frrrr
|
ojla evo mene smo imeli skoz pestro... ko sva bile z malo v porodnišnici, je bila tašča v lj. potem smo bili sami od srede do četrtka... v četrtek sva šle pa itaq nazaj v porodnišnico in je prišla spet tašča mau v pomoč. od nedelje do danes pa sta bila moja starša tu. torej imeli smo pomoč, pa še babice in dedki so se nacrkljali fanta sta očitno pred 14imi dnevi na telovadbi fasala virus influence, ker sta istočasno zbolela in tam je bil tut kašljajoč fantič z očkom. ali gre za prašičjo gripo nič čist jasno, ker ne dajejo več naprej testirat.... če je virus influence, predlagajo da se zadržuješ doma še 7 dni po prenehanju vseh znakov. Brina se pridno redi, pridno spi. mau jo črviči na trenutke... upam, da ne bo tolk hudo kot pr Jaši. Jaša jo ima zelo rad. nisem pričakovala tolk lepega sprejema. sem bila pripravljena na kakšno zavračanje. on jo pa pride tolk luštno pobožat in ji povedat, da je pridna punca če malika zacmevka, me opomne, da ji morem dat mleko ali pa da jo je treba previt. pridno pomaga pri previjanju, prinese alkohol in zloženec za čiščenje popka... res luštno no. pa tolk luštno vpraša, če jo lahk mau pestuje sicer pa ima Jaša tut napade trme... ampak tile napadi so bili prisotni že prej. pa zdaj je poleg prihoda Brine še bolan... pa dolgo ni bil na zraku (no, danes sta šla z možem vn preizkusit poganjalca, pa folku sta se izogibala ), pa rojstni dan je imel in dobil en kup daril... pa babice in dedki so bli tu in se je mogel mau dokazovat če smo sami, je pa prav priden fant. res pa je, da tut veliko časa preživim z njim, ker je Brina trenutno zelo nezahtevno dete. no, ogroženega se ne more počutit in tudi ni še pokazal ali povedal, da bi bil kaj ljubosumen nanjo. moja alergija... roke in noge še niso ok, še posebej stopala in dlani.zadnjih nekaj dni ne jem claritina in se tut ne mažem več z uno kremo. posušen lišaj mažem kr z domačim ognjičevim mazilom, ker sicer srbi zaradi suhosti. aja, pa včeraj sem na dekolteju in prsih opazila spet neke rdeče pikice in srbet je začelo... če se pa ponovi, se mi pa res scufa. če je pa temu konec in pogledam princesko v moževem naročju, pa morem rečt, da se je splačalo pretrpet ta mesec srbenja... aja, zadnja diagnoza dermatologinje pa je bila, da je tovrstna nosečniška alergija iz nosečnosti v nosečnost močnejša. pri Jaši je bilo zelo blago, zdaj pa kr konkretno. sicer sva imela z možem neke dogovore, da bova imela 3 otročke, a bomo raje kr v 4 uživali in se izognili tveganjem za še kakšno srbeče trplenje. debatirale ste o spanju... pri nas je blo tut obupno. sem 14 dni nazaj naredila plakat po dnevih, pa ene luštne nalepke sem imela na zalogi še od navajanja na kahlico. dober teden je plakat samo visel v njegovi sobi. danes zjutraj pa smo nalepili že 6. nalepko. za jutri si je izbral ribico in jo bomo tudi prilepili. sicer ura še ne ustreza, a vsaj teži ne več. zdaj gre 1x na wc (ponavadi kakat in hkrati še lula), prej je pa težil vsaj 3x za wc. tut pije največ 2x (kozarec imamo itaq v sobi), prej pa uhuhuhu. pred spanjem imamo branje pravljice (to večinoma počneva midva, zdaj pa sploh), potem pa prižgem raimonda lapa in v tem času se on lahko še malo poigra ali pogovori s svojimi pliškoti. ko muska ugasne, je treba lunico ugasnit. večkrat jo že prej ugasne. potem pa enkrat zaspi. kdaj pa kdaj si zaželi družbe, a se to vse redkeje dogaja. tiste, ki hodite z otrokom spat, naj vam ne bo hudo zaradi tega, saj vas še prehitro ne bo več potreboval. js sm v začetku nosečnosti vsak večer zaspala z malim, zdaj me pa vn napodi, ker hoče svoj mir pri spanju me zanima vaše mnenje glede postelj. mali se recimo ene 2x tedensko še zbudi kdaj sred noči (ponavadi okrog 5ih, 6ih). in midva sva ga ponavadi kr k sebi prinesla, pa smo spali do jutra. sicer spi v svoji postelji v svoji sobi na drugem koncu stanovanja. no, zdaj pa naju mau srbi, da bi se počutil izključenega, ker je Brina pri nama. sva razmišljala, da bi na posteljici kr ograjo odstranila in pritrdila posteljico k najini kot smo imeli to z Jašo spedenano. do zdaj še mala ni spala v posteljici, ker jo imava kr v najini postelji no, in potem bi imeli dovolj prostora, da bi lahko vsi prespali do jutra v veliki postelji. sicer bi mali zvečer še vedno šel spat v svojo posteljo in večinoma bi spal tam, da ga Brina ne bi "motila", če bi jokala. a za crkljanje bi imeli tudi zanj prostor. kaj menite?
|