|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Navigacija - katera?
14.10.2009 17:49:53   
bumerang
Sem se odločila, da se bom nehala izgubljati po svetu.

Torej, katero navigacijsko napravo (firma, model) priporočate in zakaj (katere prednosti ima pred drugimi)?
Katere so tiste funkcije, ki so uporabne? Kaj mora imeti nujno, je kaj, na kaj je treba biti posebej pozoren?
In predvsem - kako je s posodabljanjem zemljevidov.

Opomba: bližje od par metrov oz. razen v izložbi še nisem videla in preizkusila nobene. user posted image

Hvala.

Ustavi se in prišel boš!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Navigacija - katera?
14.10.2009 18:09:45   
Sreča in ljubezen
- Glasovno vodenje
- TomTom Map Share
technologija
- ‘Help me!’ meni
- Možnost priklopa TMC sprejemnika za sprejem prometnih informacij.
- Vgrajeni kit za prostoročno govorjenje preko bluetooth.
- Vgrajen FM sprejemnik
- TomTom HOME program
- Enostaven za uporabo

-Enostavno iskanje lokacije
- Priklopi in uporabljaj
- Visoko kvalitetna lithium-polymer baterija
- Velik pegleden 4.3 paličen zaslon
- Slovensko govorno vodenje (nadgradnja)
- Eleganten design

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.10.2009 18:43:04   
bumerang
S kje si to prepisala? user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Sreča in ljubezen

- Glasovno vodenje
- TomTom Map Share technologija - Kaj je to?
- 'Help me!' meni - Kot kaj, navodila za uporabo?
- Možnost priklopa TMC sprejemnika za sprejem prometnih informacij.
- Vgrajeni kit za prostoročno govorjenje preko bluetooth. - Tega ne rabim.
- Vgrajen FM sprejemnik  - Imam radio.
- TomTom HOME program - Kaj je to?
- Enostaven za uporabo - A je kdo, ki napiše, da je zahteven za uporabo?

-Enostavno iskanje lokacije - Za razliko od česa, zahtevnega?
- Priklopi in uporabljaj
- Visoko kvalitetna lithium-polymer baterija
- Velik pegleden 4.3 paličen zaslon
- Slovensko govorno vodenje (nadgradnja) - Kar verjetno pomeni za doplačilo oz. z nakupom programa.
- Eleganten design

Prosim za informacije s prakse, reklamne kataloge znam brat tudi sama. Ne vem pa, kaj posamezni termini pomenijo.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Sreča in ljubezen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.10.2009 19:25:01   
ksenija12
Mi imamo navigacijo, ki se jo namesti na telefon (nokio v konkretnem primeru) in je bistveno cenejša od 'ta prave' naprave. Ne poznam vseh opcij, na katere telefone 'paše', lahko se pa pozanimam, če bi te zanimalo.

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.10.2009 19:40:49   
bumerang
Sem premišljevala tudi o tem, ja, ampak se mi zdi nepraktično, ker se verjetno ob vsakem prenosu zemljevida (predpostavljam, da hrani podatke določene cone, če se premakneš v drugo, pa moraš prenašat nove zemljevide) povezuje na internet. Kar pomeni, če si v tujini, precejšnje stroške. Monitor je tudi veliko manjši. Je tudi glasovno vodenje?
Mi lahko opišeš, kako to praktično izgleda?
Gledala pa sem tuševo akcijo, verjetno imaš tudi ti tega.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.10.2009 19:41:33   
čmrgelj
ne spoznam se prav dobro na navigacije, sam kar sem pa od mojga slišala k je šofer in jo uporablja v službi, pravi da niti ni prov važna firma, važna je kartica v navigaciji, da so zemljevidi sproti posodobljeni, plus tega pa je še vseno dobro mal vedt kam greš in ni to zmer glih zihr

Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega,
ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih
stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala
dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.10.2009 19:46:45   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

model) priporočate in zakaj (katere prednosti ima pred drugimi)? Ročnouser posted image

