|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vedno ista zgodba
27.9.2009 20:04:51   
Anonimen
Verjetno je tale tematika že 1000 krat obdelana, pa  vseeno, morem dat še tule to malo iz sebe, mogoče pa dobim (v to ne dvomim) kakšen koristen nasvet. Z mojim se že nekaj časa trudiva za naraščaj (10 krogov) zdaj bo 11., bila sem na pregledu, pa je z mano vse vredu....

Vem enim 10 krogov ne pomeni nič...meni se pa zdi celo večnost. Tako zelo si želim naraščaj, pa nama sploh ne uspe. POskusila sva že marsikaj...user posted image sva vsak dan, potem na vsak drug dan, na dni ovulacije,..pa nič, pijeva čaj krvomočnice, ker pravijo da pomaga..pa še vedno nič
Vedno na koncuuser posted image

Imate kakšen nasvet, kako laže zanositi, kako, da bo uspešno??!

Vem tudi psiha dela svoje, samo so bili meseci, ko sploh nisva imela časa razmišljati o naraščaju, pa tudi takrat ni uspelo...

Torej kaj...kaj še, da bo uspelo??

Vesela bom vsakega nasveta, pa tudi kritike,.karkoli.....:(
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vedno ista zgodba
27.9.2009 20:11:34   
Anonimen
oj.

te popolnoma zastopim, sva v precej podobni situaciji, z razliko da se mi2 trudiva že več kot dve leti. ponavadi po enmu letu rednih spolnih odnosov G pošlejo na dodatne preiskave. za nama je že razpihovanje jejcevodov, spermiogram in je vse BP. moja G naju je napotila v Lj na Ginekološko kliniko da bodo mogoče tam kaj več ugotovili.
vsak mesec je novo razočaranje, vsak mesec upanje, pa spet obup. ravno pred par dnevi mi je najbolša prijateljica povedala da je noseča, pa sploh  nista načrtovala. to me je tako potrlo, da sm se mogla doma fino zjokat, ampak optimizem ostaja. jst se ne dam, vem da je tud men namenjeno!

želim ti, da čimprej zagledaš čarobni  plusek, mogoč pa se naročiš pri svojem G, da ti mogoče prežene odvečne skrbi in ti na nek način pomaga.

srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2009 20:17:59   
golobica82
Jaz vaju čisto razumem, obe sem na istem. Tudi pri nama je leto že nekaj časa mimo...
Vse kolegice so noseče, brez vsakršnih problemov in vse vesele povejo to. Seveda jim privoščim in to kako zelo, vendar doma potem sama jočem in jočem in iščem vzroke in oh in sloh.
Tudi pri meni, je bilo najprej rečeno, da je vse ok, no sem vseeno vztrajala na laparo inhister in so odkrili pregrado...Odstranjena! user posted image pa še kar ni. Vsakič, ko dobim hudičevko,sem čisto potrta, vendar sem se nekako že privadila, saj se običajno po nevem že drug dan poberem, vsaj navidez....

UPAM IN ŽELIM VSEM user posted image !!!

PUNCE DAJMO KORAJŽNO NAPREJ!!!!!!NE DAJMO SE

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2009 20:32:09   
malajka84
Tudi jaz čakam,..pa ne uspe in ne uspe....vse okrog mene pa noseče!! Sej sem vesela za njih, samo v sebi....notri me pa boli.....

Ampak sem optimist, enkrat bo uspelo!!!VSem nam!!Enkrt bo

< Sporočilo je popravil BOSTINA -- 27.9.2009 20:33:42 >

(odgovor članu golobica82)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2009 20:47:25   
golobica82
IZVIRNO SPOROČILO: BOSTINA

