RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


uškinamama -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:07:40)

kjava, ...nimam recepta tle...v glavnem in grobem, izdolbeš paneton, tako da ostane cca. 2 cm roba, tisto kar si izdolbel zmešaš z rumom in vaniljevim sladoledom , napolneš paneton in daš v zmrzovalnik. Ko dobim točen recept ti ga napišem.




Hope2 -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:07:52)

IZVIRNO SPOROČILO: kjava


IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Felicita, marcipan je pa oduren. Prav pojem odurnosti. Blek!


Men tud niso dobre une čokolade polnjene z marcipanom, tko v peki ga pa še nisem uporabljala. A se splača poskusit, če ga tam ne maram?


Definitivno ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Fuj, ni dober.




kjava -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:08:49)


IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

kjava, ...nimam recepta tle...v glavnem in grobem, izdolbeš paneton, tako da ostane cca. 2 cm roba, tisto kar si izdolbel zmešaš z rumom in vaniljevim sladoledom , napolneš paneton in daš v zmrzovalnik. Ko dobim točen recept ti ga napišem.


Ok, saj za paneton mam pa res še cajt [sm=smiley36.gif]




Hope2 -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:10:12)

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

pa ti si skor hujša ko štacune [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] do božiča še 2 mesca, v štacunah že prvi okraski, ti pa z božičnim pecivom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Točno to, kako se ne bi zmotil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Vmes še noč čarovnic, praznik, pa miklavž..... Ta naslov pa se bo do božiča itak izgubil in bomo še 100x spraševali kaj speči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



Napovednik tem za naslednje tri mesece:
1. Kaj kupiti sinu od moževe sestrične za miklavž?
2. Kaj kupiti sestrični in njenemu psu za božič?
3. Ali je potrebno obdariti sosedove mulce za novo leto?
4. Kaj bomo pekle za čez novoletne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  praznike?
5. Božična večerja
6. Do kdaj bodo vaši otroci pokonci za silvestrovo (na to temo pričakujem vsaj zaklepanje, če že ne brisanje. Tu si pozabila omeniti ali peljat otroke na ognjemet in ali ga podojiti v tem času ali počakat da domov pridete[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] (da ne bodo že zdaj zaklenli temo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image])
7. Hujšamo zares, začetek 01.01.2010
8. ...in moja najljubša..Dohodnina 2009





Felicita -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:10:42)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Felicita, marcipan je pa oduren. Prav pojem odurnosti. Blek!


hehe, z marcipanom je tko - al ga obožuješ (jest) al ga pa vidt ne morš (ti). vmesne poti po mojih izkušnjah ni... še nisem srečala koga, ki bi mu blo vseeno za marcipan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] kakorkoli, no, brez marcipana zame ni decembra [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
in kjava ne, če ti čokolada z marcipanom ni všeč potem pomoje brezveze da ga uporabljaš... ker če ti ni, ti ni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

uškinamama - svetoven seznam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




uškinamama -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:11:16)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] točno, na dojenje  pod "ognjemeti" sem že pozabila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




ZARA -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:13:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Felicita, marcipan je pa oduren. Prav pojem odurnosti. Blek!


hehe, z marcipanom je tko - al ga obožuješ (jest) al ga pa vidt ne morš (ti). vmesne poti po mojih izkušnjah ni... še nisem srečala koga, ki bi mu blo vseeno za marcipan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] kakorkoli, no, brez marcipana zame ni decembra [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ojej. Smo se že zadnjič pogovarjali od marcipana in je ne vem katera rekla, da si kupi celo uno klobaso tega marcifakingpana in celega poje potem. Zdaj grem pa bruhat.




kjava -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:13:37)


IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] točno, na dojenje  pod "ognjemeti" sem že pozabila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Aaaaaaa, saj res [sm=jezicek.gif]. Zdej pa marš, recepte iskat.




uškinamama -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:22:53)

DIFFICOLTA': Bassissima (se ci riesco io...)
PREPARAZIONE: 4 ore
DOSI: 8 persone

INGREDIENTI:

