Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk. Kerensa kateri otrok je oblečen za 50 eurov povprečno an dan? IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk. Hočem pač samo reči, da otroka je nemogoče obleči za 50 eurov. Veliko otrok je oblečenih za cca. 50€. In otroke je mogoče obleči ne le za cca. 50€, temveč tudi za cca. polovico manj. Pa ne govorim o podarjenih oblekah, za katere sam nisi plačal nič ali o rabljenih oblačilih, kupljenih v second-hand trgovinah - govorim o novih oblačilih. Hlače, majice in puloverji stanejo v Kik-u cca. 5€. Tudi kompletne trenirke (zgornji in spodnji del) so po 4,99€ (to vem zato, ker sem nedolgo nazaj sama kupila tam dve za svoja sinova). Jakne in bunde so po cca. 10€. Kompleti treh (parov) nogavic ali spodnjic so po 1€ ali 2€. In tako je otrok v novih oblačilih, ki sploh ne izgledajo slabo, prav so mu, barvno so usklajena in so poceni. Par superg pa v Spar-u stane 7,99€ - to vem zato, ker sem jih kupila sebi. Otrok je torej oblečen in obut za cca. 40€. In glede na to, da večina nima predsodkov pred rabljenimi oblačili (kakor vidimo, veliko otrok nosi marsikakšen kos oblačila svojega brata, sorodnika, prijatelja), je tukaj še trgovina "Šuss" v ljubljanskem BTC-ju, kjer noben kos oblačila za otroka ne stane več, kakor 4,17€, večina pa jih je celo po 1€. Že res, da so oblačila rabljena, vendar se to na veliki večini ne opazi. Ta trgovina je nakupovalni raj za Hugo Boss, Levi's in še marsikatero znamko, s katerimi se otroci (pa tudi veliko odraslih) tako radi ponašajo. In jaz brez problema priznam, da vsak mesec zelo rada kaj kupim tam - tako zase, kot tudi za otroka. Po eni strani zato, ker mi je škoda plačevati velike zneske za oblačila, ki bodo šla v mesecu ali dveh v maloro (pri otrocih, ki rastejo in/ali uničujejo), po drugi strani pa zato, ker lahko visoko-proračunske kose oblačil, ki so bili nošeni morda 3x, dobim za max. 10% cene novih (trapasto se mi namreč zdi dati 150€ za kavbojke, če jih pa dobim za cca. 10€).
|