ronja
|
Moje dete glihkar zaspalo, moj otrok še ne spi . Posluša pravljice (hvala ti mama za cdje, haha), ker če bi sedela vsa sestradana ob njej 2 uri pa pol, pa čakala, da zaspi, bi se mi glih sfrčkalo. Sem ji prebrala pravljico, sva se caratali, je že skor zaspala, pa valjda ni, se mi zdi, da jo je zbudilo, ko mi je želodec zakrulil . No, potem si je zaželela še pravljice poslušat in sem ji dala cd - da vsaj mir, ki bi ga nekak ob pol desetih rada... Kaj naj, če otrok ne more zaspat? Prisilit je ne morem (niti nočem), bi pa rada mela mir, da lahko kaj naredim (recimo kaj pojem, da je ne zbudi moje kruljenje. sem rekla uli nej nese robček v smeti in mi reče ti nesi, sej si že velka punca Sej ma prav - saj že v šolo hodiš A se vam tudi zgodi, da se sprašujete po logiki v pravljicah? Saj vem, da so pravljice in ni jim treba bit logičnim, samo vseeno... Tale videk, recimo, ki ga zdaj vsak dan poslušamo (ker je pač na istem cdju kot omiljena Muca Pata -muca copatarica): - ok, pustimo to, da je zanj tudi grm žival, naj mu bo, je mali fantek, pa še ne ve... čeprav je butasto, Ronja to že ve... ampak ajde, on ma mamo samohranilko, ki ma 7 otrok, pa verjetno nimajo časa se z njim ukvarjat, torej to še spregledam, čeprav me moja biološka pamet boli... - potem jim mama zvečer krpa obleke- čeprav en stavek prej pove, kako ma vsak otrok samo eno samo srajčko - ja, kako jih potem lahko krpa, ko grejo otroci spat? - pol je revež ves bogi, ker sredi poletja nima ornk srajce - ja, hudiča, pa kir otrok si želi bit sredi poletja oblečen? - no, potem ta mi je pa najboljša: on dobi potem volno, pa mu naredijo srajco vse te "živali" (plus grm) in potem to hitro obleče - pazi, kolikor vem, ni mali še niti spat šel - torej smo še vedno sredi pripekajočega poletja - tak pravijo... in on ma oblečeno volneno srajco in je ves srečen... ahja ulla, po moje se ti je res mal usralo tole, da ti je prav prišlo. Ne, ne smeš pokrajšat, če maš vmes med kvadrati minus, buča! lahko pokrajšaš, če bi mela razliko v oklepaju, pa to vse skup na kvadrat. Nč, otrok hoče da pridem nazaj poslušat ono sranje , pa rokico držat. pa baje piha tam v sobi
|