|
RE: Starši, v kakšnem stanju so otroci, ko ji... 21.10.2009 16:03:25
|
|
|
|
ronja
|
Kar se kakanja tiče, pri nas itak delamo drugače, tak da to verjetno ne bo problem, razen če se bo Lejla kdaj pokakala ravno na poti v vrtec - v tem primeru jo bom gotovo sama previla - pa ne zato, ker bi me bilo sram dat tako ali ker bi me bilo sram, kaj si bojo mislili ali kaj podobnega, ampak zato, ker se mi zdi, da je otroku vseeno bolj fajn, da ga mami previje kot če ga vzg., čeprav ima tudi to zelo rad. Bi pa verjetno res prosila vzgojiteljico za plenico, ker verjetno res ne bom nosila plenic v vrtec, ker jih pač v 99% nikjer ne rabim... Mali bošček verjetno res zadržuje, kar je (mogoče se ti bo zdelo neverjetno) v vrtcu dokaj pogost pojav No, pa saj tudi mi gremo rajši kakat doma kot pa v službi, ni res? pač si bolj sproščen. jaz v tem ne vidim nekega problema. lolek in bolek, pri nas v vrtcu to kar dostikrat vprašajo, se mi zdi - vsaj Ronjo zdaj, ko se uvaja, vem,d a sta. upam, da bo tako še naprej, čeprav na splošno Ronja gre kar sama na kahlico - ampak v vrtcu pa se očitno še ne sprosti dovolj in še ni šla. Lahko pa otroku pase, da to naredi v avtu, ali pa na vratih vrtca. To pa zelo dvomim - probaj se pokakat med sedenjem v avtu - meni se zdi to čisto fiziološko precej težje... Lahko pa recimo hoja spodbudi prebavo in se zato pokakajo tik pred vrtcem. V tem primeru bi se dalo doma malo potelovadit zjutraj, da bi bilo vse skup že doma urejeno. Da bi pa to naredil zato, ker mu tako bolj paše, pa dvomim. Na letališču je bila pa vznemirjena in adrenalin lahko tudi to povzroči - tako da to je čisto logično. ampak vrtec čez nekaj časa naj ne bi bil več tak adrenalinski šok... Sama poznam par, kjer jima pač higiena ni največja briga - ona sama pravi, da je packa, on sploh nič ne pravi, ker se mu zdi, da je tako itak najbolj prav , otrok je pa... hja, umazan, kaj naj rečem... Se srečamo, ko ravno prideta od doma in gresta na sprehod, tamala pa roke usrane od tiste umazanije, kjer vidiš, da je vsaj od 1 tedna... Ta njuna punčka je bila že precejkrat v bolnici in so ju tudi tam že masirali, ampak se nista kaj dosti dala. (punči je imela ponavljajoča se vnetja mehurja in na koncu so jima predlagali, da jo dajeta na wc, ker pač plenice nista nikoli zamenjala takoj - sta rekla, da tamale ne moti in je komot par ur v pokakani ). Sicer pa ta mala izgleda čisto srečna - tako da jaz tu nisem več pametna . Res pa je, da ko je bolana zaradi malomarnosti (to so jima povedali tudi zdravniki, se mi je mama sama pritoževala nad tem, kaki so, da takole obsojajo), takrat verjetno ni ravno srečna... Tak da - to, da naši otroci nimajo pokakanih plenic na riti ure in ure, še ne pomeni, da takih otrok ni. pelin, razumem, da si jezna, vendar pa mislim, da bi pri starših, ki tebi ali kolegicam oddajo usranega otroka, več dosegla, če bi jim lepo rekla, da ja, želite dobiti čistega, ker imate dovolj dela že s sprotnim urejanjem, tako da bi rade začele iz nule. Tako da ideja, da bi to, čeprav samoumevno, povedale na roditeljskem, po moje ni mimo. Saj tam povejo marsikaj samoumevnega, recimo, da naj ne vodimo bolanih otrok v vrtec - pa je to tudi vsem jasno - v teoriji, a ne? Pa je vseeno dobro povdarit! Je pa res, da je šla moja mala 2 dni zapored v istih oblekah v vrtec in se bo to gotovo še zgodilo. imamo navado, da se doma vsi preoblečemo v trenirke, za ven mamo pa kaj manj zmahanega , zato so bile obleke iz vrtca čiste in ker si je želela imet spet majčko z veveričko, jo je pač drugi dan spet oblekla za v vrtec. ampak nič ni bilo polulano ali posmrkano.
|
|
|