Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 19:49:53
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ Petarda zobek pa le čimprej porihtajta , tiste 2 minuti, da mu živec sčisti ni nič proti bolečini zdaj. Anže ima ravno tako obe spodnji štirki že "mrtvi", je imel iste težave. Mi2 sva takoj naslednji dan, ko je začelo boleti šla k zobozdravnici, da je stvar uredila. Zaenkrat ima še vse zobke "žive", saj se zobozdravnik trudi, da bi čimdlje obdržali njegove zobke, posebno štirke in petice, da ne bi potem stalni zobki naprej rinili. No, zaenkrat se trudimo z zdravljenjem, čiščenjem...če pa ne bi pomagalo in bi ga še vedno bolelo, potem pa nam itak ne ostane drugega, kot da ga omrtviči . Je pa pri zobozdravniku zdaj že od novega leta na 14 dni...je že čisto domač tam . ....aja...in to kljub temu, da ga svinjsko boli .... najprej je hodil rad, ko so samo zobke šteli in štampiljke delili , potem ga je enkrat ful zabolelo in je naslednjič težko šel a je šel in ga je spet bolelo....in danes zjutraj mu je bilo težko it....ampak sva imela en resen pogovor...o tem, da nekatere stvari v življenju pač bolijo in je treba stisniti pesti (ne zobe ) in potrpeti...da je potem bolje, lažje, mi smo močnejši....in je vse lepo poslušal... Pri zobarju je sedel na stol, močno stisnil pesti in odprl usta...in vse lepo prenesel...čeprav je dvakrat orng zacvilil, se je na koncu lepo zahvalil in vprašal kdaj lahko naslednjič pride .
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 19:51:19
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša Sem ugotovila, da niti ni taka gužva, če gremo mi po pločniku. Kako pa je Izak?
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 19:55:10
|
|
|
|
petarda
|
No, jaz sem pa danes prvič v življenju čisto sama (OK....s pomočjo petardita in juniorja ) ....sestavila drobne kocke....letalo z bojevnikom...primerno za otroke 6+. ....ampak sem sestavljala več kot 2 uri...ok, vmes sem še minija dojila, previla.... ampak JUHU....tole mi res NIKOLI ni šlo od rok....
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 19:56:35
|
|
|
|
Paštetka
|
M ima tudi en zobek mrtev - petko. Luknjico ima tako globoko, da ne morem verjet, ko mu jo čistim. A vaši otroci imajo že kaj šestk? Sem se zdaj spomnila, da je M imel med prvimi vse zobke. In zdaj mu ravno ven rine zadnja šestka. Ne morem verjeti, da so to že stalni zobki. Pa res so ogromni v teh malih ustecih. Jaz mu jih komaj očistim, ko so tako zadaj.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 19:59:35
|
|
|
|
petarda
|
Paštetka težko bo Lino ujeti, ne? Do kdaj sploh traja glasovanje? Mi glasujemo vsak dan za tvoja dva + vrtec sonček (Naty)...saj so petarditu igrice s čebelico všeč in me vsak dan spomni ...pa še pomaga mi računat
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 20:01:22
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka M ima tudi en zobek mrtev - petko. Luknjico ima tako globoko, da ne morem verjet, ko mu jo čistim. A vaši otroci imajo že kaj šestk? Sem se zdaj spomnila, da je M imel med prvimi vse zobke. In zdaj mu ravno ven rine zadnja šestka. Ne morem verjeti, da so to že stalni zobki. Pa res so ogromni v teh malih ustecih. Jaz mu jih komaj očistim, ko so tako zadaj. Mi jih še nimamo ... in v bistvu sploh nisem vedela, da od stalnih najprej zraste šestica...
