zmajaz -> RE: S.P in skrajšan delovni čas (12.11.2009 22:35:02)
|
Zadeve niso čisto tako enostavne, kar se subvencije tiče. Da jo dobiš, moraš kot prvo biti nekaj časa prijavljena na zavodu, ker je namenjena samozaposlitvi brezposelnih. Treba se je udeležiti tudi nekega predavanja, s svetovalko, ki ti je dodeljena narediti načrt itd. Ne moreš recimo najprej odpreti s.p. in potem iti rečt, da bi imela subvencijo. Pa kolikor sem gledala, je v pogojih zanjo zapisano, da mora iti za zaposlitev za POLNI delovni čas (8 ur), ravno zaradi tega se jaz ne bom potegovala zanjo, ker mislim po porodniški koristiti 4-urni delovnik. Razen če je morda kaj drugače v primeru koriščenja krajšega delovnika zaradi starševstva - to bi se bilo pa treba pozanimati. Sem si pa izračunala, da mi bodo v petih letih koriščenja krajšega del. časa itak plačali več prispevkov, kot znaša ta subvencija. Polovični delovni čas pa se ureja na CSD in na ZZZS, ja. Daš vlogo na csd (dobiš jo tudi na spletni strani), ko dobiš odločbo, odneseš še obrazec na ZZZS. Ne vem pa, če je treba tudi na davčni kaj urejat.
|
|
|
|