Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak... 25.9.2009 13:12:30
|
|
|
|
maychi
|
Glede na to, da Sončni žarek piše, da se ji s.p. podaljša, dokler ne odplača vseh prispevkov. Po drugi strani pa nekatere pravijo, da so se pozanimale in da se ne podajša za obdobje porodniške. Je možno, da zaradi tega, ker so takrat (2007) dobili namenski denar za prispevke, sedaj pa ni namenski?
|
|
|
|
RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak... 25.9.2009 13:29:24
|
|
|
|
Sončni žarek
|
IZVIRNO SPOROČILO: maychi Glede na to, da Sončni žarek piše, da se ji s.p. podaljša, dokler ne odplača vseh prispevkov. Po drugi strani pa nekatere pravijo, da so se pozanimale in da se ne podajša za obdobje porodniške. Je možno, da zaradi tega, ker so takrat (2007) dobili namenski denar za prispevke, sedaj pa ni namenski? Jaz nisem napisala, da se podaljša za obdobje porodniške- ker potem bi se meni mogel za 3leta ........ Jaz sem dobila takšen pisni odgovor- ni omejeno časovno ampak zneskovno-ko bom imela plačane prispevke v znesku 900€ sem prosta vseh obveznosti ... pa je to lahko že čez 2-3mesece (v primeru da si ne plačam minimalnih prispevkov ampak višje )........
|
|
|
|
RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak... 25.9.2009 14:21:53
|
|
|
|
ALWAYS LARA
|
ups napačen post!
< Sporočilo je popravil ALWAYS LARA -- 25.9.2009 14:22:15 >
|
|
|
|
RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak... 25.9.2009 14:57:50
|
|
|
|
Antilopa
|
IZVIRNO SPOROČILO: babysurprise o antilopa vidim da si ti tut na tekočem malo sem brala spodnje poste in zna bit, da ti v času porodniške sp miruje, tako da moraš biti dejansko 3 leta sp al kako, da plačuješ prispevke za obdobje ko si podpisal pogodbo (2leti)? Ker jih med porodniško ne plačuješ in ti subvencija ostaja. glede zadnjega vprašanja. Torej je subvencija prihodek in če imaš vsak mesec v isti višini stroškov, kaj jaz vem česa, si na nuli. Npr. subvencija na mesec 100€, stroški -100€, maš nulo. Prispevki -200€, promet 300€. Torej imaš na mesec čistega dobička samo 100€. me pa zanima polovični delovni čas, ker po tej pogodbi ne smeš spremeniti sp. v popoldanski sp, ker se osnova za izračun zavarovanja spremeni. Ne vem pa kako je, če zaradi malega otroka delaš samo polovično, ker drugo polovico menda država plačuje. Torej osnova za zavarovanje ostaja ista. torej ne prekršiš pogojev pogodbe in verjetno ni potrebno vračat subvencije, kaj misliš? Ravno na tekočem nisem, je pa moja profesija taka, da moram znat to računovodsko prav speljati Na prvo vprašanje ti je deloma že odgovorila Sončni Žarek. Mogoče bi bilo res najboljše, da pogledaš na spletno stran zavoda, tam so sigurno objavljeni pogoji in način vračila. Drugo vprašanje... točno tako, kot si napisala... prav razmišljaš Pri tretjem vprašanju bi tudi morala prebrati, preštudirati pogodbo, kaj je v tem primeru. Vem, da se z obrazcem M1/M2 odjaviš in ponovno prijaviš (z isto šifro zavarovanja) na 20 tedenski delovnik. Ne upam se čisto nič trditi, ker nisem prepričana. Bom zvečer malo pobrskala pa če kaj ugotovim, javim
|
|
RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak... 25.9.2009 16:36:47
|
|
|
|
HuAnita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek Ekola, pa še ena iz prakse Subvencijo sem dobila januarja 2007, in sicer takrat cca. 2.200€.....Podpisala pogodbo za 2leti. Vendar sem takoj šla na bolniško, potem na porodniško, pa spet na bolniško in porodniško-katera se mi izteče konca decembra 2009. Torej če greste vmes na porodniško in praktično 1leto ali več ne plačujete prispevkov, se vam čas obveznosti podaljša..... Razen v primeru, da si ne plačujete minimalca in znesek porabite prej- potem pa ste po 2letih proste obveznosti...... Ja, jasno?! Vsj meni je - saj ti takrat ne delaš, ti država plačuje prispevke oz. ti izplačuje porodniško...! Potem bi to lahko začeli na veliko izkkoriščati - bi ženske vzele s. p., pa 2 leti porodniške en za drugim, to res ne bi bilo fer do drugih...
|
|
|
|
RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak... 27.9.2009 22:29:22
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Meni so na Zavodu rekli, da se mi NE podaljša. V (moji) pogodbi sta navedena pogoja: 1. da imaš dve leti s.p. za polni delovni čas (ne npr popoldanca) 2. da se ti šifra zav. osnove ne spremeni In to drugo se menda ne spremeni, tako so meni rekli na zavodu. Antilopa, veš ti kaj o teh šifrah? Meni je načeloma vseeno, sp-ja nisem odpirala zaradi subvencije, poleg tega sem jo že zdavnaj porabila, ker sem si zadnje mesece plačevala max prispevke za dvig porodniške.
