HuAnita -> RE: S.P in skrajšan delovni čas (5.11.2009 14:32:16)
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz IZVIRNO SPOROČILO: pikapolona2 o zopet koristna informacija....se pravi porodniško nastopiš ponavadi 1 mesec pred rokom...to bo potem pri meni 4 marec. Kdaj naj potem začnem urejat tole na CSD? PO tem datumu? 28 dni pred rokom, torej če imaš rok 4. aprila, se ti začne porodniška 28 dni prej, torej 7. marca oziroma, ker je to ravno nedelja, verjetno kar 8. marca. Najboljše, da se tam nekje 1 mesec pred tem zglasiš na csd-ju s tistim potrdilom od ginekologa in dvigneš vloge itd., ki jih nato oddaš tisti teden med 1. in 5. marcem, da lahko vpišeš še podatke o osnovi za obračun prispevkov za februar, ker če boš oddala že februarja, se ti bo upošteval samo še januar. PDP si lahko m,alo 'raztegneš'... Kot ti je napisala zmamaz, če je vmes vikend ali pa kak praznik... Tako sem jaz prosila, če mi lahko za porodniško šteje zraven še prispevke za julij (čeprav sem šla 7. 7. že na porodniško), pa mi je šla na roko in mi govoto pomagala s tem do nekaj tisoč SIT mesečno več, verjemi,,, Meni so se vsi smejali, ko sem jim to razlagala, ampak mi je frendica z davčne povedala za to foro in ko sem šla preračunavat 'vložek' (torej vsak mesec preplačane prispevke) in potem porodniško, oooooooo, realno sem pa še več denarja ven dobila, kot sem si naračunala... Tako da takrat sem bila državi za spremembo res hvaležna...[sm=smiley36.gif] aja, pa da ne omenjam, koliko dohodnine sem pottem dobila vrnjene - precej več kot sicer[sm=bravo.gif]
|
|
|
|