BO!!! MORA!!! in BO!!!user posted image

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2009 21:25:10   
Anonimen
Jaz sem porabila že 6 let, dala marsikaj skozi, izgubo tik pred porodom, spontane splave, 2X HSC, pri drugi odstranitev mini pregrade.... ni da ni...rezultat pa je še vedno nič od nič. user posted image   in vedno moram samo čakat po nekaj mesecev, dobim upanje, da bom končno izvedela kaj je narobe, ki se potem v nekaj trenutkih razblini kot milni mehurček..... Počasi minevajo leta, ki so mi čedalje manj v prid in počasi me bo minilo tudi vse potrpljenje in upanje....user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2009 21:56:14   
Anonimen
Tudi jaz sem na istem, zdajle sem v 3. krogu klomifena, zaenkrat tudi vse v redu z obema, bomo videli, kaj bodo rekli v lj

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
28.9.2009 9:15:19   
ribica.
Sem se morala na vašo temo. Sicer imam že 2 otroka. Želimo si še enega in to zelo močno. V januarju sem v drugem trimesečju izgubila otroka, sedaj pa že od aprila delava na novi nosečnosti pa nama ne uspe. Ne se zdaj zgražat, da sem neučakana, ker vem da se ene res že dolgo trudite. Muči me edino to, da nama je do sedaj trikrat ratalo v prvem poskusu. Sedaj pa kljub kalkulacijam, in rednim odnosom nič. PO malem me skrbi da so mi kaj zašuštrali. PO splavu sem imela 2 abraziji. Sploh ne vem kaj naj naredim, a naj še kaj čakam, ali naj se zdevam na kak pregled. A so vam vaši ginekologi kaj komplicirali, če ste želele na pregled preden je minilo eno leto. Ozirma, kaj sploh preverijo, ko prideš prvič k njim, da nemoreš zanosit. Kak pregled je sploh to??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.9.2009 9:46:49   
blak
IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

Sem se morala na vašo temo. Sicer imam že 2 otroka. Želimo si še enega in to zelo močno. V januarju sem v drugem trimesečju izgubila otroka, sedaj pa že od aprila delava na novi nosečnosti pa nama ne uspe. Ne se zdaj zgražat, da sem neučakana, ker vem da se ene res že dolgo trudite. Muči me edino to, da nama je do sedaj trikrat ratalo v prvem poskusu. Sedaj pa kljub kalkulacijam, in rednim odnosom nič. PO malem me skrbi da so mi kaj zašuštrali. PO splavu sem imela 2 abraziji. Sploh ne vem kaj naj naredim, a naj še kaj čakam, ali naj se zdevam na kak pregled. A so vam vaši ginekologi kaj komplicirali, če ste želele na pregled preden je minilo eno leto. Ozirma, kaj sploh preverijo, ko prideš prvič k njim, da nemoreš zanosit. Kak pregled je sploh to??

Na tvojem mestu bi šla na en samoplačniški pregled, ampak ne k tvojemu ginekologu. Saj ne toliko zaradi tega, ker bi ti tvoj kompliciral, ampak da slišiš še eno drugo mnenje. Moja prijatejica je tudi težko zanosila, pa ji je njena zdravnica kar na pamet brez pregleda predpisala neke tablete, ki.... sama prijateljica ni sploh razumela zakaj, ker jo je tako površinsko obravnavala. Pa je šla na samoplačniško (enih 50€) in jo je gin lepo pregledal, naredil kompleten UZ, se z njo pogovoril... v glavnem sedaj pričakujeuser posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.9.2009 17:26:39   
spelci22
Po eni strani bi napisala lepo, da nisem sama v tej zgodbi, ki nima konca, ampak vem, da se grdo čuje, ker nam vsem privoščim, da bi postale mamice. Tista, ki ji uspe v prvo oziroma v prvem letu si ne more predstavljat, kakšen je psihičen napor, ko preskočiš tisto magično leto in se s svetlobno hitrostjo približuješ drugemu neuspešnemu letu....Pa vsak mesec znova si rečeš zdej pa bo pa čakaš pa nič, pa skušaš odmislit pa nič....Ne vem več kaj je prav in kaj narobe...Psihično sem uničena...Uteho pa iščem v hrani in posledično gredo KG gor in gor in se spet utapljam v novem začaranem krogu....V boju s kilogrami...Lahko je rečt nekomu odmisli in se sprosti pa bo, če je želja neskončna....Ko vas berem vidim, da ste večina že šle čez neke postopke in vse to, sama pa sem morala najprej poiskati dobrega ginekologa, da me je dal čez čez osnovni pregled...Ugotovil je da je vse OK, ampak mi je vseeno predpisal Klomifen...Brez vseh ostalih predhodnih preiskav, razen osnovnih seveda. Ne vem kaj naj bi to pomagalo, če pa sploh ne vem ali so moji jajčniki prehodni ali je vse tako kot je treba ali je pri mojmu vse ok...Ne vem ali mislite, da je res prav, da mi je kar iz prve dal Klomifen? Ma ne vem....se mi zdi, da sem že prekleto utrujena od vsega skupaj in si niti predstavjati ne morem kako je ostalim, ki imate cifro neuspešnih poskusov višjo od 3-eh let....Vse okrog mene so pa sevedauser posted image Js pa pretakam solze kot da gre za življenje in smrt....Ampak tako je saj smo samo ljudje, živa bitja, ki imamo želje, ki so včasih preveč daleč stran.....Trenutno ponovno nedosegljive....Bolečina se pa veča iz dneva v dan....Včasih se mi zdi, da sem samo še za na psihiatrijo.....

