vava23
|
Simmis in ostale pozdravljene! Sicer je danes torek in upam, da te bo dr. Koršič pomiril. Res je, kot je napisala Julija malček poseben, ampak razloži pa res vse, kot je treba. Problem je edino (vsaj pri meni je od začetka bil), da smo bili na prvih pregledih tako prestrašeni in zmedeni, da sploh nisem vedela kaj vprašati in sem počasi, počasi sestavljala sliko. Napiši si vprašanja in vprašaj vse kar te zanima. In ne ustraši se ga (dr. Koršiča). Je res "Persona", sam pri sebi zelo Pomemben (no pa saj v resnici je), ampak vseeno skuša pomiriti in se pohecati (na mogoče malce preveč robusten in vulgaren način). Zanj so vse te situacije vsakodnevna reč, vsak primer mu je "zanimiv", rad ima otroke (nam je 1x rekel, da mu grejo kar kocine pokonci, ko vidi te otročke kakšni borci so) in rad jim pomaga in jim spreminja - rešuje življenja. V glavnem ve, da je "Superman" naših otrok in tako se tudi obnaša. Nam so že v porodnišnici rekli, da je krvavitev in posledični hcf zelo pogost (?!?) pri nedonošenčkih, ker da so glavice še tako nežne, da ne morejo zadržati pritiskov. Tudi pri nas je hcf posledica krvavitve. Naš fant sicer ni bil nedonošen (4120g in 52 cm), se je pa zelo dolgo in težko porajal in ob tem ga je preveč "stisnilo" imel je tudi zlomljeno ključnico ... V glavnem ta kri (beljakovine) so zapacale in zamašile in onemogočile normalen odtok. Ker je pretok med ventrikli sicer normalen, zastajal pa je likvor v prostoru ob njih (posledično povečana prva ventrikla), nam ventrikulostomija ni pomagala. Letos poleti smo bili pri dr. Koršiču, ker je fanta bolela glava (en dan, ampak mi takoj panika :)) pa je rekel, da "nimamo kaj pri njemu iskat" do ca 11-12 leta. Julija kdo pa je vas naročil pri Jugoviču? Ker nas pravzaprav nihče nikamor ne naroča, niti na kontrolo ne. Ob poletnem glavobolu so nas pošiljali sem in tja (iz dežurne na Metelkovi v nedeljo, na Pediatrijo splošno, naslednji dan na kirurgijo na Ped. in šele nato v Koršičevo torkovo ambulanto) Torej rabili smo dva dneva in 3 napotnice, da smo prišli tja, kamor smo itak od začetka hoteli priti. Vemo, da nas nihče drug ne bo mogel dovolj strokovno obravnavati. Vedeli smo, da drenaža ni zamašena (preizkus z valvulo), mislili smo, da je cevka že prekratka, ker ga je "cukalo" ob nagibanju glave v levo. No pa ni in pravijo, da imamo še ca 7 let :)) Simmis drži in javi se!
|