RE: ali sem sploh za ženo in mamo (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


gita10 -> RE: ali sem sploh za ženo in mamo (10.10.2009 12:18:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

natasa77, ves da si edina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] .

Jaz sem se zmotila, na RR sMo same super mame.
Gita10 si bo pa itak premislila, sprememba vremena in to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Ne ne bom si premislila bolj kot razmišljam slabše je.  Očitno sem res naredila napako in se poročila. Glede otroka je pa tako, da meni ni žal, da ga imam, ker ga res imam rada ampak verjetno bo on zaradi mene nosil kakšne posledice ker res nisem za mamo. Če ne drugega sem se vsaj te dni odločila,  da na tem, da bi imela otroke ne bom nikoli več delala, možu bom pa dala prosto pot in naj se sam odloči ampak jaz potrebujem večje izzive v službi in mi je to premalo, če pa želim še bolj delat na karieri ne morem povečevati  naše družine. Danes me samo še čaka pogovoru z možem, ki pa lahko pomeni marsikaj v najini družini ampak takšno je življenje.




Lilu23 -> RE: ali sem sploh za ženo in mamo (10.10.2009 12:23:56)

gita10 te popolnoma razumem, želim ti vso srečo, ker šele takrat ko boš ti srečna in zadovoljna boš lahko svojo pozitivno energijo prenašala na druge- predvsem pa na tvojega sinčka.




onka -> RE: ali sem sploh za ženo in mamo (10.10.2009 13:08:11)

Jaz se že dva dni ne počutim dobro, ne za službo, ne za doma......čakam, da me mine.
Zdi se mi, da so povsod samo eni egoisti, ki skrbijo samo za svojo rit, da jim je lušten in fajn, pa naj bodo to otroci, sodelavci, žalosti me, ni tistega daj dam...eh kaj naj o tem, saj sem rekla, da čakam, da me mine, eno in drugo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





bumerang -> RE: ali sem sploh za ženo in mamo (10.10.2009 14:36:25)

In kaj je to za ena silna kariera, ki jo delaš? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




jakaracman -> RE: ali sem sploh za ženo in mamo (10.10.2009 14:51:22)

Men je pa edino važno kako imam doma, da smo srečni.V službi si zamenljiv, doma ne.Mama je ena sama.Zelo narobe razmišljaš.Jutri te lahko zamenjajo v službi in kaj ti potem ostane?Pa, da ne bo pomote sem na vodstvenem mestu pomembne službe in veliko dam v službi in sem zelo srečna doma.Pri gospodinjstvu imam pomoč in malo pomoči babic, kadar so tu službene poti.
Res mogoče si samo malo v bedu.Raje razmišlaj, kje so resnični problemi in ti povem kaj to, je neozdravljivo bolan tvoj bližnji.Ne pa neskuhana večerja, nezlikana srajca ali presran otrok.




FLASK_A -> RE: ali sem sploh za ženo in mamo (10.10.2009 14:58:07)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

čedalje bolj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

te 3 dni ko sem doma, sem prava domačica....kuham, perem, pucam, pedenam dete in deda...seksam....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Ti čisto ustrezaš pRRofilu mame[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drugače pa... Sem jaz sterala mojo familjo danes od doma. Pa v miru mal za službo naredila. Očitno sem izgledala preveč resno, da jih že 5ur ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Skratka- nič nisi čudna.




CatJa -> RE: ali sem sploh za ženo in mamo (10.10.2009 16:44:53)

Jaz zase vem, da nisem idealna. Ne mama, ne žena, niti kot delavka. Nič ni tako dobro, da ne bi moglo bit boljše, ali obratno, nič ni tako slabo, da ne bi moglo biti slabše. Pač spadam med povprečneže, ki nekak furajo skoz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Opažam pa zadnje čase, da pod večjim stresom ko sem recimo v službi (pač bolj obremenjena), bolj se mi da ukvarjat z gospodinjstvom in otroci. Posledično najbrž ne bi bila "dobra" samo v eni stvari, ker bi mi vedno nekaj manjkalo.




Anonimen -> RE: ali sem sploh za ženo in mamo (10.10.2009 22:07:12)

IZVIRNO SPOROČILO: gita10

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

natasa77, ves da si edina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] .

Jaz sem se zmotila, na RR sMo same super mame.
Gita10 si bo pa itak premislila, sprememba vremena in to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Ne ne bom si premislila bolj kot razmišljam slabše je. 


Mogoce nehaj razmisljat in probaj obcutit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].

Delo je fajn, prinese ti marsikaj, tudi kratkotrajen obcutek uspeha in lahko tudi neke vrste sreco. Dolgotrajno sreco ti bo dala druzina, tako ali drugace.

Tudi ce ta ni alfa in omega vsega, je obicajno se vedno glavna. Ni potrebno tako radikalno gledati na vse kot berem iz tvojega pisanja. Malo se umiri, se mi zdi, da si zajela zlico v prevroco juho.