Morala sem malo dopisati....Bolečina je trenutno preveč močna....

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.9.2009 19:29:26   
golobica82
spelci user posted image user posted image user posted image
Se podpišem pod tvojo zgodbo!

Boš videla, da bo!!!!

(odgovor članu spelci22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.9.2009 19:59:02   
spelci22

spelci user posted image user posted image user posted image
Se podpišem pod tvojo zgodbo!

Boš videla, da bo!!!!

hvala golobica82....se zavedam, da nisem sama.....upam, da si bomo v podporo v teh težkih dneh, ki jih včasih ni videti konca....ko bi lahko le mignil s prstom in bi se zgodilo...to bi včasih potrebovala...pri tem kako odmislit,kako se zamotit, kako normalno funkcionirat, ko vidiš, da je za tabo še en neuspeli poskus....

trenutno sem zelo na tleh....ne vem več kako naj začnem znova...psiha je močen dejavnikuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
28.9.2009 20:31:06   
Anonimen
Pri meni je bilo tako - po slabem letu neuspele zanositve sva šla na spermiogram, ki je pokazal, da je vse ok, potem pa še jaz h G, ki me je pregledala in tudi pravi, da ni nič videti. Dala mi je klomifen, sedaj sem v 3. krogu, ampak mi bo napisala napotnico za Lj. Klomifen je izključno za tiste, ki nimamo ovulacije, mnogokrat ga G predpišejo tako, da se za par mesecev znebijo pacientke. Jaz nisem imela dokazov, da nimam O, ampak glede na neredno M je rekla, da je to verjetno posledica izostale O. Tako da sedaj komaj čakam, da grem naprej, da mi (upam) pregleda prehodnost jajcevodov in da se bom potem morda lahko sprostila, ker sedaj me je prav strah, kaj je z mano, če je spermiogram ok. Mi je pa zelo težko, ko so vse noseče, in še 10x hujše, ko zanosijo tiste, ki niti niso načrtovale, ali še huje, ko ne vedo, ali bi obdržale ali splavile, ker je tako nepričakovano vse skupaj ali pa je ratalo v avanturci za eno noč. Ampak jaz sem globoko v sebi pozitivna in verjamem, da nama bo enkrat uspelo, tako ali drugače, samo da grem čim prej naprej. Srečno vsem.

