Petka09
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika In tudi mene pogreje, ko ene kar iščejo neke brezvezne razloge, da bi ostale doma zarad lenobe in zarad izkoriščanja države! Mi pa delamo za take hipohondre in izkoriščevalce! Petka, res brez zamere, ampak tudi tvoj razlog za bolniško načeloma ni vzrok, da bi si zaslužila bolniško. Ker 2 uri sedenja v avtu (pa še možnost postanka obstaja) se nikakor ne moreta primerjati z nosečnicami,, ki imajo res rizično nosečnost in se tresejo a bo z otročkom vse vredu ali ne. Jaz sem med nosečnostjo v avtomobilu preživela prav tako 4 ure na dan, s tem, da sem razvažala hrano. Pa mi je ravno tako otrdeval trebuh, pa pojavljale so se bolečine... vendar nisem hotela tvegati (vsako jutro vstajanje ob pol petih, sesti v avto, se peljati Ljubica moja, jaz sem vstajala ob 3.45 Pa mi ni bilo težko. In veš zakaj ne? Ker sem bila zdrava, moje dete je bilo zdravo, rada sem hodila v službo. In čeprav je ena napisala, da se mučimo v službi za ubogih 150€ več kot bi dobile bolniške.....150€ je bilo takrat skoraj 1/3 moje plače. Mislim, sorry, benika, a zdaj bomo tekmovale katera je večja mučenica in katera se je bolj žrtvovala v nosečnosti?? Torej, zdej se mora samo še javit katera, ki je lopatala ali krampala pol pa šla direkt rodit?? Mislim, da je to res neumestno, no! In če vožnja, ki je stresna, kjer glavo nosiš na pladnju vsak dan in se ob nesrečah na avtocesti, ki so bile sigurno vsak teden 2 ali 3, zavleče tudi v 3 ure v eno smer do službe, ni dovolj velik razlog, da nosečnica ostane doma, pol pa res ne vem! In kakšni postanki neki, ko pa moraš biti na delu ob 8h. Pa pojma nimaš kakšno službo sem imela, ko sem prišla do tja. To je bil stres, sestanki, pogajanja, telefoni, roki, vse v zadnjem momentu od nadrejenih.... Ni za govorit. In to po 9 ur najmanj na dan. Ko pa sem zanosila, sem se trudila, da sem odhajala pred 16. uro domov, ker sem vedela kako dolga pot me čaka in s sabo vedno nosila laptop in opravljala delo tudi do polnoči od doma! Ja, tudi jaz sem bila zdrava, vendar je to bilo preveliko tveganje. Od stresa in napetosti po cel dan nisem mogla niti imela časa skoraj nič pojest, dehidrirana, ker sem komaj prišla do kozarca vode.. Ja, sama sem si bila kriva, vendar ko folk okoli tebe leta in zahteva razne stvari, ne utegneš veliko mislit nase. In še to je mednarodna firma, kjer smo imeli conference call-e pozno v noč, ker iz drugega konca sveta je bla pač časovna razlika! In čeprav nisem fizično delala, mi noben ne bo rekel, da psihično delo in napor ne zmatra enako kot če bi cel dan kopala v vinogradu! Ampak tisti, ki ne proba, ne ve. Tako da prosim, ne se primerjat z mano! In sorry, če si ti rada hodila pod temi pogoji v službo, potem ok, tvoja izbira in hvalabogu, da je bilo tako, če si se dobro počutila in si si to želela. Jaz sem samo ginekologu povedala kje delam in me je debelo pogledal in me takoj ko sem že na prvem pregledu to povedala spraševal, da naj samo povem, ko bom želela ostati doma. Seveda se moj razlog za bolniško ne more primerjat s tisto, ki recimo krvavi, ki ima strogo mirovanje, bolečine, grozeči zgodnji porod itd.... Ampak nisem pa mula ali konj, ki bi lahko zdržala to, kar bi morala zdržati jaz. Že kot nenoseča mi je bila služba v grozno breme, ker je tempo pri nas ubijalski. Avtorici posta: Se opravičujem, ker sem prezaletavo prebrala samo začetek teme. Oprosti, prosim! Res je, te čisto razumem, dovolj razlogov imaš za bolniško. Pa vseeno kot sem rekla, poveš pač po resnici ali pa še malo kaj dodaš, da se res slabo počutiš in vseeno mislim da ne bi smelo biti težav dobiti bolniško. Sama najbolje veš, kako ti je in česa se bojiš. In imaš pravico poskrbeti za otročička in prvenstveno zate, da boš nosečnost preživela v miru in ne v strahu, da se bo kaj zgodilo. Srečno!
|