|
|
RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak... 28.9.2009 5:48:52
|
|
|
|
Antilopa
|
Šifra oz. podlaga zavarovanja med porodniško se ti ne spremeni, je ves čas ista, ravno tako, če se odločiš za polovični delovni čas (vendar pa moraš vseeno oddati obrazec M1/M2 na Zavod za zdr. zavarovanje zaradi spremenjenih ur).
|
|
RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak... 28.9.2009 7:08:44
|
|
|
|
MLADAMAMICA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek Torej če greste vmes na porodniško in praktično 1leto ali več ne plačujete prispevkov, se vam čas obveznosti podaljša..... to ni res. zdaj sem v tem in je tako. 4500eur dobiš in lahko porabiš za karkoli in kadarkoli. Za čas porodniške ne plačuješ prispevkov in se ti šteje v čas obveznih dve leti. Po porodniški greš po zakonu (do tretjega otrokovega leta) lahko na 4 urni delovni čas. polovico kriješ ti, polovico pa država. izgleda pa nekako tako. jaz bom pol leta zaposlena za polni delovni čas, eno leto na porodniški in pol leta polovični delovni čas... po tem lahko podjetje zaprem brez vračila subvencije.
|
|
|
|
RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak... 3.10.2009 9:12:16
|
|
|
|
babysurprise
|
mlada mamica, to pomeni da 3/4 subvencije ostane kot dobiček? Kar pa ni malo... Delovne dobe pa imaš pol 1 leto al ti polovičko štejejo kot pol leta poln delovnik?
|
|
RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak... 4.10.2009 0:35:05
|
|
|
|
MLADAMAMICA
|
IZVIRNO SPOROČILO: babysurprise mlada mamica, to pomeni da 3/4 subvencije ostane kot dobiček? Kar pa ni malo... Delovne dobe pa imaš pol 1 leto al ti polovičko štejejo kot pol leta poln delovnik? ko boš želela odpret s.p. s subvencijo boš imela enourni skupinski sestanek, kjer boš slišala vse o subvenciji. pri nas - ker sem noseča - sem vprašala kako je to zrihtano za nosečnice. in je rekla, da je 4500eur namenjeno za pomoč pri samozaposlovanju (bistvo je, da se dve leti ne moreš prijavit na zavod in ne moreš zapreti podjetja, če pa ga zapreš, vračaš sorazmerno 187eur na mesec, kolikor je manj od dveh let - upam da sem čitljivo razložila ) za nas nosečnice pa je tako, da do porodniške delaš poln delovni čas, med porodniško ne plačuješ prispevkov, vendar ne smeš imeti prihodkov, razen, če imaš še nekoga zaposlenega po porodniški, nam je pa zakonsko dovoljeno, da si zaposlen polovični delovni čas - meni se bo v dveh letih štelo da sem bila eno leto na porodniški in eno leto zaposlena (delovna doba) - upam da boš razumela, kaj sem hotela povedat. če te pa še kej zanima, se mi javi na zs
|
|
|
|
RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak... 4.10.2009 0:37:22
|
|
|
|
MLADAMAMICA
|
IZVIRNO SPOROČILO: babysurprise mlada mamica, to pomeni da 3/4 subvencije ostane kot dobiček? Kar pa ni malo... subvencija ni dobiček. s tem si lahko nakažeš plačo, porabiš za nekaj drugega, kupiš avto... karkoli že in prikažeš kot porabljeno sredstvo... subvencija se ne šteje kot dobiček, to je prihodek
|
|
|
|
RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak... 4.10.2009 0:44:53
|
|
|
|
rubica
|
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek Torej če greste vmes na porodniško in praktično 1leto ali več ne plačujete prispevkov, se vam čas obveznosti podaljša..... to ni res. zdaj sem v tem in je tako. 4500eur dobiš in lahko porabiš za karkoli in kadarkoli. Za čas porodniške ne plačuješ prispevkov in se ti šteje v čas obveznih dve leti. Po porodniški greš po zakonu (do tretjega otrokovega leta) lahko na 4 urni delovni čas. polovico kriješ ti, polovico pa država. izgleda pa nekako tako. jaz bom pol leta zaposlena za polni delovni čas, eno leto na porodniški in pol leta polovični delovni čas... po tem lahko podjetje zaprem brez vračila subvencije. si se pa znajdla še več takih in ne bo več subvencij
|
|
|
|
RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak... 4.10.2009 13:39:18
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
?? Ne razumem zadnjega komentarja. Ja znajdla se je, hb, noseča je, če smo že lih pri nataliteti. Država ima pa enega zaposlenega več oziroma enega brezposelnega manj, kakor hočeš. Ves denar od subvencije bo šel itak državi, torej ne skrbi, da bo kdo s temi nekaj jurji obogatel, plus da se ti pozna pri dohodnini, gre pa za sredstva iz evropskih skladov, če smo čisto natančni. Tako da so koristi za obe strani.
|
|
RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak... 2.2.2010 18:46:22
|
|
|
|
brezasp
|
Aprila bodo zopet subvencije za samozaposlitev. Vendar je letos kar nekaj sprememb. Preverila se bo podjetniška ideja, več bo izobraževanja in samo leto dni bo potrebno vztrajati. Pa lep dan vsem.
|
|
|
Katero ime bi izbrale?pikolinaaImeTobija (
9%)
Tristan (
14%)
Lovro (
30%)
Ruben (
5%)
Nic od nastetega. (
42%)
Število vseh glasov: 369Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!