(odgovor članu spelci22)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
28.9.2009 20:41:14   
PERSIDA
Anonimen- kakšen 10 krog a to samo  IUI postopkom al kaj več.Pri meni sem mogla bit stara 30 let ,da me je g.poslal v ambulanto za neplodnost.Tam so v cirka enem letu ugotovili,da nimam ovulacije.Po dveh neuspelih postopkih z jemanjem klomifena me je d.dal dalje na ivf.Tu sem čakala osem mesecev na vstavitev seveda z predhodnim jemanjem tablet in špikanjem v trebuh.Imela sem to srečo ,da je v prvo ratalo čeprav sem dva meseca prezgodaj rodila.Ni bilo lahko vendar je sedaj toliko slajše. 
Res ,pa je da stres naredi svoje pri meni zagotovo je.Dolgo sem g. dopovedovala ,da nekaj ne štima z mano ,ker nimam redne menstruacije ,pa me je vedno odslovil z preveliko težo naj shujšam no danes vem ,da niso bile krive kile.Definitivno moraš tudi ti na pregled.Hvalabogu ,če je vse vredu s tabo pol veš ,da je psiha.Pa srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.9.2009 12:48:44   
evangelie
Punce, saj bo! Težko mi je, ko berem vaše poste. Sama sem sicer srečno noseča v 31. tednu, sva se pa pred tem tudi trudila kar dolgo, slabo leto. Uspelo nama pa je takoj, ko mi je ginekologinja dala napotnico za fanta za spermiogram. Po moje se je revež ustrašil kaj bodo delali z njim user posted image  Pred tem sem tudi brala kako se je potrebno sprostiti, ne misliti na to ipd. Pa vendar ne gre. Saj nisem bila bolano obsedena s tem, ampak itak, da sem vsak mesec čakala, če pride user posted image  In bila seveda razočarana, ko je prišla. Dokler enkrat ni user posted image  In prepričana sem, da tudi vas enkrat razveseli s svojo odsotnostjo. Upam,da čimprej.

Imam pa sodelavko, ki se je z možem trudila 3 leta, opravila vse možne preiskave in vsi izvidi so bili ok. Odločila sta se za umetno (samoplačniško) in punca je sedaj v 4. mesecu. Tudi to je varianta.

Rada bi vam dala kakšen dober nasvet, pa ga nimam. Pišem predvsem z namenom , da povem, da verjamem, da slej ko prej bo in takrat bo zeeeeeelo veselo. Verjemite.

LP,eva

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.9.2009 15:24:30   
zmaych
Jaz imam tudi problem, na user posted image delava ze eno leto pa se kar nicuser posted image . Sem sla do gin. je na redila ultrazvok vendar mi ni nic povedala da bi bilo kar koli narobe pz. pri cem sem, samo poslala me je v lj. na gin. oddelek.  Kaj predlagate vi naj grem k zasebni gin.? Ali naj cakam da pridem na vrsto na gin. odelku za neplodnost v lj?

Hvala za pomoc!

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.9.2009 18:33:14   
NM28
Meni sedaj user posted image zamuja tri tedne. Prejšnji pon sem naredila test in je bil minus. Danes sem klicala g, pa je rekla, da naj še enkrat naredim test, če ne bo še vedno nič, naj spet pokličem drugi teden. Me je pa seveda vprašala, če je morebitna nosečnost načrtovana ali ne.
jaz sem prva leta imela zelo neredno user posted image , nato pa sem imela deset let tabletke in je bilo vse ok.
Koliko vam je zamujala, ko ste jo imele neredno?

vse skupaj pa je še bolj nejasno, ker nimam nobenih znakov nosečnosti, sem pa imela sluzast izcedek, prejšnji teden, ko bi morala ponovno imeti ovulacijo.

Ima katera podobne izkušnje?

lp

(odgovor članu zmaych)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.10.2009 17:47:56   
isobel
Meni je enkrat zamujala 3 tedne, naredila malo morje testov in vsi negativni. Kasneje ugotovila, da je zamujanje user posted image bilo zaradi selitve na morje.

Okoli mene je bilo veliko žensk, ki so se trudile zanositi po več let in so danes vse mamice. Ne obupajte.