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 20:02:35
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda No, jaz sem pa danes prvič v življenju čisto sama (OK....s pomočjo petardita in juniorja ) ....sestavila drobne kocke....letalo z bojevnikom...primerno za otroke 6+. ....ampak sem sestavljala več kot 2 uri...ok, vmes sem še minija dojila, previla.... ampak JUHU....tole mi res NIKOLI ni šlo od rok.... res zanimivo tole delo. M si je za Rd zaželel le te kocke. Pa še v Šparu so takrat imeli znižane. M si vzame navodila in jih že sam sestavlja, me več ne rabi zraven. Edino sranje pri teh kockah je, da ko se želi z gotovo mojstrovino igrati, da leti vse narazen, potem pa je hudič ponovno skupaj zložit. JIh moraš držat previdneje kot jajce. POtem pa dam na polico te kocke, začne se nabirat prah... in potem spet pizdim, ko se med brisanjem prahu razmontirajo. NO, takole jih gledam 3 mesece potem pa jih zabrišem nazaj v škatlo. Sem se naučila, da vsako škatlo z navodili shranim, ker je drugače nemogoče nazaj zložiti. Me je 1. izučilo
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 20:04:34
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda Paštetka težko bo Lino ujeti, ne? Do kdaj sploh traja glasovanje? Mi glasujemo vsak dan za tvoja dva + vrtec sonček (Naty)...saj so petarditu igrice s čebelico všeč in me vsak dan spomni ...pa še pomaga mi računat Hvala, nimam pojma. Me je pa sestra klicala, da še vedno ne more za moja glasovati, pa tudi jaz ne morem glasovati z drugega računalnika, ko ima doma 2. Mah klinc... bomo pa šli na izlet tja, če ne na dopust . M me vsak dan sprašuje, če smo že na 1. strani, da bomo šli tja na počitnice
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 20:07:06
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka M ima tudi en zobek mrtev - petko. Luknjico ima tako globoko, da ne morem verjet, ko mu jo čistim. A vaši otroci imajo že kaj šestk? Sem se zdaj spomnila, da je M imel med prvimi vse zobke. In zdaj mu ravno ven rine zadnja šestka. Ne morem verjeti, da so to že stalni zobki. Pa res so ogromni v teh malih ustecih. Jaz mu jih komaj očistim, ko so tako zadaj. Mi jih še nimamo ... in v bistvu sploh nisem vedela, da od stalnih najprej zraste šestica... saj jaz tudi ne. POtem sem pa prebledela, ko mi je rekel, da ga nekaj boli zadaj in je bila taka bula kot češnja z luknjico v sredini dlesni. Sem morala v knjigo iti pogledat, kaj bi lahko to bilo . In potem sem v knjigi videla, da šestice so prvi stalni zobki.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 20:11:03
|
|
|
|
Paštetka
|
jaz sem pa danes prebrala knjigo Otrok brez imena in se skoraj 5 x zjokala zraven. Pa kaj si ti nor. Še zdaj me duša boli,in sploh ne morem verjeti, da lahko to nekdo počne svojemu otroku. Zdaj pa grem brat še Izgubljeni fant, ki je nadaljevanje 1. knjige. vredno jo je prebrati. Vzame 2-3 ure časa, saj jo požreš.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 20:31:28
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka jaz sem pa danes prebrala knjigo Otrok brez imena in se skoraj 5 x zjokala zraven. Pa kaj si ti nor. Še zdaj me duša boli,in sploh ne morem verjeti, da lahko to nekdo počne svojemu otroku. Zdaj pa grem brat še Izgubljeni fant, ki je nadaljevanje 1. knjige. vredno jo je prebrati. Vzame 2-3 ure časa, saj jo požreš. Kdo je pa avtor? Pa...a nisi ti slučajno rekla, da rabiš naslove knjih za sprostitev, relaksacijo...za na plažo?
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 20:33:35
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka IZVIRNO SPOROČILO: petarda No, jaz sem pa danes prvič v življenju čisto sama (OK....s pomočjo petardita in juniorja ) ....sestavila drobne kocke....letalo z bojevnikom...primerno za otroke 6+. ....ampak sem sestavljala več kot 2 uri...ok, vmes sem še minija dojila, previla.... ampak JUHU....tole mi res NIKOLI ni šlo od rok.... res zanimivo tole delo. M si je za Rd zaželel le te kocke. Pa še v Šparu so takrat imeli znižane. M si vzame navodila in jih že sam sestavlja, me več ne rabi zraven. Edino sranje pri teh kockah je, da ko se želi z gotovo mojstrovino igrati, da leti vse narazen, potem pa je hudič ponovno skupaj zložit. JIh moraš držat previdneje kot jajce. POtem pa dam na polico te kocke, začne se nabirat prah... in potem spet pizdim, ko se med brisanjem prahu razmontirajo. NO, takole jih gledam 3 mesece potem pa jih zabrišem nazaj v škatlo. Sem se naučila, da vsako škatlo z navodili shranim, ker je drugače nemogoče nazaj zložiti. Me je 1. izučilo Ma ja...leti pa res tole na vse strani . Pri nas nekako tako končajo tele igrače, kot pri vas . S tem, da petardito nima neke želje za sestavljat...oziroma je ni imel...danes je bil fuuuuuuuul zainteresiran...samo kaj, ko je potem še junior fuuuuuuuuuul zainteresiran in zraven skače, jemlje kocke....
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 21:05:26
|
|
|
|
*bubi*
|
joj, koliko pišete... jaz pa sproti pozabljam, kaj hočem odgovorit Ada, kaj nimaš nobene pumpice doma? To bi mu lahko brez škode dala. Injekcije pa mu jaz res ne bi kar sama "predpisala".
