lukec -> RE: prednost v vrtcu (26.9.2009 19:33:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mlea IZVIRNO SPOROČILO: lukec IZVIRNO SPOROČILO: lake Sej jst tud čist dobr ne razumem zakaj ma nezaposlena mati prednost pred otroki zaposlenih mater. Če jaz ne bi mogla imet otroka v vrtcu, medtem ko sem ostala brez službe (mama je še zaposlena) in sem študirala za izpite in pisala diplomo, zraven pa še aktivno iskala službo, potem ne bi diplomirala še naslednjih 5 let in bi se potem tudi veliko težje zaposlila. In ko sem vmes dobila službo, je sploh ne bi mogla sprejeti, ker ne bi imela varstva. Brez dohodka pa si privat varstva tud za nekaj ur ne bi mogla privoščit, kar si pa zaposlena mama še vedno lažje privošči kot nezaposlena. Je pa to edini privilegij, ki sem ga bila kot nezaposlena od te socialne države deležna. Včash je bila zaposlenost eden izmed pogojev za dodatne točke pri sprejemu v vrtec! Poleg tega se meni osebno to ne zdi pošteno, saj je vrtec bil sprva ustanovljen kot zavod za varstvo otrok, medteme ko so starši v službi. Saj ne rečem, da se mora otrok tudi socializirat, ampak ne v jasličnih oddelkih. Zaradi tega se tudi kasneje starostne skupine povečujejo..... Ne jemlji tega osebno, si pač dobila vrtec. OK. Ampak naj ti povem, da sem polnozaposlena mama dveh otrok, na porodniški, ki se mi januarja izteče, poleg tega sem v zadnjem letniku faksa, torej me čaka tudi diploma in BOM tudi DIPLOMIRALA, ne glede na to a bom vrtec dobila ali ne. Tako, da oprosti vrtec nima nobene veze z diplomo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Nobene debate na RR ne jemljem osebno, tudi te ne. Pri meni je pač to, da sem otroka lahko za 4 ure dala v vrtec, imelo veliko vlogo, pri tebi pač ne (mimogrede študirala sem redno in ne izredno ali ob delu na raznih "kaofaksih"), taka je pač moja izkušnja, razložila sem pač svojo situacijo.
|
|
|
|