Petka09
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 no, sej k bo v šoli recimo med onimi bolj nerodnimi otroci, k bojo rekli da je lesena, da nis pretna v igrah z žogo, itd. itd., se boš pa mogoč spomnla. da met jo v stajci skoz in postli mogoč ni bla najbolj fajn ideja. sam takrat bo prepozno. zdej še pa ni. Torej se bom jaz kar sprijaznila s tem, da bo moja hči računalničar ali pa matematik, ker nikoli ni kobacala in bo oz. naj bi že zdaj bila "lesena"....tako da jo bom od zdaj naprej bolj spodbujala v smeri tipkovnice in številk...... Ne, liliana, sej ni zato nič narobe s tvojo punčko, ker ni kobacala. Pa seveda ni nujno, da bo "lesena", ker tut jaz poznam punčko, ki ni kobacala, je pa povrhu vsega še zelo pozno shodila, vendar ni padala in je takoj skapčila, kako lepo hoditi, še zelo previdna je bla vedno, tako da.... Ni zdej to res merilo. Me tukaj govorimo v bistvu o tem, da bi se otroka SPODBUJALO! Ni nujno ,da bo vse osvojil, pa da bo čist po reglcih, vendar, če se ga nič ne spodbuja pol valjda da tu nič ne more bit. Oz. veliko otrok kar samo pogrunta kako in kaj in so izredno aktivni že od prvih mesecev dalje. Eni so pa bolj mirni, pa recimo samo brcajo z nogicami na hrbtu in jim je to že ok. Recimo moja mala je že taka.. Ona uživa na hrbtu, brca z vsemi štirimi se "pogovarja" zraven, dajem ji igračke, jih raziskuje z usti, s prsti, si gleda rokice, se obrača na bok... In to je to.... Pa zdej, kr bo že kr 6 mescev stara pa še vedno ni nardila nekega novega razvojnega koraka naprej, jo moram SPODBUJATI. Ker njej je kul tako in ona bi verjetno še lep čas samo lepo na hrbtu ležala. Pol kasneje bi se verjetno nekak usedla in počas shodla, bi pa preskočila fazo kobacanja in dolgega pasenja kravic.... Pa jo bom spodbujala, pa če bo bo, če ne ne. Vendar z vztrajnostjo mislim, da bo usvojila tudi plazenje. Ampak ji moram jaz pokazati. To smo torej mislile in ne na tak način kot si ti napisala, da pa zdej s tvojim otrokom ni kej v redu. Ker marsikdo se je sprijaznil, da otrok ne kobaca in da nerad pase kravice a sami pa ne naredimo veliko, da bi spodbudili otroka v temu. Pa vsi pravijo, sej otrok bo že vse znal, ko bo pripravljen na to. Pa ni zmeri vse res. Sej bo, samo nekaterim je določene vaje oz. nek obrat treba pokazati... Ko pa ga skapči, pol pa z veseljem sam ponavlja to vajo.
|