|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Katero mleko??
29.10.2009 12:09:23   
tojeto1
Pri nas popijemo ogromno mleka. Trije otroci, pa tud midva z možem imava rada mleko. Ker hodimo v šoping 1-2x na mesec kupujemo Alpsko mleko 1,6 pol posneto od Ljubljanskih mlekarn, ker dolg časa zdrži, pa še cena je OK.

Pa me zanima, če katera ve, kakšno mleko je najbolj zdravo? Pa kaj pomenijo oznake, pol posneto, pa npr. homogenizirano, pa neki o toplotni obdelavi UVT??
Rada bi kupovala zdravo mleko, pa tko da mi ni treba vsak drug dan v trgovino, pa za razumno ceno? Kaj mi priporočate??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Katero mleko??
29.10.2009 12:38:13   
Urko15
Po rezultatih ZPS je bilo najbolje ocenjeno mleko Milbona v Lidl (slovensko mleko pakirano v Avstriji), ki je malo manj obdelano in zato traja manj časa (2-3 tedne). Mi smo z njim zelo zadovoljni.

Naj živi...

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.10.2009 12:42:49   
Urko15
Evo link. Pozor glej nehomogenizirano mleko (spodnja tabela)
http://www.zps.si/sl/testi-vip/hrana-in-pijaca/razlicne-cene-razlicna-kakovost.html

Naj živi...

(odgovor članu Urko15)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.10.2009 12:52:51   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Urko15

Po rezultatih ZPS je bilo najbolje ocenjeno mleko Milbona v Lidl (slovensko mleko pakirano v Avstriji), ki je malo manj obdelano in zato traja manj časa (2-3 tedne). Mi smo z njim zelo zadovoljni.

zanimivo. bom še jaz prešaltala na tega.

Drugače pa tudi mi pijemo alpsko 1,6 in ga spijemo ogromno. Ma liter na dan najmanj.

(odgovor članu Urko15)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.10.2009 13:21:22   
tojeto1
Ths Urko 15!
Ker jaz nakupujem v Šparu, sem videla, da je mleko Madeta najbolje ocenjeno in tudi najcenejše (si morš mislit ??). Tko da ga bom kupila, pa me prav zanima, kakšen je?

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.10.2009 13:37:56   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: tojeto1

Pri nas popijemo ogromno mleka. Trije otroci, pa tud midva z možem imava rada mleko. Ker hodimo v šoping 1-2x na mesec kupujemo Alpsko mleko 1,6 pol posneto od Ljubljanskih mlekarn, ker dolg časa zdrži, pa še cena je OK.

Pa me zanima, če katera ve, kakšno mleko je najbolj zdravo?

tako izpod krave, ki jo poznaš in veš kaj je. če ga seveda lahko prenašaš, jest ga ne.

Pa kaj pomenijo oznake, pol posneto, pa npr. homogenizirano, pa neki o toplotni obdelavi UVT??

Homogenizirano mleko je tisto, pri katerem je bil izveden fizikalni postopek, pri katerem so se maščobne kapljice v mleku razpršile v manjše kapljice. Postopek povzroči, da se maščobne kapljice ne nabirajo na površini mleka, ampak so enakomerno razporejene po celotni vsebini. Različne vrste maščobe v homogeniziranem mleku se v človekovem organizmu bolje in hitreje prebavijo. V prebavnem traktu se maščoba prebavlja s pomočjo žolčnih kislin in encima lipaza, ki jih razgradi. V črevesju se maščoba razgradi v glicerol in maščobne kisline in te spojine nato telo absorbira. Prebavljanje poteka hitreje, če so maščobne kroglice manjše. To pa je tudi ves vpliv homogenizacije na hranilno vrednost mleka.   Kratkotrajno sterilizirano mleko (UVT ali UHT) je toplotno obdelano, še preden ga embalirajo. Postopek poteka pri temperaturi od 135°C do 150°C, traja pa od 4 do 8 sekund. Kratkotrajno sterilizirano mleko je uporabno od 2 do 6 mesecev.   Pasterizacija mleka je postopek toplotne obdelave mleka pri temperaturi od 65°C do 85°C, s katerim uničijo vsi patogene in večino tehnološko škodljivih mikroorganizmov; traja različno dolgo. Nizka pasterizacija poteka pri 63°C do 65°C najmanj 30 minut; kratkotrajna pasterizacija pri 72°C do 76°C 15 do 20 sekund; visoka pasterizacija pa 20 sekund pri najmanj 82°C ali pa 1 sekundo pri temperaturi, ki je višja od 120oC.(vir: stran ZPS)

Rada bi kupovala zdravo mleko, pa tko da mi ni treba vsak drug dan v trgovino, pa za razumno ceno? Kaj mi priporočate??

men je po okusu najboljše hoferjevo mleko (milfina, se mi zdi), drugače se pa nič kej ne žaniram. kupimo vedno 1,5 oz 1,6% m.m. in smo še vsi živi. aja, ZPS pa še pravi:
Kakovost konzumnega mleka je tako zelo standardizirana, predpisana in nadzirana, da je kakovost mleka, ki ga kupimo v trgovini, zelo izenačena. Na našem testu se je to dejstvo potrdilo. Ugotovljeno odstopanje med analizirano in deklarirano vsebnostjo mlečne maščobe je majhno. Če boste kupovali dražje mleko, ne boste glede kakovosti pridobili praktično nič. Izbira je seveda vaša, pri mleku pa imamo potrošniki redko priložnost, da brez slabe vesti izbiramo zgolj po našem okusu in žepu.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.11.2009 11:50:38   
novakatja
Mi smo na Lejko mleku od Pomurskih.

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.11.2009 15:47:49   
Anonimen

Ths Urko 15!
Ker jaz nakupujem v Šparu, sem videla, da je mleko Madeta najbolje ocenjeno in tudi najcenejše (si morš mislit ??). Tko da ga bom kupila, pa me prav zanima, kakšen je?

Madeto kupujemo mi že več kot 1 leto - sem tudi nekje prebrala, da naj bi bilo najbojlše kvalitete. Je super, sploh ne kupujemo nobenega drugega. No, razen domačega, kozjega, za sineka. user posted image

(odgovor članu tojeto1)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
2.11.2009 21:09:36   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Urko15

Kako pa veš, da je slovensko mleko....user posted image

(odgovor članu Urko15)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?
Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?