dulcinea
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Načeloma si predstavljam, da mi v ekran ne bo potrebno prav dosti gledati, in da me bo vodil v glas v smislu (čez 50m zavijte desno, naprej,...). Vsaj tako naprava deluje v moji predstavi. Če že ekran, potem hiter pogled in verjetno tudi potreba po 3D prikazu. Jaz z enim očesom včasih pogledam tud zemlejvid, ker reče npr: čez 50m zavijte desno, a za desno sta pa dve cesti in moraš pogledat, katero zdaj izbrat. Midva imava Garmin Nuvi 350, so pa seveda na trgu novejši in boljši modeli. Kar se tiče posodabljanja kart... dobiš jih na torrnt straneh, pa potem se moraš malo spoznat na računalnik. Sam to se itak samo enkrat letno naredi, tako da takrat neseš h kašnemu znancu, ki se na to spozna. Uporabljava jo pa ful. Lani sva šla z Garminom v Sakndinavijo in nama je ful pomagal, pa na Poljskem tudi. Letos sva šla v Ameriko in ker sva najela avto, nama je tud veliko pomagala. (karte za to sva mogla snet posebej, ker je imel najin samo za Evropo). Drugače ga pa jaz vzamem tudi za v LJ, ker jo ne poznam skoraj nič, pa fajn je tudi, ker ti približno preračuna čas vožnje, tako da veš, približno kdaj it od doma, če imaš ob uri za bit nekje. Evropa je dobro pokrita s kartami, Medtem ko ima Hrvaška samo glavne ceste, ker šele dodajajo vsakoletno nove ulice gor. Ni pa na Evropski karti še ostalih EXJugo držav, zato če želiš tja dol, je dobro imeti še Adriaroute, drugače jo pa ne nucaš. Ko odprejo novo cesto nekje, jo tudi ni noter še. Recimo, avgusta so odprli AC Rebrnice in tega ni še na najnovejši mapi, pa čeprav je mapa NTEurope2010. Pa še to. Garmin ima po SLO zelo slabo opredeljeno, katera cesta je prednostna in ti včasih reče, da zavij levo, kar je logično, saj je levo asvaltna cesta, desno je pa neka poljska pot. TomToma pa na žalost ne poznam.
----------------------------------------------------------------- Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
|