|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   s.p. subvencija lepo in prav, ampak...
23.9.2009 13:45:07   
babysurprise
Kmalu me čaka zavod in vse radosti, ki ti jih podarijo na socialni, zato resno razmišljam o odprtju s.p. Vem da obstaja možnost subvencije in da si vezan za 2 leti, da imaš to odprto ali pa vračaš. Kar je vse lepo in prav, ampak...

Kuker se men zdi, je ta wsubvencija že prihodek in potem se vse podre, višji vrtec, nižji otroški... in to kar celo leto al pa še več, ko gledajo najprej trenutno stanje in potem drugo leto še za nazaj, tak da me zanima koliko se potem sploh splača vzet subvencijo, da nisi tepen na vseh drugih koncih? In da na koncu nisi celo na slabšem user posted image

Kakšne so vaše izkušnje?

zdaj pa verjamem v božička :-)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: s.p. subvencija lepo in prav, ampak...
23.9.2009 13:48:20   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: babysurprise
Kakšne so vaše izkušnje?

Gledano s tega vidika je bolje, da subvencije ne vzameš.

(odgovor članu babysurprise)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.9.2009 13:54:27   
babysurprise
Kerensa a maš ti tudi s.p.? ali si samo razmišljala o odprtju?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.9.2009 13:56:54   
Kerensa*
Bila s.p., ko še ni bilo omenjenih subvencij (vsaj ne na ta način). Sicer nisem nič vzela, ampak vseeno - subvencija JE dohodek, gledano s strani DURS-a.
Samo sklepam. Še vedno pa lahko preračunaš, koliko dobička bi smela imeti, da ne presežeš cenzusov. Subvencijo moraš seveda všteti.
Potem pa najdeš dobro računovodkinjo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
23.9.2009 14:00:37   
s.
Pa še dohodnino plačaš na to subvencijo, da ne bo katera pozabila. Mislim, da nekje okoli 720 aur.
Tak, da naj se država sanka za to subvencijo.
Najprej ti da, pole te pa drapne zadaj! Banda puklasta!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.9.2009 14:07:24   
Anonimen
Prva stvar, ki jo je dobro vedet, če imaš svojo firmo (s.p. ali d.o.o, vseeno), je, sam si pomagaj in bog ti bo pomagal. Na državo, banke ali kaj podobnega se ni za zanašat.
Drugo je to, kar je napisala Kerensa: dober računovodja! Še posebej, če delaš z dobičkom.
Tretje: ko dobiš naziv direktor ali poslovodja, te bo vsa okolica imela za multimiljonarja user posted image .
Četrto: do sedaj še nisem zasledila državne pomoči, ki bi mi prinesla neko prednost pri poslovanju. Pri vsaki bi na koncu preplačala preko posrednih stroškov. Edino iz nepovratnih sredstev podjetniškega sklada, to pa zna prav priti. Nov razpis bo ven menda enkrat sredi oktobra.

Neposredna povezava do sporočila: 6
23.9.2009 14:22:54   
Neca1313
Jaz imam s.p. (od okt. 08) in sem dobila subvencijo (4500 €), ki se razdeli na 24 mesecev (za toliko se obvežeš, da boš imel s.p.). Torej se v dohodek šteje nekje 187 € na mesec in ne vse naenkrat.

Neposredna povezava do sporočila: 7
23.9.2009 14:36:35   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Tretje: ko dobiš naziv direktor ali poslovodja, te bo vsa okolica imela za multimiljonarja user posted image .

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.9.2009 20:19:37   
Antilopa
IZVIRNO SPOROČILO: Neca1313

Jaz imam s.p. (od okt. 08) in sem dobila subvencijo (4500 €), ki se razdeli na 24 mesecev (za toliko se obvežeš, da boš imel s.p.). Torej se v dohodek šteje nekje 187 € na mesec in ne vse naenkrat.

S temle se pa čisto ne strinjam. Na kakšno obdobje se prihodkovno razdeli je odvisno od tega, čemu je subvencija namenjena. Če je namenjena pokrivanju prispevkov, se ti v prihodke prenaša mesečno ravno toliko, kolikor te mesečno stanejo prispevki... in to sproti (mesečno) računovodsko "porabljaš" do nule.

