|
RE: Odnos, ločitev 4.11.2009 17:48:18
|
|
|
|
Gina
|
Kaj pa si ti naredil, štajerc, da bi svojo ženo razumel? Kaj pa boš ti naredil, da bo vama lepše? Zakaj ji pa ne verjameš, če ti reče, da je zmatrana? Hodi v službo, doma pa v resnici mi ne vemo, koliko ona dela - če reče, da nima pomoči, je morda res nima. Morda skrbiš za otroka približno toliko kot ona, za dom pa mogoče ne toliko, pojma nimam, ampak dela z domom je ogromno, tudi če nisi glih ubrisan na čistočo in pospravjlenost. V bistvu, če te prav razumem, te najbolj moti, da je zvečer čist fertik, pa gre spat. Pa da ne dela z veseljem komplet vsega domačega dela, pa da se ne more zabavat, dokler ni vsaj za silo pospravljeno? Pa saj to ni nič tako groznega. Očitno je njen način ljubezni, ki jo razume pomoč pri delu. Težava je, ker je tebi ta pomoč pri delu samem očitno tebi odveč ali zoprna. Najbrž sploh ne gre za ure, ko si v službi. Po moje je to posledično, ker je ves čas sama, utrujena in preobremenjena, je sitna in čaka, kdaj boš prišel in ji pomagal. Vendar se to ne zgodi. Vsakič sproti je razočarana, ker je ujeta v eno zanko, ker ti ne kažeš želje ji pomagat, ampak ji razlagaš, kako je z njo nekaj narobe, da reči tako vidi in mogoče ji celo razlagaš, kolk je ubrisana da dela, ko ni treba delat. Misli si najbrž, da je boljše, če bi bil vsaj doma, da bi ji morda pa vsaj takrat pomagal. Pa se niti to ne zgodi. Štekaš? Dokler ti reče, da bi rada, da si doma, pomeni da te ima še rada, da si želi tvoje družbe. Ko si tega ne bo več želela, te ne bo več ljubila tako zelo, ji boš šel že na živce in ne bo več videla rešitve. Sedaj pa očitno še upa. MOrda pa ji kaj doma tudi pomagaš, pa zraven težiš ali jo obtožuješ česa. Večina decev ne dela zelo radih v gospodinjstvu. Ali so užaljeni zraven ali pa ne delajo, ali pa težijo, ker morajo kaj delat - redki so taki, da z veseljem pomagajo doma in še ženo "čirapajo" zraven. Posledično je zamorjena in utrujena od tega, ker ne dobiva ljubezni na njej pomemben način. Če bi ona od tebe dobivala ljubezen v obliki kot jo rabi (pomoč pri delu - ne govorim o pomoči pri vzgoji, to sta dve različni stvari, čeprav najbrž tudi to potrebuje), sem čist zihr, da bi ti iz roke jedla in uživala v tvoji družbi. Torej je rešitev zelo simpl - saj ti jo je sama že očitno milionkrat povedala, pa ji ne verjameš - pomagaj ji pri delu, spoštuj to, da ti daje lep, urejen dom in ovrednoti njen del pri tem. Vsaj ovrednoti, če že ne moreš hilfat. Že to bo pomagalo, garantiram. btw, a nobena od vas ni zelo živčna, kadar je otrok bolan in včasih dela ob tem neumnosti? Jaz priznam,da sem sposobna po nekaj dneh vročine 40 in zapletov bolezni pri svojem otroku se na svojega dret kar tako, ker imam občutek, da mi reči uhajajo iz rok in da mi morda ne pomaga toliko, kot bi se meni zdelo ok - v resnici pa vse izvira iz strahu - takrat rabiš objem in zagotovilo, da bo z otrokom vse ok, ne pa tečnega deca. Res se mi to ni že zelo dolgo zgodilo, se mi je pa že.
|
|
|