Bonnie_RR -> RE: Celjske in okoliške čveke, 3. del (21.3.2010 21:26:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: Bethany IZVIRNO SPOROČILO: jana81 oj, nam pomaga materina dušica ali pa sivkina krema..če je šele začetek kašlja.. Če pa res ful nabija, pa bolj malo kaj pomaga.. nazadnje nam je pomagl sirup, ki sem ga naredila iz črne redkve in meda.. črni redkvi sem odrezala kapico in rit, skozenj naredila luknjico in nalila med vanjo, spodaj sem dala kozarec in počakala da se je med stekel.. tak sirup sem mu dala 5x v čaj po eno žličko, in ne morem verjet da je nehal kašljat.. a če bi pa dala kr narezano redkev pa med čez (kot pri čebuli) bi tud veljalo?? Tole z luknjico deluje kr težavno in zamudno, ane... ne ni zamudno, to si v minutki fertik.. jst sem luknjo čez redkev naredla kr z tistim ko je za buteljke odpirat [sm=smiley36.gif] .. res pa traja neki časa da se m,ed steče skozi redkev.. kako urco.. za tvojo varianato pa ne vem, mogoče bi vseeno delovalo, ampak fora tuki je, da redkev da svoj žmah..in tud med je pol bolj kot sirup, ne tako gost ja ja... sej isto nastane pri čebuli ali korenju, ko ga preliješ z medom. Tak ful tekoč. kot sirup...Pomoje bi blo isto s črno redkvijo... No, js sem ji danes kr korenček z medom naredila, to vsaj poje, ko je fajn sladko, čebule se otepa. [sm=smiley1.gif] Js sem najprej slišala za tole s čebulo, zato sem, po uspešnem lajšanju težav, ostala kar pri tem. No, ko je bil Nik še mlajši, se je otepal vsake takšne stvari, sedaj pa se pač zmeniva, da mora to spit. Sicer ima pa med ful rad, zato kakšnih večjih težav ne dela. Imam pa krožnik pokrit, da ne smrdi naokrog in da preveč ne gleda, kaj je tam noter - potem bi se ziher upiral...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|