|
RE: Dolenjke, 2. del 3.3.2010 11:32:11
|
|
|
|
čebelica01
|
IZVIRNO SPOROČILO: cukr07 Oooooo, ste pa pridne s klepetanjem, par dni me ni gor, pa rabim celo dopoldne, da vse preberem. Pridne, pridne. Pri nas je bilo zadnje dni zelo pestro. Začelo se je v soboto zvečer in trajalo vse do ponedeljka popoldne, ko smo končno pogruntal kaj mu je. Pa da razložim malo bolj podrbno. Že od tretjega meseca ima po telesu izpuščaje, na kar sem jaz ves čas opozarjala pediatrinjo. Dobili smo en kup krem, ki niso kaj bistveno pomagale, prejšnji torek bili tudi pri dermatologu, ki je podal sum na atopični dermatitis in nam spet dal neko namešano kremo. Stanje nič boljše, v soboto je bil že kar dobro mozoljast, vendar ga ni še zelo srbelo, v nedeljo zvečer pa drastično poslabšanje. Lenart je dobil po celem telesu čist drobne mozoljčke (podobne koprivnici) praskal se je pa tako, da če nebi bil oblečen, bi si kožo spraskal dol. Že samo menjavanje plenice je bila prava borba, da večernega umivanja ne omenjam, na kopanje pa sploh nismo pomislili, ler mu je voda zadevo samo še poslabšala. Z možem sva ga celo noč nosila, ker je spal samo v naročju, pa še to sva mu mogla rokice dobesedno držat, da se ni v spanju praskal. Ponoči sem klicala dežurnega, pa je rekel naj počakamo do jutra in potem pokličemo svojega pediatra. Zjutraj ob šestih pa šok - kri v blatu. Nisem nikamor klicala, ampak samo popokala malega in smo šli direkt v ZD k pediatrinji. Ta nam je takoj dala napotnico pod nujno za v bolnico. Tam so ga testirali na 15 najbolj pogostih alergenov v hrani in pokazalo je da je alergičen na jajca - beljak in rumenjak. Dobili smo antialergijske kapljice, ter strogo dieto brez jajc (tudi jaz ker se še doji). Pa da vam še povem kaj je sprožilo tako reakcijo - jaz sem si v petek za zajtrk (prvič od kar se je Lenart rodil) privoščila pečeno jajce na oko, potem pa za kosilo pojedla še dve palačinki. To je dodalo piko na i, da je postal ves mehurjast, prej je jajca ˝dobival˝ le v majhnih količinah preko mojega mleka (testenine, piškoti...) in mu je to povzročalo tiste male mozoljčke. Tolikšna količina jajc, pa mu je sprožila opisano reakcijo. Stanje se nam sedaj počasi izboljšuje, mozoljčki počasi izginjajo, pa tudi praska se že precej manj. So nam pa rekli, da lahko traja tudi do enega meseca, da se mu bo telo očistilo. No čez en mesec nas čaka ponovno testiranje na alergene v hrani in tudi testiranje na kožne alergene. Jaz močno upam, da je to res vzrok naših neprespanih noči in premetavanja po posteljici v zadnjih mesecih. zakaj pa jaz tega nisem prej vidla , da ti kaj omenjaš srbečico in pikice , pa ne da se hvalim, sam bi ti jaz prvo to rekla , da je alergičen na jajce , vem pa zato ker merkam enega fantka , ki je tudi alergičen in pazimo kaj jemo , če bo zaužil malo količino , kjer so recimo v piškotih jajčka bo ves pikast in se do krvi raspraska . to je kar nerodno ja . ti pa lahko rečem , ko se bo stanje umirilo bote tudi bolje spali , samo res pazi kaj mu daješ za jest
|