Petka09
|
Tehnofil, mislim, da si ti izredno veren človek ali pa vsaj veliko veš o veri sami. Zakaj tako mislim? Zato, ker sem tudi sama bila vzgojena v veri, moja mama je izredno verna, sama sem ogromno prebrala, v otroštvu hodila k maši itd. itd... Torej, vse to, kar si napisal, mi je popolnoma znano, vse to vem, nič novega me ni presenetilo iz tvojih besed. Torej iz tega lahko vidiš, da sem poučena in točno vem, kaj vera predstavlja in kaj zastopa. Zakaj sem nad njo razočarana? Zakaj imam dvojna merila (v smislu, k maši ne grem, otroka dam krstit itd.)? Ugotovila sem namreč, da nedeljske maše oz. kakršen koli nagovor Cerkve ljudstvu dandanes ne daje več praktično nič, nobenega pravega upanja.... Pridige so straaaaašno suhoparne in dolgočasne, duhovniki resni, strogi.... Izjema so nekateri, ki jih tudi sama poznam (predvsem Frančiškani). Zato sem včasih na kabelski na nekem kanalu zasledila govor ameriških "preacherjev" oz. "ministrov" - ne vem, če je to baptistična vera ali katera druga veja krščanske vere, vendar mi je bil govor ene ženske zelo všeč (niso pa mi všeč bili tisti govorniki, ki so recimo manipulirali na način, da so ljudje padali v trans itd.)... No, ta ženska je govorila res pozitivno, res te je dvignila nad vse, da bi ti še solze pritekle. Če si bil obupan, si v trenutku začel gledati drugače. To so bili njeni govori, ki so ozdravljali dušo. No, taka bi morala biti vera. Mogoče samo jaz tako gledam, mogoče mi katoliška veja pač ne ustreza, ne vem.... Dandanes nisem vernik - ne hodim k maši, ne razmišljam o tem... Moja mama je rahlo depresivna oz. zelo občutljive narave in se je zato večkrat zatekla k lokalnemu župniku po tolažbo. Ta ji jo je dal, ko mu je bilo za to oz. ko se mu je dalo, pa obljubljal, da bo vedno tam za njo... Pa ni bilo tako. Ko ga je najbolj potrebovala, jo je še nadrl in ji vedno govoril neke bedne znucane stavke, da je bila še bolj na tleh... Med mašami pa pridigal o debati v Polnočnem klubu, Studiu City, citatih v Mladini, ki so naperjeni proti krščanstvu, citatih v Delu itd. itd.... No, to zame ni pravi župnik... Pa še veliko takih poznam, tudi takih, ki so pedofili, ki imajo ženske itd.... To vse je zame izdaja, zato sem začela vero gledati čisto po svoje, s svojim srcem! Zame je to izdaja, da se zaradi vere delajo vojne, da so župniki pedofili in ženskarji, slabi psihologi, slabi učitelji.... Po drugi strani pa pametujejo o kontracepciji, zakonskem življenju, "zavoženi potrošniški družbi".... Sebe naj pogledajo in Vatikan pol zlata, Cerkev polno premoženja, denarja, gozdov, nepremičnin - a to bodo nekoč dali revnim? Ja, pa ja!
|