JULIJKE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

CIPRESA -> JULIJKE (15.6.2005 6:37:20)

No danes ko je odšla v porodnišnico še Bobek, pa sem jaz prva.

:bravo::bravo::bravo: za našo Petro, jutri pa bomo čestitale še Bobku. Komaj čakam da se ta sreča nasmeje še meni ker sedaj pa že res nestrpno čakam, po drugi strani punce pa me je še malo strah da bi rodila predčasno, ker še nimam vsega pošlihtanega, ker punce ne boste verjele gospod ki nama dela kuhinjo, se včeraj spet ni primalal, se pravi da jo še nimam. :grrr::grrr::grrr::grrr:
Nebom govorila kakšna sem bila včeraj ko se ni pojavil!!!

Pa ve, vam vse poteka tko kot mora???? Pri meni je vse po starem, jutri imam pa ginekologa in bo še ona potrdila kako nama gre. Sedaj me je pa zraven vsega še mal strah, kaj če meni reče da bomo morali kar rodit???? Saj me bo kap. Vse je možno.... ampak upam da bo naš :duda: še malo počakal.

To da bolijo kosti tam spodaj pa križ, pa da imam vsak dan zatekle noge ni nič novega pa sem se že navadila, najbolj bolijo itak ponoči ko se premetavam po postelji pa mal slabš spim.... pa bla,bla,bla.... to vam je že znano!

Zdaj pa :kuza: na :kava:

LP CIPRESA :nosecka:

Anonimen -> JULIJKE (15.6.2005 7:01:33)

Nama so tudi montirali kuhinjo dva tedna preden sem rodila ;) Sem bila tudi napsihirana, češ kaj pa če bom prej rodila, pa je dete lepo počakalo, da je mami vse kastrole in beštek mela na svojem mestu.

CIPRESA -> JULIJKE (15.6.2005 7:08:54)

Joj Meta saj nisem nestrpna ampak domenjeno je bilo že za 15 maj pol pa naju in naju še nateg... vsak teden posebej zadnje 14 dni pa vsak dan posebej... tko da sem že res vsa zaripla:hudicek::hudicek::hudicek:.
Do PDP imam še malo več kot dva tedna, ampak se moram pa mal privadit novega stanovanja ker se bova pol komplet preselila.

Anonimen -> JULIJKE (15.6.2005 7:46:55)

Cipresa, pa kaj boš s kuhinjo - ko pride otroček, itak ne boš imela časa kuhat :) :) :) Pe še izgovarjat se ti ne bo treba :)
(ne zameri, malo sem na hece danes - prvič po dolgem času, ker tudi čaaaaakam, da se rodi moje dete!!)

malika -> JULIJKE (15.6.2005 9:30:00)

Uh, madonca, danes pa še nobene ni. Nič še nisem prečekirala, je za Petro že kdo kaj javil? No vsekakor, čestitke!!!

Jaz bi pa rada že rodila! Vem, da je še prehitro in da bi bilo fino, če bi počakal vsaj do 36 tedna, ampak jaz ne morem več. Prvič je vse potekalo bp., brez kakšnih koli bolečin, ma poskočna sem bila vse do porodne sobe.Zdaj pa katastrofa. Ponoči me boli vse, najbolj pa mednožje. Pa ne morem verjet no; naveličana sem vsega res. No mali se je kar umiril, mogoče pa bo kaj na tem. Ampak kljub vsemu bi bilo fanj da počaka do 36 tedna. Jaz ne vem, kaj bi rada :( .
Pripravljeno imam že čisto vse, edino posteljica še ni v spalnici in voziček moram malo namazat in oprat-to bom verjetno kar danes naredila, ker je Vito pri babici(joj moj sine ima danes 17 mesecev!!).

Ja pa za novega :modri: še nimamo imena! Ja, očitno še ne morem rodit :)-

Talči -> JULIJKE (15.6.2005 9:54:10)

Pozdravček iz Maribora,
tak neki mirni dan je danes, se vam ne zdi? Včeraj smo vse skupaj trepetale za Amoss, ki je bila okoli 23.00 ure torej zagotovo rešena in je dobila :roza:. Od Petre Gorazd je tudi javil, da so dobili Kristino in Tristana in da je vse o.k.
Bobek je danes šla in jo bomo jutri spremljali...
In zdaj gremo novim dogodivščinam naproti, kajne?

