Rožica I
|
IZVIRNO SPOROČILO: teja28 ... To pa zato, ker, če bi se on čez nekaj let spomnil, da bi pa igral vlogo očeta, mu lahko rečem, da če do sedaj ni zanj storil nič, ne materialno, ne drugače, ga sin tudi sedaj ne potrebuje. ... -------------- Mislim, da bi s tem le kratila lastnemu otroku pravico do očeta. Kakor mu že sedaj, ker ne urediš zadev s preživnino, ki je otrokova, ne glede na to, da ga zmoreš sama preživljat. Vem, da ni lahko (sem tudi doživela konec koruzništva), ampak moraš se izvit iz lastne užaljenosti in gledat le na otrokovo dobro. To, da je ta človek tebe globoko prizadel, je žalostno dejstvo, ki nima veze tukaj. Otroku moraš omogočit prejemanje preživnine (pa četudi mu jo daješ na račun in se je sploh ne dotikaš- kar je še najbolje) in normalne kontakte z očetom, če ga, seveda, ne zlorablja na kakršenkoli način. To si dolžna storit za svojega otroka, tudi če je zate ta človek najslabši na svetu- nimaš pravice otroku tega vzet. Skratka raje se pozanimaj, kako in kaj, da prideš do preživnine. Lahko ti pa povem, da plačevanje preživnina nima zame nobene logične zveze z njunimi morebitnimi obiski. V smislu, če za otroka ne plačuje, ga tudi ne bo videl.. 1. Prizadene življenjski standard mojega otroka 2. Prizadene otroka v dno duše, ker ga ne obiskuje in se ne zanima zanj In če sedaj sešteješ vse skupaj- kdo od vas je najbolj na udaru? Ko sem jaz šla narazen, so bila razna, samo ustna sicer, izsiljevanja, ampak sem jih hitro zaključila z besedami, da glede preživnine bo že nekako, ampak da otroka bo moral obiskovat, ne glede na vse skupaj! In sedaj imam vse skoraj krasno urejeno: zadovoljnega otroka, dosti obiskov in spodobno preživnino .
< Sporočilo je popravil Rožica I -- 8.10.2009 6:53:38 >