|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak...
25.9.2009 13:12:30   
maychi
Glede na to, da Sončni žarek piše, da se ji s.p. podaljša, dokler ne odplača vseh prispevkov.
Po drugi strani pa nekatere pravijo, da so se pozanimale in da se ne podajša za obdobje porodniške.
Je možno, da zaradi tega, ker so takrat (2007) dobili namenski denar za prispevke, sedaj pa ni namenski?

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 26
25.9.2009 13:29:24   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: maychi

Glede na to, da Sončni žarek piše, da se ji s.p. podaljša, dokler ne odplača vseh prispevkov.
Po drugi strani pa nekatere pravijo, da so se pozanimale in da se ne podajša za obdobje porodniške.
Je možno, da zaradi tega, ker so takrat (2007) dobili namenski denar za prispevke, sedaj pa ni namenski?

Jaz nisem napisala, da se podaljša za obdobje porodniške- ker potem bi se meni mogel za 3leta user posted image user posted image user posted image ........ 

Jaz sem dobila takšen pisni odgovor- ni omejeno časovno ampak zneskovno-ko bom imela plačane prispevke v znesku 900€ sem prosta vseh obveznosti ... pa je to lahko že čez 2-3mesece (v primeru da si ne plačam minimalnih prispevkov ampak višje )........

(odgovor članu maychi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
25.9.2009 14:21:53   
ALWAYS LARA
ups napačen post!

< Sporočilo je popravil ALWAYS LARA -- 25.9.2009 14:22:15 >

Neposredna povezava do sporočila: 28
25.9.2009 14:57:50   
Antilopa
IZVIRNO SPOROČILO: babysurprise

o antilopa vidim da si ti tut na tekočem user posted image
user posted image  malo sem brala spodnje poste in zna bit, da ti v času porodniške sp miruje, tako da moraš biti dejansko 3 leta sp al kako, da plačuješ prispevke za obdobje ko si podpisal pogodbo (2leti)? Ker jih med porodniško ne plačuješ in ti subvencija ostaja.
user posted image  glede zadnjega vprašanja. Torej je subvencija prihodek in če imaš vsak mesec v isti višini stroškov, kaj jaz vem česa, si na nuli. Npr. subvencija na mesec 100€, stroški -100€, maš nulo. Prispevki -200€, promet 300€. Torej imaš na mesec čistega dobička samo 100€.
user posted image  me pa zanima polovični delovni čas, ker po tej pogodbi ne smeš spremeniti sp. v popoldanski sp, ker se osnova za izračun zavarovanja spremeni. Ne vem pa kako je, če zaradi malega otroka delaš samo polovično, ker drugo polovico menda država plačuje. Torej osnova za zavarovanje ostaja ista. torej ne prekršiš pogojev pogodbe in verjetno ni potrebno vračat subvencije, kaj misliš?

Ravno na tekočem nisem, je pa moja profesija taka, da moram znat to računovodsko prav speljati user posted image

Na prvo vprašanje ti je deloma že odgovorila Sončni Žarek. Mogoče bi bilo res najboljše, da pogledaš na spletno stran zavoda, tam so sigurno objavljeni pogoji in način vračila.
Drugo vprašanje... točno tako, kot si napisala... prav razmišljaš user posted image

Pri tretjem vprašanju bi tudi morala prebrati, preštudirati pogodbo, kaj je v tem primeru. Vem, da se z obrazcem M1/M2 odjaviš in ponovno prijaviš (z isto šifro zavarovanja) na 20 tedenski delovnik. Ne upam se čisto nič trditi, ker nisem prepričana. Bom zvečer malo pobrskala pa če kaj ugotovim, javim user posted image

Kadar se ti otrok nasmehne, mu zmeraj vrni nasmeh.
Če se ne zmeniš zanj, uničiš njegovo prepričanje, da je svet dober.

(odgovor članu babysurprise)
Neposredna povezava do sporočila: 29
25.9.2009 16:36:47   
HuAnita
IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek

Ekola, pa še ena iz prakse user posted image

Subvencijo sem dobila januarja 2007, in sicer takrat cca. 2.200€.....Podpisala pogodbo za 2leti. Vendar sem takoj šla na bolniško, potem na porodniško, pa spet na bolniško in porodniško-katera se mi izteče konca decembra 2009.

Torej če greste vmes na porodniško in praktično 1leto ali več ne plačujete prispevkov, se vam čas obveznosti podaljša.....

Razen v primeru, da si ne plačujete minimalca in znesek porabite prej- potem pa ste po 2letih proste obveznosti......

Ja, jasno?! Vsj meni je - saj ti takrat ne delaš, ti država plačuje prispevke oz. ti izplačuje porodniško...!
Potem bi to lahko začeli na veliko izkkoriščati - bi ženske vzele s. p., pa 2 leti porodniške en za drugim, to res ne bi bilo fer do drugih...

Neposredna povezava do sporočila: 30
27.9.2009 22:29:22   
ZmajTolovaj
Meni so na Zavodu rekli, da se mi NE podaljša. V (moji) pogodbi sta navedena pogoja:
1. da imaš dve leti s.p. za polni delovni čas (ne npr popoldanca)
2. da se ti šifra zav. osnove ne spremeni
In to drugo se menda ne spremeni, tako so meni rekli na zavodu.
Antilopa, veš ti kaj o teh šifrah?
Meni je načeloma vseeno, sp-ja nisem odpirala zaradi subvencije, poleg tega sem jo že zdavnaj porabila, ker sem si zadnje mesece plačevala max prispevke za dvig porodniške.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 31
28.9.2009 5:48:52   
Antilopa
Šifra oz. podlaga zavarovanja med porodniško se ti ne spremeni, je ves čas ista, ravno tako, če se odločiš za polovični delovni čas (vendar pa moraš vseeno oddati obrazec M1/M2 na Zavod za zdr. zavarovanje zaradi spremenjenih ur).

