felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: yania Jaz imam inhalator, saj sem slikice enkrat gor dajala,,,sej ne vem, a so v kakem mojem albumu, mislim da so.. fiziološko pa imam od Niveje , tiste male ampule in naenkrat poinhalirava po 5 ml, ali pa sama zakuham vodo, liter vode, žlička soli... ja, Timon je navajen že vsega hudega, ko dam masko gor, na veliko odpre usta in diha...brez pritoževanja,,,tudi ko mu fiziološko noter dajem, se pač malo pokrega, kdaj pa še to ne,,,bolj se vstraši, če je kaj zamašen, ker takoj ne more zadihati, in mora najprej pogoltniti, ko ga v usta zalije, potem zadiha...prej ko otroka navadiš bolje je..se mi zdi, ker sej bolni so pa kar naprej, še v OŠ...moj nečak,,ma obup, kapljico da noter, pa kar joka...pravi, saj je dovolj, pa je imel bronhitise, pa astma zdaj..star pa bo čez dpbrih 14 dni 10 let...no sej zdaj ga je Naša Naja malo poučila, kako se to stvar naredi, ker ona je pa kar jezna, če zmanjka fiziološke še za njo, ko Timonu čistim... ma jaz sem jok in stok na začetku mogla preslišati, ni druge,,,vem da se kateri smili, ampak to je edino kar lahko storimo, da ne napreduje bolezen,,a ni res?.. aja, pa nasvet, jaz sem Timona vedno zraven nagovarjala,,se pogovarjala, mu pokazala, glej tole bova zdej noter malo dala,,,pa je že kar vedel in malo pojamral,,,potem pa ko je bilo noter, pa sem kar glasno zraven: bravo, kako si pogumen, pa nič ne bova jokala, ne....in me je samo čukasto gledal, kaj se mama to neki dere?...celo smejal se je kdaj,,potem pa mu prazno ampulo dam tudi v roke, da si to "monster" ogleda... mi je pa prav neumno, sem zadnjič srečala eno kolegico, pa njen skoraj 3 letnik bolan, kašlja, pa jo jaz vprašam, če kaj čisti s fiziološko?..pa ona: ma ne, a ni že malo prestar za to no?..ne vem no, meni je že prevelik za to... zakaj že?...še jaz si noter vlijem, ko me maši v nosu,,,in pomaga,,,odplakne sluz, jo razredči,,,gre ven tisto, kar bi lahko dušo spustil, pa ne bi spravil v robec....res.. upam da sem še katero prepričala v to..tudi če niste do zdaj to rade delale, oz.vas je bilo strah,,,ma ni hudo, res, s tem pomagaš svojemu angelčku,,predstavljaj si, da si ti cel dan z zamašenim nosom, da ne pihneš v robec, ker ne znaš...in morš jest, piti s flaške??? , pa duda....no, ne vem no,,moje mnenje... aha, hvala jaz sem sicer danes dala kar olje 31 od Justa, 3 kapljice v prevreto vodo in sva to inhalirala. Bom pa jutri še s soljo probala, hvala!