Malika, nič bat. Medve sva tu nekje, menda bova skupaj šli, ne? S to razliko, da bo zame prvič. Saj si rekla, da se je stanje normaliziralo? Jaz tudi nimam še imena za našega :modri:. Mož bi rad, da bi bil Žiga, pa nisem čisto prepričana.

Cipresa, kako praviš, da imaš do PDP še dobrih 14 dni, če pa ga imaš 26.07., to pomeni 4 dni pred menoj? Tistega :hudicek: pa fajn stresi, ko se bo prikazal. Ali pa pokliči njegovega šefa (razen, če ni to kaki privatnik, ki je sam sebi šef). Poznam take finte, ampak se dajo obvladat. Npr. če si mu plačala vnaprej, mu zagrozi s tržno inšpekcijo ali čim drugim. To ponavadi vžge. Pa kliči ga vsakih toliko časa, da mu boš ratala tečna.

Jaz imam G v ponedeljek. Komaj čakam, da spet vidim svojega micenega, ki me vsake toliko orng pod rebra sune. Spim pa tudi bolj tak tak, obdana z blazinami in občasno brez sape. Pa bomo že preživeli... Če smo tako daleč priromale, bomo pa ja prispele še do Rima, kajne?
Od včeraj na danes sem dobila eno kilo zraven. Ne vem od kod. Zdaj jih je +13. Spet me bo kregal...

No, pridne bodite. Uživajte, dokler je še sonček.

LP
Talči

Meceno -> JULIJKE (15.6.2005 10:04:15)

Dober dan
PetraCBU že sigurno carta :duda::duda:
Bobek bo jutri :angel:
Kako jim je fajn 9nebesa , tudi jaz komaj čakam :duda:

Cipresa, tudi jaz imam jutri pregled pri G, upam da bo končno moja ginekologinja delala, ker zadjič so ji ravno vzeli ponedeljkovo delovno ordinacijo in sem vsa šokirana obstala, ko sem brez hlačk prišla ven iz kabine pa en stari moški SI MORTE MISLIT :hudicek:
So pa sestre tudi malo no, saj veste kaj mislim, lahko bi mi povedale, ker obvestila ni bilo na vratih oz sem jaz svojo G. še videla potem pa pregled in ,... ŽALOSTNO !!!!

Aja glede delavcev lahko rečem, da sem jaz imela lani isi problem, so nama stene ometali pa veliko dela je bilo z stropom, imava trame zunaj ,pa parket, v kuhinji ploščice, ... PA SO REKLI DA BO TO V DVEH MESECIH GOTOVO .
Midva sva kuhinjo naročila, pa jo nisva potem mogla sestavit še en mesec, pa še en teden sva čakala ko so nam kuhinjo sestavli, na delavno površino, je iz granita, ti so nam celo rekli da so jo ravno urezali in žal niso impregnirali ( MISLIM VEDELI SO PA TRI MESECE :hudicek: )Sedaj pa okoli steklokeramične polagam papir , ker se lahko maščoba vpije v granit oz jo bom kar enktat celo z mastjo namazala. TO JE SAMO EN ODSEK PROBLEMOV, KJE SO ŠE OSTALI !!!:grrr:

Sama se počutim OK, sem prav naredila ko sem izpite dala na stran , ker sedaj po enem tednu moj trebuh ni več trdi in mojo :duda: res lepo čutim, najbolj od vseh tednov, mi tako dela :)-:)-:)-
Za trebuh sem se že veliko razpisala in morem res nekako to izbit iz glave oz se manj sekirat, žal četudi bi uporabljala nevem kakšne kreme, situacija bi bila ista . Saj pravim, popek je bil že v četrtem mesecu raven z trebuščkom, nosim pa ga naprej in na špic, AH ,....SAJ ŽE VSE VESTE :(( Saj bo a ne ?

Bi šla malo na bezen, samo halo,.. z tako razpokanim trebuhom ( imam dvodelne kopalke ) , bi mi pa takoo pasalo kopanje ,...:(
Drugo pa so bakterije, glede na to da sem se borila z njimi do 25.tedna in celo tu in tam imam še sedaj izcedek,... NE BOM ŠLA, TREBA JE POČAKATI , A NE ?