Kadar se ti otrok nasmehne, mu zmeraj vrni nasmeh.
Če se ne zmeniš zanj, uničiš njegovo prepričanje, da je svet dober.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 32
28.9.2009 7:08:44   
MLADAMAMICA
Torej če greste vmes na porodniško in praktično 1leto ali več ne plačujete prispevkov, se vam čas obveznosti podaljša.....

to ni res. zdaj sem v tem in je tako. 4500eur dobiš in lahko porabiš za karkoli in kadarkoli. Za čas porodniške ne plačuješ prispevkov in se ti šteje v čas obveznih dve leti. Po porodniški greš po zakonu (do tretjega otrokovega leta) lahko na 4 urni delovni čas. polovico kriješ ti, polovico pa država.

izgleda pa nekako tako. jaz bom pol leta zaposlena za polni delovni čas, eno leto na porodniški in pol leta polovični delovni čas... po tem lahko podjetje zaprem brez vračila subvencije.

Neposredna povezava do sporočila: 33
3.10.2009 9:12:16   
babysurprise
mlada mamica, to pomeni da 3/4 subvencije ostane kot dobiček? Kar pa ni malo...
Delovne dobe pa imaš pol 1 leto al ti polovičko štejejo kot pol leta poln delovnik?

zdaj pa verjamem v božička :-)

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 34
4.10.2009 0:35:05   
MLADAMAMICA
Delovne dobe pa imaš pol 1 leto al ti polovičko štejejo kot pol leta poln delovnik?

ko boš želela odpret s.p. s subvencijo boš imela enourni skupinski sestanek, kjer boš slišala vse o subvenciji. pri nas - ker sem noseča - sem vprašala kako je to zrihtano za nosečnice. in je rekla, da je 4500eur namenjeno za pomoč pri samozaposlovanju (bistvo je, da se dve leti ne moreš prijavit na zavod in ne moreš zapreti podjetja, če pa ga zapreš, vračaš sorazmerno 187eur na mesec, kolikor je manj od dveh let - upam da sem čitljivo razložila user posted image )
za nas nosečnice pa je tako, da do porodniške delaš poln delovni čas, med porodniško ne plačuješ prispevkov, vendar ne smeš imeti prihodkov, razen, če imaš še nekoga zaposlenega user posted image  po porodniški, nam je pa zakonsko dovoljeno, da si zaposlen polovični delovni čas - meni se bo v dveh letih štelo da sem bila eno leto na porodniški in eno leto zaposlena (delovna doba) - upam da boš razumela, kaj sem hotela povedat. user posted image  če te pa še kej zanima, se mi javi na zs

Neposredna povezava do sporočila: 35
4.10.2009 0:37:22   
MLADAMAMICA

subvencija ni dobiček. s tem si lahko nakažeš plačo, porabiš za nekaj drugega, kupiš avto... karkoli že in prikažeš kot porabljeno sredstvo... subvencija se ne šteje kot dobiček, to je prihodek

Neposredna povezava do sporočila: 36
4.10.2009 0:44:53   
rubica
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA

to ni res. zdaj sem v tem in je tako. 4500eur dobiš in lahko porabiš za karkoli in kadarkoli. Za čas porodniške ne plačuješ prispevkov in se ti šteje v čas obveznih dve leti. Po porodniški greš po zakonu (do tretjega otrokovega leta) lahko na 4 urni delovni čas. polovico kriješ ti, polovico pa država.

izgleda pa nekako tako. jaz bom pol leta zaposlena za polni delovni čas, eno leto na porodniški in pol leta polovični delovni čas... po tem lahko podjetje zaprem brez vračila subvencije.

si se pa znajdla še več takih in ne bo več subvencij user posted image

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
4.10.2009 13:39:18   
ZmajTolovaj
??
Ne razumem zadnjega komentarja.
Ja znajdla se je, hb, noseča je, če smo že lih pri nataliteti. Država ima pa enega zaposlenega več oziroma enega brezposelnega manj, kakor hočeš. Ves denar od subvencije bo šel itak državi, torej ne skrbi, da bo kdo s temi nekaj jurji obogatel, plus da se ti pozna pri dohodnini, gre pa za sredstva iz evropskih skladov, če smo čisto natančni. Tako da so koristi za obe strani.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu rubica)
Neposredna povezava do sporočila: 38
2.2.2010 18:46:22   
brezasp
Aprila bodo zopet subvencije za samozaposlitev. Vendar je letos kar nekaj sprememb.
Preverila se bo podjetniška ideja, več bo izobraževanja in samo leto dni bo potrebno vztrajati.
Pa lep dan vsem.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 39
19.2.2010 21:48:26   
Kiwa
brezasp, kje se da kaj več o tem prebrat? Sem bila danes na Zavodu in so mi to omenili, vendar nič konkretno kaj in kako. Sem pa brezposelna in noseča.

(odgovor članu brezasp)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Katero ime bi izbrale?
pikolinaa

Ime

Tobija (9%)

Tristan (14%)

Lovro (30%)

Ruben (5%)

Nic od nastetega. (42%)

Število vseh glasov: 369

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!