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.10.2009 19:49:03   
bumerang
To vse sem slišala tudi jaz. user posted image  Zdaj me pa zanimajo izkušnje s prve roke.
Kje se to posodobitev dobi, kako se napravo posodobi, ima katera naprava že vključeno "pravico" do rednega posodabljanja,... skratka, informacije od nekoga, ki stvar uporablja in ni kupil prve naprave, ki mu je prišla pod roko. In ki zna bit kritičen, objektiven in realen.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu čmrgelj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.10.2009 19:59:35   
čmrgelj
no na to tvoje vprašanje ti bom lahko odgovorila ko moj šofer pride domov, to je pa seveda za vikend, njemu posodoblja kartico prijatel ki se ful spozna na računalnike.
Če prej ne zveste javim čez vikend

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.10.2009 20:00:44   
miapia
Moje mnenje glede navigacije:

1. če želiš sploh kaj videti na ekran, rabiš velik lcd ekran (predstavljaj si originalno vgrajeno navigacijo ali pa lcd). Na te garmine in podobne ne vidiš prav nič, sploh pa, ker moraš biti pozoren predvem na cesto. Razen če ti je dovolj, da poslušaš glasovna navodila.
2. glede posodabljanj: nekako podoben sistem kot licenčni programi za računalnik, kjer imaš pravico do posodabljanj. Emkrat kupiš, posodabljaš ko so posodobitve.
3. z možem imava navigacijo, uporabila sva jo pa na prst ene roke - krat. Meni je še vedno ljubše pogledati na karto, preštudirati pot in pa vmes koga vprašati, če kakšne točke res ne najdeš
4. kot "navigatorju" mi je vedno slabo, ko buljim v tisti majhni ekran
5. malokrat grem na neko pot, ki je res ne poznam, v ljubljani poznam, kolikor potrebujem, če grem pa v drugo mesto, pa vprašam na pumpi, mimoidočega

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.10.2009 20:12:23   
bumerang
Načeloma si predstavljam, da mi v ekran ne bo potrebno prav dosti gledati, in da me bo vodil v glas v smislu (čez 50m zavijte desno, naprej,...). Vsaj tako naprava deluje v moji predstavi. Če že ekran, potem hiter pogled in verjetno tudi potreba po 3D prikazu.

Glede uporabnosti pa - če je ne bi potrebovala, je ne bi kupila, imam zelo slabo orientacijo in kadarkoli kam grem, se izgubim. Kako pa tisti, ki jih vprašaš za pot, opišejo pot, pa ne bi.
Zemljevidi so premalo natančni pa tudi vseh nimam in ne nameravam kupovati.

Čmrgelj, ti kar vprašaj, vsaka izkušnja s prve roke prav pride.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.10.2009 20:28:46   
čmrgelj
ja se javm čez vikend,
je tut res da te navigacija kdaj mal zapelje drugam, drugač je pa kar v redu, saj jo moraš samo dobro poslušt in ne rabš nič vanjo gledat, tolk vem ker sem enkrat s firbca šla z mojmu mal po SLO in sva mela prižgano seveda tokrat zarad mene, k vedno je ne rabm če greš pa v kraje k še nisi bil je pa luštn to met.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.10.2009 20:29:31   
bumerang
Še nekaj  - razlika med kartografijo in cestno karto. Oz. zakaj je potrebno napravam, ki imajo že naloženo določeno kartografijo, dodajati SD kartice z dodatnimi kartami za enako cono?
Če ima neka naprava kartografijo centralne Evrope, zakaj je potem potrebno imeti še Adriaroute?

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.10.2009 14:35:14   
dulcinea

Načeloma si predstavljam, da mi v ekran ne bo potrebno prav dosti gledati, in da me bo vodil v glas v smislu (čez 50m zavijte desno, naprej,...). Vsaj tako naprava deluje v moji predstavi. Če že ekran, potem hiter pogled in verjetno tudi potreba po 3D prikazu.

Jaz z enim očesom včasih pogledam tud zemlejvid, ker reče npr: čez 50m zavijte desno, a za desno sta pa dve cesti in moraš pogledat, katero zdaj izbrat.

Midva imava Garmin Nuvi 350, so pa seveda na trgu novejši in boljši modeli.

Kar se tiče posodabljanja kart... dobiš jih na torrnt straneh, pa potem se moraš malo spoznat na računalnik. Sam to se itak samo enkrat letno naredi, tako da takrat neseš h kašnemu znancu, ki se na to spozna.