Sem se pa res razpisala :ups:
Uživajte :nosecka::nosecka::nosecka::nosecka: in ostale ,...

Lp Meceno

pravljica -> JULIJKE (15.6.2005 10:11:00)

jaz tudi ne vem kaj bi rada...bi rada že rodila, pa ne bi še rada rodila...mi je tako lepo 9nebesa, ampak časovno bi mi blo pa zdaj pravi čas za sprehode in do srede avgusta :morje: bi se tudi že lahko stanje normaliziralo :zmeden: ...glede na tedne (37+1) po moje ne bi blo več panike za :duda: ...jaz ga že kar Tibor kličem, pa noben tega ne ve ;)
stvari mislim da so že večina pripravljene...danes še po previjalno, posteljnino je treba še oprat, sam to zna tud moj :love:, notranjost vozička bo oprala mami, kozmetiko pa tudi lahko gre :love: nakupit, ko bom jaz v porodnišnici...ma vse se da na hitro zrihtat če je treba 8)...tak da Tiborček moj, lahko prideš :)-

malika -> JULIJKE (15.6.2005 10:14:34)

Ok talči, potem greva skupaj :)- :)- :)-

Grascakinja -> JULIJKE (15.6.2005 10:45:57)

OJ julke!

Sem že vse napisala, pa je računalnik zašteku :grrr::grrr:... se mi ne da še enkrat!!!!! Joj kak sm jezna :grrr::grrr:!!!!

Povzetek:
- čestitke Petri, Amoss in navijanje za Bobek
- neprespana noč :(:(( (wc 9x, :love: smrčal, tiščanje navzdol, bolečine v križu in medenici, :duda: brcala)
- šla včeraj zadnjič k frizerju, da bom lepa :metulj: mama
- mami včeraj opazila, da se mi je trebuh spustil, ful izcedka, kaj ko bi rodili :zmeden:??? Prštimano vse, komi čakamo prinčipesko!!! :duda::roza:

Tako, ostalo med vrsticami je pa šlo nekam po optičnih kablih... :)-

Pupe, se beremo še kaj danes, bom bolj počivavškova in na rr visela! Lep dan! :rozica:

Pia73 -> JULIJKE (15.6.2005 11:01:22)

:(( Pozdravljene! :rozica:

Pa, da se še jaz malo javim. Boljše volje kot zadnjič. :bravo: Sem šla včeraj malo do moje G, bolje da grem kdaj brez veze kot, da si bi kaj očitala. Skratka vse je v najlepšem redu, maternični vrat totalno zaprt, za izcedek je rekla, da ni nič kaj videti, boleč trebuh pa je verjetno zaradi brcanja. Mene namreč trebuh boli tudi od zunaj. Pa me v prvi nosečnosti ni. Samo moj prvi :duda: je bil zelo miren, tale pa je zelo živahen. Saj fajn! :bravo: Glede na to, da vem, da je vse v redu, pa ni problema se ne mudi iti rodit. Sicer jaz bi ene 14 dni prej, takrat ne more biti nič več narobe a po mojem bomo čakali tako kot prvič. Sedaj mi je G že v osnovi prestavila rok za 4 dni pa zadnji UZ je pokazal PDP 25.07., tako da po mojem bom jaz med zadnjimi julijkami. Pa imam že sedaj +15/16 kg in obseg trebuščka, ki je trebuh postal 114 cm. Pa saj ni važno, da bo le vse v redu!

Pripravljeno imam že kar nekaj, nekaj pa še manjka. Ampak povem vam, da je to še najmanj kar je, če rodimo prehitro. Bodo že uredili,......

Sem pa vesela za Amoss, pa za Petro, še nisem videla posta grem zdajle malo firbcat, pa jutri se bo bobek rešila,... jaz bom res na koncu sama pisala tale nadaljevanja,...

