomnila bi pa še nekaj. Načeloma naj bi bile najbolj pristne tiste zgodbe, ki jih človek pove iz svojih izkušenj. Znano je tudi to, ko je pripovedovalec 3. os. ednine in govori tako, kot da bi govoril o 1. os. ednine. No, ve se pri slednjih, da jim včasih bujna domišljija ponori, zato iz določene zgodbe nastane zgodba, ki je nerealna. In če je mamica želela spregovoriti, samo ona ve detajle.
To je tako, kot če bi sama nekoga prosila, naj pove mojo zgodbo. Še danes sem v šoku, pa je celo leto od tega, vendar, če zberem moči, ker me je zelo prizadelo, bom to storila po tem, ko pridobim še določena strokovna mnenja. Vendar dvomim, da se bom podala v to, ker to so travme. In nič kaj drugače ni pri takšnih primerih, kot sta bila ta dva. Gojiti dodatne dejavnike za še večje trpljenje nekomu, ker se nikdar ne ve, kaj iz tega potem sledi, ja se strinjam, potreben je razum, čeprav včasih v takšnih situacijah razum odpove. In v slednjem je lahko več škode kot koristi. Meni je v moji situaciji tudi malček odpovedal razum, ker še vedno ne dojamem, kako je nekdo sposoben nekomu uničiti življenje zaradi svoje nestrokovnosti. Vendar imam v rokah trdne dokaze, pa četudi mi je za kratek čas odpovedal razum, lagala nisem, ker vedno operiram z dejstvi, ki so dokazljivi. Sem pa ravno tako povedala drugje svojo zgodbo ob svoji bolečini in prizadetosti, vendar lagala nisem. In nikogar nisem pošiljala v svet, da le to izrazi namesto mene, ker potem ne bi bilo pristno. To so potrdili vsi tisti, ki so videli stanje oz. dejstvo in se še danes potrjuje v moj prid. In potrudila sem bom toliko, da iz mojega naslova ne bo še kdo doživel muke kot sem jih sama. Ne privoščim nikomur takih posledic.

Informacija, ki je pricurljala na dan glede tega primera, pa ni bila nikomur v prid.

Pri nas v Sloveniji je pa že znano, da se ukrepa le takrat, skorajda, ko pride do drastičnih stvari. Ampak tudi to je lekcija. Vse stvari se zgode z razlogom. Dejstvo je, ko nekdo umre, je grdo rečeno in kruto, da žive ljudi mrtva oseba zbudi in prebudi in jih uči. Nekatere pač nikoli. Drugo je, ko na nekaj nimaš vpliva, ko pač je tako kot je. Recimo primer mojega partnerja, ki je odšel nikome ništa, pa nihče ni bil kriv. Pač je mlad zaspal za večno. Nikdar bolan. Zato sem tudi rekla, da se včasih zgodi, da enostavno krivca ni. Meni so vsi umrli, ki sem jih imela rada. Primerjati bolečino, ker je to otrok, partner, starši, prijatelj, prijateljica, v strnjeni obliki, človek, ki si ga imel rad, ljubil, pač ne igra vloge, ker je vsem skupna bolečina. Primerjava intenzitete je nesmiselna, ker vsak zase občuti na svoj način in napaka je, da se že po defoltu postavlja v ospredje nek status, pri katerem naj bi bila bolečina hujša.
Meni je bilo pač dano, da sem sprobala različne vrste statusov ljudi, ki so mi bili dragi, pa so mi umrli. In ne morem trditi, kaj je bilo hujše. Bolečina je bolečina in pojenja s časoma. Pri meni nekih drastičnih razlik ni bilo. Pri vsaki je delal čas, čeprav ko imaš vse na kupu, je težje, sploh če ostaneš dobesedno sam.

Zato pa, ker so stvari že same po sebi tako hude, da sploh pride do tega, da nekdo umre, ni potrebno zraven še napihovati stvari, lagati. Morda pri takšnem postopanju dobim občutek, da se želi nekdo smiliti sam sebi. Morda sem preveč preživela, da bi "nasedla" vsemu in bila tolerantna do vsega in vseh. Zato ne odobravam dejanja, ki ga je oseba storila. Po drugi strani, človek, ki dela kot uradnik ali novinar, se za stvari lahko opraviči, napiše novo odločbo, jo odstopi na drugo stopnjo, skratka popravi stvar in mu je odpuščeno. Zdravniki v končni fazi so tudi samo ljudje, samo so toliko na slabšem, ker nimajo časa gledati v zakone in če se pogovarjamo o človeških življenjih, v primeru smrti nimajo popravca, kjer bi na drugi stopnji nato lahko človek oživel. Zame je to eden najtežjih poklicev, vendar sami tudi vedo, da se zgodijo tudi primeri, ko pač čudežev ne morejo ustvariti.
Dosti ljudi je tudi takih, ko ne upoštevajo navodil zdravnikov, pa delajo po svoje. Kaj vem, ne smejo tega in onega. Pa bo človek kljub vsemu to storil. Na koncu bo zdravnik kriv, ker ga ni znal rešiti, čeprav mu je bila španska vas, ko mu je zdravnik dal navodila. In vedno pravim, vedno je potrebno slišati dve plati zgodb. Le tako si lahko ustvariš svoje mnenje.
Če sama hodim kar naprej na neke preglede, pa nič ne ugotovijo - no obstaja tudi ta opcija, da enostavno pri določenih stvareh ne morejo ugotoviti kaj in kako. Recimo letos sem fasala hudo alergijo, nikdar alergična v življenju, bila sem bulasta, odpeljali so me tudi na urgenco, ker bi se drugače zadušila, vendar vzroka ne najdejo. Niti za to, da bi se ugotovilo, na kaj sem alergična. Morda se dogaja to, da so zraven spremembe podnebnih sprememb, pa ni niti zastonj, da se toliko sprememb dogaja, ki zajemajo smrtnosti tudi na področju bolezni raznih grip in ostalih stvari. Včasih je bila jedrska varianta, sedaj je morda podnebna, ki vpliva na kakovost in zdravje življenja. Osveščenost je pač vrlina človeka, ki gleda na svet z odprtimi očmi.

Odprite oči, morda vam bo kdaj lažje, če boste v situacije povzeli vse akterje in oblike, ki lahko vplivajo na človeka tudi v neposrednem smislu.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>