In niti ni res, da plačaš nek točen znesek dohodnine, kot je napisala ena predhodnica. Višina dohodnine je odvisna od mnogih faktorjev - koliko je ostalih prihodkov, koliko je stroškov, kakšne osebne olajšave imaš, možne olajšave za investiranje, itd. itd... To je pa potem res že stvar samega računovodje oz. davčnika user posted image

Kadar se ti otrok nasmehne, mu zmeraj vrni nasmeh.
Če se ne zmeniš zanj, uničiš njegovo prepričanje, da je svet dober.

(odgovor članu Neca1313)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.9.2009 21:04:42   
Neca1313
Subvencija ni namenjena le za prispevke, porabiš jo lahko, kot želiš. Mi je pa to, da se razdeli na 24 mesecev povedala računovodkinja, ki, vsaj upam, se na to spozna, in tako sem jo tudi razdelila.

N&N

(odgovor članu Antilopa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.9.2009 5:45:57   
Antilopa
Neca1313, citiram iz pogodbe (moje stranke): sredstva, izplačana na podlagi te pogodbe so strogo namenska in jih sme prejemnik uporabiti izključno za plačilo prispevkov za socialno varnost, oziroma bruto plačo...

Iz lastnih izkušenj ti povem, da se z računovodstvom ukvarja mnogo ljudi, ki mislijo, da ga obvladajo, tako da bi na tvojem mestu začela dvomiti o znanju tvoje računovodkinje.
Tistih 24 mesecev je pa pogoj, da subvencijo sploh prejmeš oz. da ti je ni treba vračati, če si samozaposlen vsaj 2 leti. S knjiženjem in razdelitvijo/razmejitvami nima nikakršne veze - vezo ima namen subvencije.

Denar, ki ga prejmeš valda lahko "fizično" porabiš tudi za kaj drugega, da so ta sredstva namenjena le za prispevke pomeni le računovodsko - način knjiženja in zmanjševanje stroškov, kot sem napisala že v prejšnjem postu.

< Sporočilo je popravil Antilopa -- 24.9.2009 5:47:40 >

(odgovor članu Neca1313)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.9.2009 5:46:40   
Antilopa
user posted image

< Sporočilo je popravil Antilopa -- 24.9.2009 5:47:24 >

(odgovor članu Antilopa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.9.2009 8:11:33   
Neca1313
Antilopa, mislim, da je bilo to včasih, ko tudi subvencija ni bila tako visoka, ne vem pa točno, kdaj se je spremenilo. Jaz sem pogodbo podpisala konec oktobra lani, in piše: Sredstva, izplačana na podlagi te pogodbe, so namenjena spodbujanju podjetništva v obliki subvencij za samozaposlitev. Namen je dosežen, če je bila samozaposlitev ohranjena najmanj dve leti.  Nič pa ne piše o tem, da bi morala ta sredstva porabiti samo za prispevke, pa tudi na zavodu so nam tako povedali. user posted image

N&N

(odgovor članu Antilopa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.9.2009 8:29:12   
Antilopa
Neca1313, čisto možno je, se strinjam, zato pa sem napisala, da je vse odvisno od tega, kaj piše v pogodbi. Mi smo imeli enih par samozaposlitev, ki so prejeli sredstva iz zavoda izključno za prispevke, se mi zdi da dve leti nazaj (v zadnjem letu pa ne več), od takrat pa se je lahko spremenila tudi vsebina namembnosti subvencije.
Če v tvoji pogodbi piše tako kot si napisala, potem ima tvoja računovodja prav in vzamem nazaj tisto, kar sem napisala user posted image

(odgovor članu Neca1313)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.9.2009 8:44:59   
kasso
Ja, pred petimi leti je bila subvencija izključno za prispevke, danes pa je očitno malo drugače.