Uporabljava jo pa ful. Lani sva šla z Garminom v Sakndinavijo in nama je ful pomagal, pa na Poljskem tudi. Letos sva šla v Ameriko in ker sva najela avto, nama je tud veliko pomagala. (karte za to sva mogla snet posebej, ker je imel najin samo za Evropo). Drugače ga pa jaz vzamem tudi za v LJ, ker jo ne poznam skoraj nič, pa fajn je tudi, ker ti približno preračuna čas vožnje, tako da veš, približno kdaj it od doma, če imaš ob uri za bit nekje.

Evropa je dobro pokrita s kartami, Medtem ko ima Hrvaška samo glavne ceste, ker šele dodajajo vsakoletno nove ulice gor. Ni pa na Evropski karti še ostalih EXJugo držav, zato če želiš tja dol, je dobro imeti še Adriaroute, drugače jo pa ne nucaš.

Ko odprejo novo cesto nekje, jo tudi ni noter še. Recimo, avgusta so odprli AC Rebrnice in tega ni še na najnovejši mapi, pa čeprav je mapa NTEurope2010.

Pa še to. Garmin ima po SLO zelo slabo opredeljeno, katera cesta je prednostna in ti včasih reče, da zavij levo, kar je logično, saj je levo asvaltna cesta, desno je pa neka poljska pot.

TomToma pa na žalost ne poznam.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.10.2009 14:41:03   
felix7
mi imamo garmina kar na Nokii in rajši uporabljamo tega, kot pa tistega, ki ga imamo v avtu. Tudi na telefonu te glasovno vodi.

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.10.2009 18:57:31   
kokoska007
zanimivo bi bilo vedeti katero navigacijo je imel tisti šlepar, ki je hotel čez vršič v bovec...

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.10.2009 19:22:09   
bumerang
Potrebovala bi jo predvsem po Sloveniji in v krajih ob meji, kamor bi šla sama, na dolge proge vozi mož, ki ima integriran navigator. user posted image
Hrvaška me ne zanima, še manj ex Yu.

Dulcinea, kakšno vezo ima, če je cesta glavna ali stranska, saj poznam prometna pravila. Meni je važno, da me pripelje do cilja. Je Slovenija dovolj pokrita, da me pelje kamor želim?
Torej če so moje destinacije Slovenija, potem AdriaRoute ne potrebujem je dovolj že vgrajena kartografija?

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu kokoska007)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.10.2009 14:20:15   
čmrgelj
evo zdej pa sprve roke_
glede navigacije ki se tiče SLO je najboljši garmin, v osnovi ima naložene karte Evrope, Slovenije pa samo večja mesta in glavne ceste. Zato moraš ob nakupu dokupiti Adria Route, ki je veliko bolj natančna za SLO in ob enem ima tudi bivšo YU. Mislim da od leta 2009 če kupiš uradno verzijo Adria Route ti jo na servisih brezplačno posodobijo.
Za več informacij kontaktiraj GEOSET V ŠENČURJU PRI KRANJU, ki so uradni zastopnik za garmin.

http://www.geoset.si/GEOSET_SI,,aplikacije,sitemap.htm

Partner pa iz lastne izkušnje ve da se vsaka navigacija kdaj zmoti in se je potrebno kdaj pa kdaj mal obrniti.user posted image user posted image user posted image .

ko kontaktiraš geoset, so tam ljudje ki so zelo prijazni in odgovorijo na še tako blesovouser posted image vprašanje, brez zadržkov.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.10.2009 9:16:58   
dulcinea

Dulcinea, kakšno vezo ima, če je cesta glavna ali stranska, saj poznam prometna pravila. Meni je važno, da me pripelje do cilja. Je Slovenija dovolj pokrita, da me pelje kamor želim?
Torej če so moje destinacije Slovenija, potem AdriaRoute ne potrebujem je dovolj že vgrajena kartografija?

Ni pomembno, smao povem, da je Garmin mal slabše naštiman, in te pol obvesti o križišču, ki ga v bistvu sploh ni. K tista stranska pot zan bit kak kolovoz zaraščen in pol se čudiš, zakaj si pa mogla tam zavit levo, saj desno nič ni blo.