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 22:52:05
|
|
|
|
Urša
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ Urša upam, da Izak ni fasal kakega virusa . Sama se sploh ne spomnim, da bi drobižkoma v tako rosnih mesecih kdaj vročino merila kolikor pa vem, je telesna temperatura zelo odvisna od temperature okolja, saj je telo še ne more uravnavati. Mislim, da ni. Danes je vse bp. Ne vem kaj mu je bilo. Jaz tudi nisem N&J nikoli merila T pri tej starosti.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 22:54:12
|
|
|
|
Urša
|
IZVIRNO SPOROČILO: ada2 da vam povem kako noč smo pa mi imeli Joj, Ada, samo, da se je dobro končalo. Dobro, da vem kako ukrepat v takšnem primeru, pojma ne bi imela!
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 22:57:49
|
|
|
|
Urša
|
Dobro, da ste me spomnile na zobke-imava drug mesec kontrolo, zaenkrat je bilo še vse vredu, medtem ko sem bila z Niko že velikokrat na obisku.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 23:01:11
|
|
|
|
Urša
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda Kako pa je Izak? Zdravstveno OK, drugače mi ga pa še kar svira, sploh zvečer je ves živčen pri dojenju, ven pa not pa jokat pa spet, tako da smo mu dali prej dodatek, sem mislila, da je lačen, sicer je nekaj popil, potem pa skoraj vse ven zbruhal. Ta ne bo po mamici, mu ne bo treba za linijo skrbet!
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 23:02:33
|
|
|
|
Urša
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda No, jaz sem pa danes prvič v življenju čisto sama (OK....s pomočjo petardita in juniorja ) ....sestavila drobne kocke....letalo z bojevnikom...primerno za otroke 6+. ....ampak sem sestavljala več kot 2 uri...ok, vmes sem še minija dojila, previla.... ampak JUHU....tole mi res NIKOLI ni šlo od rok.... Bravo! Mislim, da jaz ne bi znala.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 23:05:53
|
|
|
|
Urša
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda danes je bil fuuuuuuuul zainteresiran...samo kaj, ko je potem še junior fuuuuuuuuuul zainteresiran in zraven skače, jemlje kocke.... Čakaj, ko se jima bo še Mini pridružil!
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 21.3.2011 23:08:27
|
|
|
|
Urša
|
Paštetka, ti si pa čist v knjige padla! Se je splačalo it v knjižnico po dolgem času. Jaz bi tudi lahko kaj šla.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 22.3.2011 7:12:46
|
|
|
|
Teni_
|
Jutro! Jaz lahko normalno vsak dan glasujem za tvoja2, Paštetka.
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 22.3.2011 7:53:33
|
|
|
|
NinaŠ
|
Dobro jutro IZVIRNO SPOROČILO: Urša IZVIRNO SPOROČILO: ada2 da vam povem kako noč smo pa mi imeli Joj, Ada, samo, da se je dobro končalo. Dobro, da vem kako ukrepat v takšnem primeru, pojma ne bi imela! podpis
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 22.3.2011 8:00:08
|
|
|
|
NinaŠ
|
Ne vem no, pri nas imamo veliko Lego kompletov, pa saj ne razpadejo kar tako . Oba otroka sta lego frika in se, ko so stvari sestavljene tudi igrata z njimi... ...no ajde kaka malenkost včasih že odpade, samo da bi pa odpadlo kaj iz sredine, da moraš potem celo igračo razstavit, to pa ne . Anže sestavi vse mogoče, za Tino pa kupujem malo manjše komplete (do 30 € ), saj ji manjka potrpežljivosti . Nujno je pa seveda shranjevat navodila in komplete imeti hranjene ločeno - ravno za to zdaj iščem pametno idejo, ker trenutno imata večino po škatlah od čevljev, tiste z manjšo originalno embalažo pa kar v njej.
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 22.3.2011 8:00:13
|
|
|
|
petarda
|
Dobro jutro
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 5.del 22.3.2011 8:05:31
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ Ne vem no, pri nas imamo veliko Lego kompletov, pa saj ne razpadejo kar tako . Oba otroka sta lego frika in se, ko so stvari sestavljene tudi igrata z njimi... ...no ajde kaka malenkost včasih že odpade, samo da bi pa odpadlo kaj iz sredine, da moraš potem celo igračo razstavit, to pa ne . Anže sestavi vse mogoče, za Tino pa kupujem malo manjše komplete (do 30 € ), saj ji manjka potrpežljivosti . Nujno je pa seveda shranjevat navodila in komplete imeti hranjene ločeno - ravno za to zdaj iščem pametno idejo, ker trenutno imata večino po škatlah od čevljev, tiste z manjšo originalno embalažo pa kar v njej. Petarditu sem kupila Dragons Universe - Mega blocks...in malo bolj primeš, pa odleti kakšen košček. So pa bili 20 eur. Saj, če bi že znal sam sestavljat, ne bi bilo problema, ker bi dal pač nazaj in je....zdaj pa meni teži, da mu moram potem popravljat . Sem mu pa včeraj rekla, naj pazi, da kar bo razdrl, bo potem sam sestavil nazaj...itak je namen teh kock, da OTROK sestavlja, ne?
|
|
|
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?