Imejte se drage julijke,... :rozica::rozica::rozica:

LP :nosecka: Pia73 in :duda: 34t/4/7

Pia73 -> JULIJKE (15.6.2005 11:02:04)

Tisti prvi :(( bi moral biti :rozica: ,... :)-

valentina. -> JULIJKE (15.6.2005 11:17:34)

Ojla,

mene pa panika :zmeden:. Po eni strani komaj čakam porod, po drugi pa bi da kar ostane tako kot je. Bolj kot se bliža PDP, bolj sem v strahu da ne brca dovolj,(je bil vedno bolj miren), potem tresem trebuh da se malo "oglasi". Mislim da ne bom brez skrbi, dokler ga ne bomo držali v naročju. Ne vem če je še kakšna taka tukaj :zmeden2:.

Drugače pa se res dobro počutim; OK, boleča sramna kost, ponoči boki in obiski wc, utrujenost, ampak to je normalno. Kg so tudi v redu; samo sadje bi jedla, drugo si moram bolj prisilit - razen kakšnega krofka, ta gre kar sam v usta :)-.

Uživajte dan! LP, valentina :rozica:

LONA13 -> JULIJKE (15.6.2005 11:21:18)

Oj dober dan tudi od mene,

sem ful vesela za Amoss, pa za Petro, pa za Bobkovo beybo.:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Jest sm dons spala kot ubita od 1h do 7h - 1x wc. Križ me nič ne boli razen k me začne šraufat. Tamal je kr živahen, najbolj uživa če fino nogico stegne pa me še pol ure rebra bolijo:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Jest bi šla že ful rada rodit...., ker bi ga rada spoznala; po drugi strani se mi pa že zdle hlače tresejo....

Kaj pa ve punce, a vas je kej strah??????

CIPRESA -> JULIJKE (15.6.2005 11:23:05)

Talči nisem napisala da imam rok čez 14 dni ampak žez malo več kot 14 dni ker sem odgovarjala na Metino izjavo da so ji kuhinjo montirali 14 dni pred PDP.

Joj vidim da ste vse nestrpne tud jaz sem in to res ful. Zdajle sem še moje cunje nosila dol v novo (spodnje) stanovanje tiste ki ne rabim več do poroda, pa sem probala hlače tiste ki sem nosila prej, pa grejo komaj čez rit in stegna, če jih bom pa lahko zapela pol pa nimam pojma.

A katera ve a gre to pol kaj skup???? A te tam tudi kaj pobere(okrog stegen pa rit) a ti splahni samo trebuh??? Ker drugače bomo morali zamenjati garderobo.:((:((:((

Pa še to pravijo da moramo veliko :sloncek::sloncek::sloncek: da pol greš pa hitreje rodit. Se pravi po 36t samo še :sloncek::sloncek::sloncek:

LONA13 -> JULIJKE (15.6.2005 11:26:25)

Cipresa tud mene skrbi če bo šla rit kej skupi, ker jest tud enih hlač več ne spravimčez rit. Prej sem mela 53 kg zdej jih mam pa 73.

Zmerej sem se svoji mami smejala - ma mal večjo rit, na zdej sem pa na istem :((:((:((:((:((

Anonimen -> JULIJKE (15.6.2005 11:29:36)

Pia73, a je tvoj prvi otroček tud zdaj miren, ko se je rodil? Zanima me zato, ker je naš fant tak lenuh kar se tiče brcanja, da me zanima, če po porodu ostane isti vzorec :zmeden:

Strah? :)- :)- :)- ko :hudicek:
Po drugi strani, pa komaj čakam!
Pri nas samo malo dol tiščimo vsake toliko, pa bolečine so mal podobne menstrualnim krčem :zmeden: ampak sem rekla, da ne grem v porodnišnico, dokler ne bom tulila od bolečin :)- da ne rodim kar doma :)-

Hja, Julije, prihaja naš čas, sploh tistim, ki imamo PDP v začetku meseca 9nebesa

Lep dan vsem skupaj...danes bo sonček :rozica:

Grascakinja -> JULIJKE (15.6.2005 11:29:52)

Ja, Cipreska, :sloncek:... zdej sm pa tam, midva sva celo nosečnost normalno :sloncek:, zdaj mi pa ne paše več kaj dosti. Vsaj ne toliko, da bi vsak dan... pa še :duda: ful na dol tišči, pa me je kar strah...

Upam, da malinov čaj tud pomaga :)-

Z nog ti bo šlo baje že ob porodu ven tisto, kar imaš odvečne vode, ostalo pa... drž pesti da že samo z dojenjem!

