endrina -> RE: kako dobiti bolniško? (8.10.2009 8:52:38)
|
Ma glej, dokler je s tabo vse ok, ne izivaj nesreče. Jaz sem pri prvi nosečnosti delala do zadnjega dneva - pa ne si mislit, da nisem imela stresne službe - kljub temu, da sem bila noseča sem dnevno delala nadure in si še delo nosila domov. Pa mi ni blo težko. Zdaj v drugi nosečnosti sem tudi delala do 31.tedna dokler se dejansko niso pojavile resne težave, zaradi katerih mi je pol G svetovala da ostanem doma, zdaj pa bom itak nastopila PD. Če teh težav ne bi imela, bi delala tudi do zadnjega, vsaj tako sem imela v planu. Sem pa slišala in videla primere, ko so zanosile in šle takoj na bolniško. So pač imele razumevajoče G (kajti ta je tisti, ki da predlog za odprtje staleža, potrdilo neseš k osebnemu zdravniku, ki ti bolniško odpre). Večina jih trdi, da jim je skoz slabo. Ko so bolj visoko noseče trdijo da jih boli hrbtenica in da jim otrok pritiska dol. Ponavadi ni problema za bolniško pri tistih, ki so predhodno imele tudi spontane splave ali pa so zelo težko zanosile (po nevem kolikih terapijah). Ampak glej ... če je to res, pol nimam nič proti bolniški, če pa je namišljeno, pa se mi zdi res nesramno in do ostalih in do delodajalca. Kaj boš pa počela doma ves ta čas. Poleg tega delajo tudi kontrole bolniške. Brala sem na forumu da jih komisija tudi povabi na razgovor da preverijo situacijo. Ne vem no, dobro razmisli o tem. Če delaš v zdravstvu, te v dežurstvo od takrat dalje ko boš povedala za nosečnost, itak ne bodo več smeli dajat. Pa še plačo boš imela nižjo, s čimer si boš zniževala tudi kasnejšo porodniško, ki zajema povprečje zadnjih 12 plač pred nastopom PD.
|
|
|
|