|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   duda
13.6.2005 21:04:33   
sončnica14
Prosim za vaše mnenje.
Z možem poskušava, da najinemu sinku ne bi dala dude. Sedaj je star 1 mesec in mu je do sedaj še nisva dala. Imava jo doma, za vsak slučaj. Vendar pa mi gre počasi na živce, ker mi vsi bližnji težijo zaradi tega v smislu "ja pa zakaj mu ne daš dudke", "ja dudko bo treba" ipd. Počutim se že kot ena kruta mama, ki sinku ne privošči dude.
Kakšno je kaj vaše mnenje in izkušnje z dudo? Ali jim vsi date dude, ali je med vami tudi kdo, ki poskuša otroka navaditi brez dude.
Za vsa vaša mnenja in izkušnje bom zelo hvaležna.
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   duda
13.6.2005 21:08:46   
BokiMB
Jaz sem ga več kot pol leta skušala navaditi na dudo. Vsak dan sem mu jo brezuspešno dajala v usta. Ko je bil star 7 mesecev, sem obupala. Še zdaj mi je žal, da moj otrok nikoli ni sprejel dude.
Prepričana sem, da bi bilo jokanja, kričanja in drenja veliko manj, otrok bi bil veliko bolj zadovoljen.

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   duda
13.6.2005 21:13:04   
tinatona
Pozdravljena!

Jaz sem bila celo nosečnost prepričana da moj pa ne bo imel dude... :):):) Ha ha ha. Se zarečenega kruha največ poje - jo je dobil že v porodnišnici. Je imel tako močan sesalni refleks da je bilo joj (no sej ga ima še sedaj). Jaz nisem imela takoj mleka (rodila s CR) in ker je začel sesati prstek sem mu raje ponudila dudo.

Če se ti zdi da vam znese brez dude, se tega kar drži in ne poslušaj ostalih. Ti svojega otroka najbolje poznaš in veš kaj potrebuje!!!

LP Tina:rozica:

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   duda
13.6.2005 21:24:26   
NIN@
Duda je najboljša tolažba trenutna in nevem zakaj je nebi imel. Včasih je pri nas nujno potrebna ampak samo pred spanjem in ob slabih dnevih. Dudice niso škodne ce so prav izbrane. Piše da so dobre za razvoj čeljusti!!! Škoden pa je prst


Lp
Nina

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   duda
13.6.2005 21:32:15   
t_t_y
Jaz sem mu jo prvič dala pri treh tednih, sem tudi odlašala kolikor se je dalo. Je pa tako, da jo ima sam par minutk, toliko da zaspi, potem pa itak pade ven. Če je lačen ali pa ga muči kaj drugega pa ga je tako ali tako nemogoče prepričati, da bi jo obdržal v ustih, tako, da jo ima v ustih res samo kratek čas.

lp

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   duda
13.6.2005 21:55:25   
Anonimen
Živijo!
Rada bi ti rekla samo, da ne popusti v svoji odločitvi, ker je meni še zdaj žal, da sem popustila svoji tašči in tastu, ki sta tamali kar kupila dudo in se je tako navadila nanjo. Jaz tega nisem želela, ampak to takrat ni bilo pomembno.

Torej, vztrajajta pri svojem!


Lep pozdrav,
Simona

(odgovor članu sončnica14)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   duda
13.6.2005 21:56:17   
bleva13
Naš Filip je bil polno dojen cc.15m in ni imel nikoli dude.DO 5m samo dojen nato dodatki po žlici,hitro se je naučil piti s kozarca tako ,da tudi flaške nismo rabili. Jok pa vsak otrok joče z dudo ali brez:sloncek:

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   duda
13.6.2005 21:56:38   
soseda
Ne oziraj se na druge. Psloh pa če dojiš ni priporočljivo dati dudo do 4 meseca.
Najin:duda:jo prej sploh ni sprejel, kljub temu, da so ostali težili da nej mu jo dava.

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   duda
13.6.2005 22:08:16   
Zea
Če je ne rabi mu je ni treba dati.

Jaz sem bila ena tistih mamic, kis em bila odločena, da naša ne bo imela dude. Po 2 tednih nenehnega sesanja (beri visenja na moji joški) - torej 'dojenja' na 20 minut in lahko tudi 2 uri skupaj sem popustila in kupili smo dudo. Življenje je bilo lažje - meni, seveda pa bi dojenčica najraje cel dan visela na moji joški. Ima pač močan sesalni refleks. Tvoj ga pa verjetno nima, tako da ne skrbi in vztrajaj pri svojem, če tebi tako ustreza.

