Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: alexjera Mič II je zapisala: "Sicer pa je vzgoja otroka tvoja naloga in nauciti ga moras tudi braniti se, kadar je ogrozeno njegovo zdravje. " Moje osebno mnenje je, da z nasiljem ne rešiš nasilja. Poleg tega mi pa razloži, kako to naučiš 17 mesečnika? V primerih, ko je ogrozena njegova telesna integriteta komot. Ali naj se umakne ali naj ugrize nazaj. Narava nam je prirodila doloceno stopnjo agresije (kar se lepo kaze tudi v tem, da veliko otrok grize) ravno za primere, ko je ogrozeno nase zdravje, in v tem primeru je. Ampak ker smo ljudje ocitno bolj pametni od narave, ze v otroku zatiranamo nagone tako po obrambi kot po napadu, nagone, ki so nam priorjeni in ki se enkrat morajo pokazati, tudi ce samo zato, da se jih otrok zave. Ampak ne, vsakrsno nasilje, vsaka agresija je danes v otroku prepovedana. Ne sme se stepst, ne sme se sfajtat, ampak mora biti miroljubno bitje, ki cisto vsak spor resuje na miren nacin. Moje mnenje je, da s tem iz otroka delas custvenega invalida, ker mu ne dovolis, da obcuti, kar obcuti. Pri tem, ko ga je nekdo ugriznil, on nima niti najmanjse zelje, da se mirno pogaja in pregovarja. To zmoznost razvije clovek tekom socializacije, ampak pri tej starosti otrok se ni socialno bitje. In namesto, da pustis, da najde, kje je njegova meja grizenja, ga zatiras. Pusitite otrokom, da se kdaj sfajtajo, da se kasneje stepejo med sabo...to jim je prirojeno, pa ce smo se tako pis bradr generacija vzgojiteljitev. Ker otrok bo nasel nacin in namesto da se tepe na travi, bo cela geenracija custevno nezrezlih najstnikov obesedno igrala igrice streljanja. Nekje se agresija mora pokazat.
|