Garmin te pripelje kamorkoli po SLO. Je dovolj pokrit. Sploh če imaš najnovejšo karto. Tudi gozdne poti so noter in te tudi iz gozda ven pripelje.
Ne rabiš Adriaroute za po SLO. Garmin NT Europe je čisto dovolj. Je pa res, da te včasih pelje po drugi poti, kot bi šla sama. Mogoče je krajša, ali pa ima časovno preračunano krajšo pot. SI je dobro vnaprej pogledat, po kateri poti te bo peljal.

Jaz sem lani sklopila avtoceste, ker nisem imela vinjete. Iz kraja pri Ribnici sem želela v Kranj in me je peljal čez Kočevsko Reko, na Delnice, nekje čez Hrvaško, v SLO bi me pripeljal v Babnem Polju, na Sodražico, Logatec itd... Ne vem kaj mu je blo. In pot naj bi bila dolga 5 ur. Tako da sem ga vklopila šele ov LJ naprej, ker to tja poznam pot.

Kjerkoli kupiš novo napravo, jo lahko prvo leto posodobiš zastonj, potem pa ne več. Pol moraš pa karto na novo kupit, al pa se voziš s staro orkog. Saj nekih razlik pa spet ni.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.10.2009 11:35:57   
Jurcek
Če išćeš navigacijo, bi ti priporočil tole... tale je zakon, no vsaj meni deluje tako kot bi mogla, plus zroven ma mijon aplikacij oz možnosti kaj delat !!!

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.10.2009 11:49:13   
Felicita
mi smo mel na 'probi' vsaj 5 različnih navigacij... najboljši sta bli mio map pa mag, garmin mi je bil pa najmanj všeč ker ma dejansko neke svoje čudaške finte (iz domžal v celje je narisov pot čez lj?!) pa še zacikla se mu vsake tok časa pa ga je treba izklopit, medtem ko ma mag prednost da ima open source zamljevide (ne rabiš dokupovat, samo dl-jaš z njihove strani), mio map se mi je zdel pa najbolj natančen (tudi v slo).

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Jurcek)
Neposredna povezava do sporočila: 21
19.10.2009 14:10:36   
luka jan
IZVIRNO SPOROČILO: felix7

mi imamo garmina kar na Nokii in rajši uporabljamo tega, kot pa tistega, ki ga imamo v avtu. Tudi na telefonu te glasovno vodi.

Tudi jaz se poslužujem te navigacije, kajti mobitel imam vedno zraven, Garmina pa velikokrat pozabim vzet s sabo.user posted image
Imamo tudi Garmina, ki čist fino dela, samo včasih te res hoče pripeljati nekam po najdaljši možni poti.
Men osebno se vsa ta navigacija zdi brezzvezna, še največkrat mi pride prav pri iskanju raznih ulic v večjih mestih, vse ostalo pa je po mojem kar fajn označeno na cesti sami.

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.10.2009 20:06:24   
bumerang
No glede na to, da se jaz na cesti prav nič ne znajdem, je pomembno, da me na razdalji 20 km ne vozi 5 ur.

Malo sem pogledala po netu.
Poznavalci, kaj pravite na tega?
http://www.mimovrste.com/artikel/3180039630/q=navigacija/prenosni-navigacijski-sistem-mio-moov-s555

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.11.2009 23:15:39   
Scrubber
tale model je (pre)drag

precenjen

priporocam da gledate to firmo oziroma vse, ki imajo IGO karte (igo/mio ipd).

v BB je tast kupil podobno napravo za 150€, morda se celo manj, sam pa sem mu nalozil nove karte (najnovejse).

vsi hvalijo garmina, vendar vam povem iz prve roke, da me je (veckrat v avstriji in parkrat v SLO peljal po daljsi poti, medtem ko je bil igo precej boljsi).
za lastne potrebe zato vedno uporabljam slednjega!

prijazen pozdrav,
Matej

< Sporočilo je popravil Ribica RR -- 9.11.2009 1:03:50 >

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.11.2009 23:21:22   
Scrubber
ali pa morda tale model:
http://www.bigbang.si/avtomedia/navigacija/cestna-navigacija/431312-i-go-igo-350bt-navigacija

:)

(odgovor članu Scrubber)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.