|
RE: Starši, v kakšnem stanju so otroci, ko ji... 19.10.2009 19:54:02
|
|
|
|
pelin
|
Uh, Oka glede tvojega vprašanja....men osebno je ( pa tudi verjetno veliki večini ) težko staršem rečt kaj o tem. Jaz sem v takih primerih otroka takoj ob prihodu očistla ( stran s posušenimi smrkeljci in polno plenico), ker se mi je otrok neznansko smilil. Sama strašno rada crkljam male otroke in vsak ve, da je bolj prijetno k sebi stisniti dišečega in čistega otroka, kot pa obratno. Vsak otrok si zasluži biti umit in urejen in če določeni starši tega ne počnejo (žalostno pač ), lahko vsaj jaz v vrtcu kaj naredim za nje. Nekateri starši ti enostavno brez komentarjev porinejo takšnega zanemarjenega otroka v roke in gredo , kot da je to čisto nekaj normalnega. Pri takšnih starših sem večkrat opazila, da otrok tudi po cesti hodi v takšnem stanju in očitno jim je to čist kul...Meni najbolj dvigne pritisk nekdo, ki mi vsakodnevno odda pokakanega otroka z izgovorom:"Joj, veste, se mi je ravno zdajle pokakal..." Pri takšnih, pa resnično dobiš občutek, da si delajo norce iz tebe in te imajo za neumnega...Potem pa otroka razviješ in vidiš, da ima tisto že čisto posušeno...Haloo...Tu sem pa že rekla marsikakšno pikro na račun vnete ritke in podobno...enkrat pa sem rekla mamici , če lahko otroka sama previje, ker imam jaz ravno enega na previjalni....Težko izrečeno, ampak se je splačalo...otrok ob prihodu ni bil čudežno nikoli več pokakan. Zato polagam na srce vsem podobnim, ki pravite, da jim vzgojiteljice rečejo da ga bodo kar one previle...enkrat, dvakrat ne rečem, če pa se to večkrat zgodi, pa feeeej...nesramno izkoriščate dobroto in prijaznost zaposlenih.To je vaše delo in konec!!!Tudi če vam vzgojiteljice tega ne pokažejo, to še ne pomeni, da tega ne mislijo. Niso neumne , le bolj kulturne so od vas... pa očitno imajo vaše otroke skoraj raje kot vi...žalostno. Pa ne se spet oglašat tisti, ki tega ne počnete...saj vsak zase ve, na koga to leti...No, to je moj odgovor...žalosten, krut grenak (kot jaz ),...resničen. Pa naj se oglasi še kakšna vzgojiteljica...Aja, pa še nekaj sem pozabila....Oka in še nekdo sprašujeta, kaj v tem primeru lahko storimo....poleg ustnega opozorila, seveda lahko to javimo socialni službi...večina se tega izogiba, vendar se najdejo tudi takšne, ki se poslužijo te možnosti ( vendar ne le zaradi pokakanih riti)...mogoče pa tudi to ni tako slabo...
|
|
|