ronja
|
yelci, Ronjino prvo novo leto smo preživeli v bolnici, edinkrat, ko je bila bolana . Je bila od jemanja krvi, ki je bilo res kruto, tako zmatrana, da je prespala vse pokanje, čeprav blizu infekcijske fejst poka. Lani pa tudi ni bilo nekih problemov, se mi zdi, da to bolj muči pse. Torej, kaj ste kupile svojim malim za Božička? božiček nič ne nosi, nas ne mara , pride pa dedek Mraz pri nas - ampak šele 31. Prinesel bo knijgice, kaj pa , veliko njih. Kaj pa naj, če sta nori nanje? pa eno hecno igračko v Lesnini zadnjič. Sicer pa Ronja dobi še posteljico za punčko (jo je moj oče naredil pred ohoho leti, ampak je ni še nihče uporabljal), pa slinček in pleničke za punčke, če mi bo ratalo naredit. Lejla dobi mobile (če mi bo ratalo naredit), pa to igračko, obe pa knjigice (vsaka kakšno, kakšno pa skup). Obe skup dobita pa zaboj lego kock. Lubi dobi flis, če mi bo ratalo še kaj naredit, super, samo rahlo do pretežno dvomim... On zadnje čase vedno naj* . Sicer sva se pa zmenila, da si ne bova nič kupovala, ker smo bolj na kantu (kot veste šparamo za avto, pa moja plača bo taka ko ulina ). Sicer bo pa Ronja napisala pismo dedku Mrazu, ma že naštudirano, kaj bo not pisalo: knjigica Kroki živali, tako kot je imela, pa sta jo z Lejlo onesposobili - beri: raztrančirali do zadnjega koščka (sem že nabavila zadnjič, ko sva šla v kino , ker na sejmu niso meli), pa pazi to: Ronja si je zaželela TRAKTOR! Ne da bi ji to kdorkoli kadarkoli kakorkoli omenil! Sploh ne vem, kako ve, kaj je to traktor! Mogoče iz kake knjigice... Ampak ona bi traktor. je lubi potem klical brata, če slučajno nimajo ideje (pa je mala prisluškovala in se je moral pol zagovarjat, da je klical dedka Mraza ). pa nalepke hoče met, no to bomo že nekaj zrihtali . Moram kaj gor natisnit al pa naslikat, da ne bojo čist bele. mami ji je predčasno že dala eno knjigo Čudežni vrt (vse, kar je jelka reichman ilustrirala) in tamali je ful všeč. Pa njen (mamin) novi fant ji je predčasno dal 2 cdja (to že veste, ker sem se pritoževala nad pamtejo pravljic ). Dobi še kako knjigo od nje, se mi zdi, pa še kak cd od njega. Oče ji bo dal uno posteljico za punčke, pa baje bo usposobil našo hišico za otroke, ki sta nam jo naredila, ko smo bili majhni. za te male je verjetno res vseeno, samo za starejše bratce in sestrice ni... Potem pa morajo vsi dobit, ker to pa tudi ne gre, da bi starejši vidu, da je sam on dobil! Aja, a sem vam povedala, kaj ma Ronja zadnje čase željo? Ona bi še eno Lejlo . lahko tudi bratca, ampak rajši bi še eno lejlo. Jo je lubi zadnjič neki hecal, pa je ful zagrabla in tako mi pride včeraj povedat čist smrtno resna: mami, še eno Lejlo! Pol pa to dans lubiju razlagam, pa jo vprašava, kok bi pa ona še mela sestric pa bratcev, pa tamal odgovori: "veliiiiiiiko"... je lubi komentiral: "Kaj, če bi midva rajši kombi nabavla" - sem mu odgovorila, da če bomo tamalo poslušal, pol lahko kar avtobus ubodeva . no, pa smo tam Aja, sem naredila eno precej zahtevno čestitko (iz nule, torej brez osnove, je bilo treba vse zrezat), pa dve kuverti, da pašeta čestitki not, ker pač te dimenzije nisem mela doma (ne vem, če jih sploh prodajajo take), pa zmenla sem se po mailu za eno honorarno delo, zdaj grem pa spat. Aja, ne še, še ene slike moram na usb naložit, da jih dam razvit ju3, da jih potem lahko pošljem... ahja... za nl gremo h kolegom, zato moram pa še tok več daril naredit
|