ronja
|
Moj. Ker puloverja za 50€ mu ne bi niti oblekla, ker mi je prekleto škoda denarja za tako afnarijo. HB da si lahko to privoščite, go for it. Ampak mene potem moti hvalisanje nekaterih staršev, ki otroku vse vtaknejo v rit in ga oblačijo v draga oblačila, obenem pa precej s prezirom gledajo na starše kot sem npr. jaz, ki otroka oblači v Kiku, H&M, C&A.... hehe, sploh nisem vedela, da so to kao "zanič" zadeve! meni se zdi, pa da sta ful zrihtani, če jima kakrkoli novega kupim, pa čeprav je Lumpi al pa H&M - nama se to zdi fensi... Kaj bojo potem rekli šele na moji punčki, ki nosita v gl. (v 90%) stare stvari (podarjene od kolegov, ki so zaključili kariero z otroki - nekateri že pred časom, tako da so trenirke včasih tudi iz prejšnjega stoletja...)? ostale cote, ki niso bile podarjene, so pa rekonstruirane naše (recimo sešijem hlače iz mojega puloverja ipd) ali pa iz blaga z napako , za 10E na kilo ( kar pride cca 4E na meter)... Tak da mojidve sta oblečeni za res malo, ker kot benika puloverja za 50 E tudi zase ne bi kupila (pa ga ne bom čez pol leta prerastla...) - to bo 1/8 moje plače, ko bom šla nazaj v službo... Moram pa potrkat na les, da zaenkrat še nisem doživela kakih hujših zgražanj ali tega, "da ti dajo vedet", da je tvoj otrok poceni oblečen. Mogoče enkrat na srečanju junijk, kjer so bili vsi tamali zrihtani u nulo, moja pa še v pajacku - ampak meni se zdi to bolj udobno in če bi imela milijone, bi še vedno bila v teh mehkih jersey pajackih (mogoče samo novih, ne pa podarjenih, hehe - pa še to nisem ziher, če bi se mi dalo vse kupovat...) Res pa je,d a še nista ne v vrtcu ne v šoli, verjetno bo tam drugače. jaz se bom probala temu izognit tako, ad bosta še vedno imeli razne "unikat" zadeve, ki jih pač ne bo imel nihče drug in jih bosta s tem lahko postavili na hladno. Ok, res je pulover iz starega puloverja, ma pa gor aplicirano veveričko, ki je ti niti narisat ne znaš 300E ne bi mogla dat, bi pa dala več kot sta tamalidve oblečeni, ker res v gl. nisva kaj dosti kupila zanju...
|