honey
|
Pri nama je isto - jaz ateist, mož kristjan. Ima vse zakramente, vključno s cerkveno poroko. NO, to imam še jaz, pa nimam drugih zakramentov, razen krsta. Sicer ne vem točno, kako je tašči to uspelo, da me je župnik poročil cerkveno, ampak pustimo to. Mi2 sva otroka dala krstit - pa da ne bo pomote, nisem lagala župniku pred oltarjem. Jaz sem mu povedala, kaj si mislim o cerkvi in veri že pred poroko, potem tudi še na pripravah za krst. In je sprejel moje mnenje brez ugovorov. Rekel je samo, da mogoče bom pa kdaj drugače mislila in sva bila zmenjena. Otroka sva krstila na moževo željo. Res pa je, da sem mu povedala že pred krstom in tudi že daleč pred poroko, kaj si jaz mislim o tem in da kar se tiče cerkvene vzgoje, naj se ne zanaša name. Tukaj jaz enostavno dvignem roke. Če bo želel, da otrok hodi k verouku, ga bo on vozil. Če bo želel, da hodi k maši, bo hodil on z njim. Mene tukaj ne bo zraven. In moram reči, da se niti ne pogovarjava o tem. Mali je star 4,5 leta, pa je bil mogoče pri maši 3x. Naj povem še to, da tudi mož gre k maši 2x letno - za veliko noč in za Božič. Tako da tudi on ni kakšen "hud" kristjan. Še to gre iz občutka dolžnosti, ne iz lastne potrebe. Kaj pa bosta vidva naredila s svojim otrokom, je pa povsem vajina odločitev.Saj pri nas je bil tudi halo, ker naj bi otrok bil pri krstu oblečen v belo. Pa sem ji lepo povedala, da je to najin otrok in da bo oblečen, kot bova midva hotela. DA naj bo vesela, da ga bova sploh dala krstit. Pa se sploh nisem obremenjevala s tem, ali je užaljena ali ne. Se mi pa zdi malo čudno, da glede na to, da je tašča, kot praviš, zelo verna,da še niste prišli na debato, da si ti ateist Ali se ti oz. vidva izogibata tej temi ali res še nikoli ni prišlo do te debate? Koliko časa pa sta sploh skupaj, če smem vprašat?