Lona13, o strahu - ma mene niti ni strah samga poroda, hvala bogu, ker nimam pojma, kaj me dejansko čaka, čeprav sem prebrala vse in vidla vse - nisem še nikol rodila. Kar ne veš, ne boli :zmeden: - vsaj zdej ne! :)-
Me je pa strah, da bom sfalila popadke al pa kaj podobnega, me včasih kar more tlačjo glede tega. Sam pravjo punce, da ne morš falit. OK, bom verjela...:ups:

Grascakinja -> JULIJKE (15.6.2005 11:31:11)

Tinka74, pismo sva sinhronizirane, ob istem času! Majke mi da bova midve skup tulile v porodni... :)-

Anonimen -> JULIJKE (15.6.2005 11:34:08)

Ja Pupek moj, upam...sam meni pa nekak ni do :sloncek: ker mi tko dol tišči...si ne predstavljam, da bi moj še kej tišču notri :)-

Pa sej sva itak zmenjeni...takoj po polni luni, ko ne bo več gneče v porodnišnici :bravo:

CIPRESA -> JULIJKE (15.6.2005 11:40:43)

Ja saj so tudi nam prepovedali v začetku ker je blo rizično, pa sva čakala do 7 meseca, ko je rekla da sedaj je pa vse O.K. no pol pa .....saj veš si že mal bolj okoren, pa še zvečer ko se vležem v posteljo me vse boli kot bi šla na triglav vsak dan...pa tud ni kaj preveč zabavno.
Zaradi vode pa jaz jo imam pomoje zeloooo velikooo ker imam otekle noge vsak dan. Ampak nevem če zatekajo tudi od kolen navzgor???? Mislim da okoli stegen nimam vodo :zmeden::zmeden:

Pa saj ni tolk hudo no bomo že potrpele, sm kaj ko že komaj čakam da bom doma z našo :duda: in to v dveh kosih.

Najbolj si pa želim da se po dolgem času spet enkrat vležem v banjo polno vode, pa še največja želja da grem lahko spet tečt, ker mi je blo to prepovedano in sem tekla pred nosečnostjo vsak dan po 2h to mi je bla največja sprostitev in to tolk pogrešam:kuza::kuza:

Pia73 -> JULIJKE (15.6.2005 11:41:34)

Ja, tinka74 tole vprašanje tudi jaz velikokrat premlevam. Moj :love: pravi, da nam bo tale drugi :duda: dal vetra, ko gleda kaj dela že v trebuhu,... Ne vem kaj naj rečem. Naš prvi :duda: je lahko rečem priden otrok, seveda namazan z vsemi žavbami kot se za skoraj 5. letnika spdobi a sicer ubogljiv, se zna sam zamotit, ni siten ipd. Je pa sedaj zelo živahen, niti minute pri miru kar je tudi prav saj je fant. Tako, da težko rečem, živahen je tale prvi le umirjen po značaju,... je pa bila enkrat ena debata tu na RR pa so se punce menile ravno o tej temi, pa ni pravila veš,.....

Jaz pa sem že rodila, pa približno vem kaj me čaka, upam vsaj,.... pa me ni preveč strah, čeprav je bolelo a :duda: dejansko odtehta vse, ko jo dobiš v naročje. Tako, da le brez strahu drage moje. Pa tudi, če vas je strah ni nič narobe. Še vsaka je rodila in tudi ve boste, saj nihče ne ostane notri. Tako, da le pogumno!

Pia73 -> JULIJKE (15.6.2005 11:43:31)

Aja, kg,... :((:((:((

Jaz sem se prvič zredila za 20 kg. Pa je šlo 13 kg takoj dol, ko sem rodila ostalo pa tudi, sicer zelo počasi a je šlo. Pa žal nisem dojila.

Grascakinja -> JULIJKE (15.6.2005 11:44:42)

Sej men iz istga razloga ni do :sloncek:...

bo mogu kar malinov čaj svoje narest - pa ga mal dlje namakej :)-!

CIPRESA -> JULIJKE (15.6.2005 11:49:33)

Najbolj da ga namočim danes pa še 14 dni pustim namočenega, pol bom pa lih tam v 36t ko ni več panike pa zjutraj na tešč srknem ene 2 deci pol pa :kuza::kuza::kuza::kuza: v porodnišnico!!!!

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>