Glej, jaz sploh nisem rojena mama [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], to nekje vem in se niti ne trudim v smeri, da bi bila. Do otroka sem nesramno odkrita in na veliko trenutkov celo brezbrizna, bistveno bolj kot bi pritikalo liku idealne mame. Ampak je kul, vsak po svoje smo smotani in nerodni, pa me bejba obozuje....in itak da sem zakon [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Otrok pac ve, da ce si ti ti, si najboljsa.

In to je veliko bolje, kot truditi se biti idealna; takrat mu das samo ideal.
Daj mu sebe, najboljse, kar imas, tudi ce je to samo koscek, in otrok bo to prepoznal in to cenil bolj kot si to lahko mislis.

Znaju dica sve sto triba znat...

....znaju anđeli s nama ludima.




ZmajTolovaj -> RE: ali sem sploh za ženo in mamo (10.10.2009 22:24:04)

IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

Men je pa edino važno kako imam doma, da smo srečni.V službi si zamenljiv, doma ne.Mama je ena sama.
Jutri te lahko zamenjajo v službi in kaj ti potem ostane?

Raje razmišlaj, kje so resnični problemi in ti povem kaj to, je neozdravljivo bolan tvoj bližnji.Ne pa neskuhana večerja, nezlikana srajca ali presran otrok.


tako
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




ZARA -> RE: ali sem sploh za ženo in mamo (11.10.2009 8:17:54)

Jst sem zase idealna. Ga ni boga, ki bi mi lahko nabil slabo vest.




Misek -> RE: ali sem sploh za ženo in mamo (11.10.2009 15:01:38)

IZVIRNO SPOROČILO: gita10

....... Danes me samo še čaka pogovoru z možem, ki pa lahko pomeni marsikaj v najini družini ampak takšno je življenje.



Preden zacnes delati velike premike, naredi "majhnega". Najmi si pomocnico za 4-6 ur na dan, ki bo popolnoma prevzela skrb za gospodinjstvo, s kuhanjem vred (iz sole/vrtca pripelje otroka, zlika, spuca...). Ce "hotelski tretman" ne bo zalegel, naredi naslednji korak....




Rožica I -> RE: ali sem sploh za ženo in mamo (11.10.2009 16:31:27)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Ga ni boga, ki bi mi lahko nabil slabo vest.

-----------------
Tudi jaz sem se tega, hvala bogu, naučila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Ker me ja vsak iz žlahte, ki je imel 5 minut časa, lovil na ta štos, saj so vedeli, da sem mehka kot puterček na tem področju.

Sem si pa silno želela bit mama in sedaj sem, s plusi in minusi, kot vsi ljudje. Sin sicer pravi, da me ne bi menjal za nobeno drugo mamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image]; no, počakajmo do pubertete [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].

Gospodinja sem tako no, bolj kampanjska [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] (občasno za dat mi odpoved, občasno za nagradit), partnerka pa, z leti, po sistemu recipročnosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley16.gif[/image].






uškinamama -> RE: ali sem sploh za ženo in mamo (12.10.2009 8:19:47)

IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Sin je star 7 let, trmast, nič me ne uboga- stokrat mu moram eno in isto stvar reč preden kaj zaleže. Grem kuhat večerjo - tudi pod razno ni za jest, stanovane je če ga ne pospravi gospodinja pospravljeno na pol, zlikano je na pol, posode se mi ne da pomivat ( komaj da zložim notri), romantična nisem in se mi ne da z možem zvezde gledat.
Očitno neznam biti prava mama, ker ne znam postaviti mej,čeprav se dostikrat trudim in mi po kakšen mesec ali dva uspeva, potem pa me mali spet obrne. Moža ne znam razveseliti niti z romantično večerjo.
Po drugi strani sem pa v službi izredno uspešna, česarkoli se tam lotim mi uspe in ko danes pomislim sem tam tudi naj bolj srečna.
Obožujem svojega otroka in ljubim svojega moža , vendar sem vseeno najbolj srečna v službi. Ali sem naredila napako,da sem se poročila in imela otroka ali še katera od vas kdaj to čuti, da se ne bi smela poročiti in imeti otrok?
Ali ste razmišljale kdaj o tem ? Ali se je kdaj katera od vas počutila tako? 


Koliko si bila stara , ko si se poročila in postala mama? In kakšna je tvoja kariera?
Sicer pa mi je tvoje razmišljanje tuje. Zelo, zelo tuje. Mogoče, ker sem v teh tridesetih letih preden sem se poročila in rodila naredila zase vse in še več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], tako, da mi je vloga mame pisana na kožo.  Pa tudi zdaj si privoščim svoje pobege od moža in otroka, ko čutim, da rabim "odklop".
Na tvojem mestu bi hudičevo dobro premislila preden bi delala velike korake.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]