No pa naj še to napišem - potem smo ji dudo vztrajno vlekli ven, ko se nam je zdelo, da je ne rabi nujno, da se nebi preveč navezala nanjo. In potem je neko noč našla svoj palček in od takrat dude noče več! Torej samo pazi, da se to ne bo zgodilo tudi vam, ker dude je še vedno boljša od palčka.

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   duda
13.6.2005 22:21:25   
Anonimen
Prisluhni otroku in povedal ti bo, kaj želi. Ne vztrajaj vedno pri stvareh, za katere si se vnaprej odločila. Ne pri otroku. Opazuj ga in ga beri. Vse piše.

(odgovor članu sončnica14)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   duda
13.6.2005 22:39:19   
BARBARA R.
Ni treba dudke, če ima drugačno tolažbo. Mi smo Kristini tudi kar nekaj mesecev tiščali takšne in drugačne dude, pa ni nobene sprejela. Vstrajala je na pavčku in ninici.

:muca:

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   duda
13.6.2005 22:47:15   
lucky 111
Tudi mi smo našega :duda: želeli navaditi na dudo, vendar neuspešno. Dudo ven - palček not.
Meni se zdi bolj duda, če jo hoče sprejeti, ker jo lahko vržeš stran...
Je pa res, da si tolažbo sami poiščejo...

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   duda
14.6.2005 0:35:21   
m_m

Oj ne vem če si še pokonci. Pr nas je cela štala okol te k*** dude: "Ja pa vsi otroc so zrasli z dudo, zakaj bi bil pa ta otrok kej posebnega, to ni normalno da je trikrat v dveh urah, pa ta in ta je mela dudo pa je bla tko pridna, zdej majo take fajne ortopedske dude, mala a zdej bi ti pa dudka pasala ne, pa zakaj pa teleta odmaknejo od krave..." Halo. Kdo je tle mama?

Da popizdiš. Pa se ne bi rada kregala. Sej sem glih razmišljala, da bi jo kupla, pol pa to. Da te prime glih kontra. Če jo zdej kupim bo pa, ja sej sem ti rekla, no a zakaj pa jo ni že prej dobila...

Zadeva je pa taka: Mala bo stara 7 tednov. Pa prej je blo še vse v redu. Je spala na 3 ure in jedla. Je dojena. Pol je začela bit že dlje časa budna, a tiho. Zadnji teden, dva pa vmes večkrat joka. Prej je blo bolj milo jokanje, ta teden pa že ornk. Dvakrat na dan ma kar močne krče. Že tak sem bla skos z njo, zdej pa še jest nimam časa, kaj da bi šla kam ven. Včasih jo samo dvignem al pa priklopim na sebe, pa že spi.

Pa sem začela razmišljat o dudi. Lahk da ma sam rada mojo bližino, ker se jo da zamotit med krči, če ji kažeš kaj zanimivega in jo nosiš okol. Zibanja tudi ne prakticiram, ker se mi zdi nesmiselno. Če ma krče se ji da s čim drugim pomagat bolj kot tisto guncanje do onemoglosi, da zaspi. Pa še razvadi se.

Tak da sem tut js pred dilemo: duda ne ali ja.

Maja




(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   duda
14.6.2005 0:38:58   
Annny
Živjo,
naša punčka dude sama ni marala, tako da ji je sploh nisem dajala oz. je 'silila'.
Prvič jo je sprejela, ko nismo vedeli, kaj naj naredimo drugega, ko so začeli mučiti zobki..Zdaj ji jo dam parkrat na dan in zvečer z njo zaspi, ker jo pomirja.

Mislim, da si se prav odločila.
Lp

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   duda
14.6.2005 6:36:30   
ditkaaida
Spoštovana!
Vajino mnenje šteje in samo vajino.!
Naš fant nima ne dude ne flaške pa velja naokrog in doma za dobrovoljčka in srečnega otroka. Ko si zaželi ( ponoči 1x, za zajtrk, vmes tudi za malico ali da laže zaspi, zvečer pa obvezno ) dojiva! Občasno (pa ni pol ure na dan in še to ne vsak dan) uporabi palec. Sem pa ravno rekla, da bom okregala vsakogar, ki se bo vpikoval v palec.
Ker ni imel dude, se je začel kar kmalu tudi "pogovarjat".
Pravijo ( pišejo v otroških literaturah ) da se otrok devet mesecev ločuje od mame in jaz menim ( kolikor je pač moje mnenje pomembno), da mu je takrat dovolj crkljanja samo, če ga je preveč.
Uživajta v teh edinstvenih trenutkih, če se dojita, uživajta še bolj. Jaz sem ga od začetka eno noč pristavila menda 20 x - pa ni bil lačen - hladno mu je bilo (poleti misli človek, da je vsem enako vroče).
Midva s partnerjem sva se skoraj zgražala, ko sva gledala eno mamo, ki je dobesedno prisilila pol letno punčko, da je vzela dudo.
Mar niso ti glasovi, ki jih poskuša oblikovat najlepša pesem za ponosne starše ?!