(odgovor članu NM28)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.10.2009 19:39:55   
blodinka
Zdravo.tudi jst imam podobne probleme.s fantom delava na otroku približno 1 leto, vendar nama kar ne rata.oba si ga zelo želiva. No, prejšni mesec pa mi je končno menstruacija zamujala 1teden,nato pa se mi je kar naenkrat ulilo in tudi zelo močne krče sem imela,tudi iz postelje nisem mogla ustati. še nikoli nisem imela tako močne menstuacije in takih krčov zato se mi je zelo čudno zdelo.iz mene so prihajali tudi taki in drugačni delci. ali ma mogoče katera kakšnje izkušnje s tem?ali je možno da je biv to splav?

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.10.2009 10:02:13   
Anonimen
Možno je. Če bi naredila test, bi vedela. Mogoče je pa boljše, da ne veš. Meni je enkrat zamujala nekaj dni, sem naredila test, je bil zelo pozitiven, potem sem pa čez tri dni spontano splavila. Krči niso bili spet ne vem koliko močnejši od navadne menstre.

(odgovor članu blodinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
7.10.2009 19:35:46   
zmaych
Šeena ki se trudi že eno leto nauser posted image pa še kar nič. Bila pri gin. pa ni nič ukrepala. Katera pozna kaksno dobro zasebno gin. s koncesijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.10.2009 7:21:55   
Deedo
Punce, tudi jaz sem se končno odločila, da se vpišem na forum, ker tudi že slabo leto poskušava brez uspeha. Srečo imava z ginekologinjo, ki naju spremlja in je potrdila, da kljub policističnim jajčnikom jajčeca rastejo, po bazalni sodeč ovulacije so, pod mikroskopom je preliminarno preverila tudi semenčice, dala klomifen ... Pa nič od tega. Pravi, da so živci.

Tako da čisto direktno vprašanje - a slučajno katera ve, če obstaja kakšen 'persen' oziroma kaj res učinkovitega, kar dobro prime? Ker sem enostavno človek, ki se ne more nehat sekirat in vsak mesec je hujše. Dobim prebavne motnje, stalno bi jokala, spati ne morem ... plus tega da imam še zelo stresno službo. Sem poskusila tudi s športom, pa se uspem sprostiti ravno za tisto eno uro, potem sem pa ob utrujenosti še bolj na tleh. In je še meni jasno, da v takem ne more nič zrasti. Pač že pred dvemi leti sva vedela, da želiva otroka, pa sva rekla, počakava do poroke, pa da mu bova lahko nudila spodoben dom. Zdaj bi se pa vsak dan 3x klofnila, da sva čakala.

Skratka, a katera ve za kakšno reč, ki dobro brcne? (alkohola žal ne maram, sicer bi poskusila to)

(odgovor članu zmaych)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.10.2009 7:35:17   
valerija77
Zmaych od kod pa si?

(odgovor članu Deedo)
Neposredna povezava do sporočila: 23
11.10.2009 12:19:31   
Anonimen
živjo punce.jst bi rabila eno pomoč od vas.danes sem delala test clearblue in test mi je pokazal zelo čuden plus če lahko temu sploh lahko rečem.navpična črtica ni bla pravokotne oblike temveč je bila samo ena črtica in kar dobro vidna in seveda vodoravna je bila taka kot more bit.in sedaj sem v dilemi,kaj bi to lahko pomenilo, res pa je da sem delala test pred izostankom user posted image .ali ma katera izkušnje s tem.prosim pomagajte mi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
11.10.2009 18:40:08   
isobel
Midva sva ta mesec začela delat na user posted image in sem tudi čisto živčna okoli tega. Prej sem imela redne menstruacije in ovulacije (kot švicarska ura), ta mesec sem pa imela več kot 1 teden ovulacijo kasneje. Predvidevam, da je bilo tako od same vznemirjenosti, pričakovanja in živčnosti. Če ne bi izkusila na svoji koži, ne bi verjela, da je dejansko mogoče s tem, ko si otročka ful želiš, narediti več škode kot koristi. Cele dneve razmišljam samo o tem, ali se je kaj prijelo in imam vsak telesni znak pod drobnogledom. Pa je komaj prvi mesec poskušanja! Pa se poskušam pomiriti, a se že čez nekaj minut ponovno znajdem v začaranem krogu. user posted image

(odgovor članu Deedo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?