  • 1 Panettone
  • 250g di Gelato alle creme (es. cioccolato)
  • 350g di Panna montata
  • 1 bustina di Zucchero vanigliato
  • 1 grappolo di uva
  • 2 melagrane

PREPARAZIONE:

Togliete l'involucro di carta che avvolge il panettone delicatamente.Tagliate la calotta superiore del panettone e svuotatelo accuratamente aiutandovi con coltello e cucchiaio. Sbriciolate il contenuto e unitelo al gelato precedentemente reso spumoso con un cucchiaio. Farcite il panettone con l'impasto e chiudete la calotta che avete tolto.
Mescolate con le fruste la panna e lo zucchero vanigliato e con questo composto ricoprite tutto il panettone. Guarnite con chicchi d'uva e melagrana e mettete in congelatore (almeno 3 ore) fino al momento di servire.

CONSIGLIO:

Il ripieno del panettone deve essere fatto esclusivamente con gelato alle creme (cioccolato, nocciola, crema, torroncino ecc.) e non con gelati alla frutta.
Se non amate le decorazioni alla frutta potete usare smarties, scaglie di cioccolato, praline che trovate già confezionate.




ZARA -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:26:37)

In zdaj naj si še tečaj italijanščine pljačam? UUU! Kjava ima rada tečaje.




uškinamama -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:28:03)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

In zdaj naj si še tečaj italijanščine pljačam? UUU! Kjava ima rada tečaje.


Ne , zastonj boš imela šnel kurs...ravno prevajam.




ZARA -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:28:32)

Oki doki. Grazie!




kjava -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:29:55)


IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

In zdaj naj si še tečaj italijanščine pljačam? UUU! Kjava ima rada tečaje.

Sam če so nad 1500€ [sm=jezicek.gif]




ZARA -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:30:41)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




uškinamama -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:31:38)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Oki doki. Grazie!


Na zdaj, pa ti si naravni talent [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Imam eno tako, dobro foro o italjanščini...jo bom povedala, ko bomo razpoložene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Hope2 -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 14:59:18)

Sem se zdaj spomnila, jaz še rada spečem išlerje, ampak une ta prave, ker sem na kulinariki videla čist neki iks[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




sonček33 -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 15:00:43)

Hope recept za išlerje bi ap tudi jaz imela.




Hope2 -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 15:10:54)

Tole niso išlerji http://www.gurman.eu/recepti.php?Article=2048&S=6 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

tole tudi ne http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4719 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Tile bodo pa pravi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
-14 dag masla
-14 dag sladorja (najbolje v prahu, ker se ti kristalni ponavadi ne stali med peko)
-14 dag mletih orehov ali mandljev (jaz dam še kako deko več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image])
- ščepec soli
-po želji 1 žlica ruma
-po želji cimet (slednje dvoje paše ob božičnih praznikih)

-marelična marmelada
-čokoladna glazura

Testo omesiš, malo daš v hladilnik počivat. Nato razvaljaš na približno 0,3-0,5 cm debelo, z korački za šnopc (premer 3-4cm) izrežeš kroge. Kroge spečeš (spečejo se zelo hitro in ne čakaš da so rjavi, ker potem niso sočni), ohladiš. En krogec namažeš z marmelado, z drugim krogecom pokriješ. Nato pa ta piškot še namažeš s čokoaldno glazuro. Po želji posuješ mrvice




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.10.2009 15:10:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Hope2 -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 15:11:26)

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Originalni išlerji so polnjeni s čokolado, ne z marmelado.

Ne, ni res[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek.gif[/image]. Na madžarskem se maže z marmelado, kje pa j ebila včasih čokolada[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image], takrat še vedeli niso kaj je čokolada. Išlerji pa prihajajo daleč daleč nazaj




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.10.2009 15:13:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Hope2 -> RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle čez praznike? (26.10.2009 15:14:45)

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Originalni išlerji so polnjeni s čokolado, ne z marmelado.

Ne, ni res[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek.gif[/image]

Saj sem popravila. Nekaj sem zamutila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zamenjala sem z išler torticami.


Naj ti bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.10.2009 15:30:58)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.10.2009 15:39:43)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.10.2009 15:46:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>