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   duda
14.6.2005 6:40:02   
ditkaaida
Pa še to: Dude sploh nismo kupli, ker v knjigi o dojenju in materinstvu iz srca nikjer ni pisal, da jo rabiš ( malo za šalo malo za res).

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   duda
14.6.2005 9:52:07   
viv_
Jaz sem bila tudi prepričana da ne bomo imeli dude - pa smo prišli z njo domov iz porodnišnice.

Tako kot je napisala Spišni - saj ti otrok pove kaj rabi. Če se ti zdi, da bi ga duda pomirila mu jo pač daj, če pa misliš da ne, pa vztrajaj pri svojem in mu je ne daj.

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   duda
14.6.2005 9:52:55   
afrika
Midva pa sva ena tistih, ki sva se že vnaprej odločila, da ne bo imel dude. Narava sigurno ni za dojenčke predvidela dude ampak zizo. In mi dosti poslušamo naravo dobrohotnico - dobro čarovnico sveta. Tako da ima zizo, kolikor in kadarkoli jo hoče (pri 5. m se še vedno samo dojiva, ker mu tako paše). Pa zato prav nič ne joka - je zelo vesel otrok. No, pa moram vseeno priznati, da nisem bila povsem prepričana, kako se bo obneslo brez dude - recimo če bi kdaj jokal, da bi ga kao duda potolažila ipd. No, pa sem kmalu videla, da je resnično ne potrebuje, da sva se prav odločila. Sem eno za finto kupila, da bi videla reakcijo, pa je ni hotel niti povohati. To je moj fant:bravo:!!!

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   duda
14.6.2005 9:54:11   
viv_
afrika - rusojevstvo pa nazaj k naravi, a?

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   duda
14.6.2005 9:55:40   
afrika
Ka pa te - a ni to najboljše, kar imamo???

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   duda
14.6.2005 10:01:37   
Naja31
Spet debata o dudi.
Mi imamo isti problem, ampak ne , da mu je jaz nocem dati, on je noce sprejeti. Zdaj je star dva meseca, dude mu sploh ne poskusam vec dajati v usta, saj jo sploh ne potegne. Se mi smeji in jo z z jezickom ven poriva :bravo:
Eni pravijo naj bom vesela, da jo noce, zadnjic mi je pa sestra nase pediatrinje rekla naj mu jo kar vsilujem. Bolje to kot prst. Ja, koga pa naj zdaj poslusam?
Jaz vsake toliko casa poskusim,in mu jo dam v usta, ampak ce je ne zagrabi takoj, mu je tudi ne bom vsiljevala. Mu ocitno ni vsec, da bi eno plastiko cuzal :)
Priznam da bi vcasih veliko raje videla, da bi imel dudo v ustih kot mojo bradavico. Se posebej zvecer pred spanjem, ko je ze ocitno, da ne je vec, ampak se kar vlece.
JAz se strinjam z zgoraj napisanim: poslusaj otroka!

Lp, naja

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   duda
14.6.2005 10:07:22   
afrika
Ja, če se strinjaš z zg. napisanim, potem ga pa le poslušaj in mu ne vsiljevat dudke. Saj jaz se tudi strinjam, da je treba štručke poslušati - bolj kot vse na svetu se strinjam s tem - da ne bo pomote (imam pač zraven tega še neka načela, za katera sem prepričana, da mu niso v škodo):).

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   duda
14.6.2005 11:03:52   
urskas
če otrok sprejme dudo ni čisto nič narobe. Ni pa ga treba silit če je ne mara. bo pač našel drugačen način za umiritev, uspavanje.
Naša mala jo je dobila že drugi dan, ker ni šlo drugače. Ima jo samo za uspavanje in na vožnji z vozičkom. Ko zaspi kar sama ven pade, dostikrat pa je niti ne pottrebuje. Drugače ni bilo okoli tega nobenih problemov. Še vedno se "skoraj" polno dojiva, če je potrebno sprejme tudi flaško pa tudi kozarec, žličko, šalčko.
Prepričana sem, da duda nima velike povezave z drugimi težavami, ki jih imajo otroci. Je pa res da ni enotnega pravila za vse otroke, tako kot tudi vzgoja ne more biti za vse enaka. Torej je najboljše da se ravnaš po svojem otroku (kar je najtežje) in ti bo sam pokazal kaj potrebuje.

Celo življenje se učimo in ko vse znamo je življenja že konec.

LP urskas

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?