(odgovor članu Antilopa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.9.2009 11:16:42   
babysurprise
uf tole zgleda komplicirano... user posted image

kerensa a slučajno veš, kje so objavljeni ti razredi al cenzusi? Jst bi imela vmes porodniško, tak da eno leto ziher ne bi presegala ničesar.

s. dohodnina ja, ampak ali je 720€ samo od subvencije ali že z dobičkom zraven? Pa to si dobila za eno leto, za obe skupaj?

ankica user posted image  maš kar prav glede vsega. A ta nepovratna sredstva se ti pa ne obračunavajo kot dobiček? Pa ne dobi jih vsak, moraš imet dobro idejo oz. osnovo.

neca1313 o super tako sem iskala user posted image  dej mi reč, kak je s plačevanjem prispevkov, ko si v porodniški?
user posted image  Torej se ti subvencija potala na mesece oz. verjetno če dobiš vse naenkrat, se pri dohodnini šteje v eno leto, za drugo pa nič?
user posted image  Koliko časa moraš biti sp, da jo lahko dobiš?
user posted image  Kaj pa če zaprosiš konec leta in traja preden odobrijo, dobiš po novem letu, se potem šteje v dohodnino za drugo leto?
user posted image  A kaj koristiš polovični delovni čas?
user posted image  Kaj pa če imaš tisti mesec ko dobiš subvencijo (da ni razdeljena samo za plačevanje prispevkov ampak z njo razpolagaš poljubno) imaš recimo večji strošek ali nabavo kakih osnovnih sredstev, ki so blizu višine subvencije? Potem se prihodki na mesec in stroški izenačijo... ?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.9.2009 13:11:57   
Antilopa

uf tole zgleda komplicirano... user posted image

kerensa a slučajno veš, kje so objavljeni ti razredi al cenzusi? Jst bi imela vmes porodniško, tak da eno leto ziher ne bi presegala ničesar.

Razredi so objavljeni na spletnih straneh... vedno se vzame vsi tvoji prihodki, vezani na dohodnino (plača, regres, obresti, s.p. dobiček + plačani prispevki,...), deljeno s število članov. Za otroške doklade imaš npr. tukaj, za vrtec pa tukaj...

s. dohodnina ja, ampak ali je 720€ samo od subvencije ali že z dobičkom zraven? Pa to si dobila za eno leto, za obe skupaj?

Višino dohodnine ti ne bo nihče mogel točno reči, koliko jo boš morala plačati, ker so to individualni izračuni po dohodninski lestvici. To pa je sigurno odvisno od tvojega poslovanja, od olajšav, ki jih imaš. Če boš na porodniški, ne smela imeti prihodkov iz dejavnosti, ne boš plačevala prispevkov, to pomeni, da ti bo šel sorazmerni del subvencije v prihodke.

ankica user posted image  maš kar prav glede vsega. A ta nepovratna sredstva se ti pa ne obračunavajo kot dobiček? Pa ne dobi jih vsak, moraš imet dobro idejo oz. osnovo.

Ne kot dobiček, ampak kot prihodek... v končni fazi, ko boš na porodniški in ne boš imela prihodkov niti stroškov, je to tvoj dobiček user posted image

neca1313 o super tako sem iskala user posted image  dej mi reč, kak je s plačevanjem prispevkov, ko si v porodniški?
user posted image  Torej se ti subvencija potala na mesece oz. verjetno če dobiš vse naenkrat, se pri dohodnini šteje v eno leto, za drugo pa nič?
user posted image  Kaj pa če zaprosiš konec leta in traja preden odobrijo, dobiš po novem letu, se potem šteje v dohodnino za drugo leto?
user posted image  A kaj koristiš polovični delovni čas?
user posted image  Kaj pa če imaš tisti mesec ko dobiš subvencijo (da ni razdeljena samo za plačevanje prispevkov ampak z njo razpolagaš poljubno) imaš recimo večji strošek ali nabavo kakih osnovnih sredstev, ki so blizu višine subvencije? Potem se prihodki na mesec in stroški izenačijo... ?

Subvencijo dobiš v enem znesku, ki jo potem v računovodstvu razmejijo na toliko mesecev, za kolikor ti piše v pogodbi - predvidevam, da je taka pogodba kot jo ima neca1313, torej se ti razbije na 24 mesecev in mislim, da moraš ravno toliko časa biti samozaposlen (tu naj me katera popravi, ker ta nove pogodbe nimam, da bi preverila).
Datum prejema nima veze s tem, kdaj ti gre v dohodnino, mogoče edino pride do razlike 1-ega meseca, saj se razdeli na 24 delov.
Subvencijo dobiš v enem kosu, torej jo lahko porabiš za nakup česarkoli... ne razumem pa čisto zadnjega vprašanja - osnovno sredstvo ne gre v strošek, edino če imaš tako usmeritev, da gre v strošek vse, kar je v vrednosti do 500 eur - obračunava se amortizacija, se pravi, da gre vsak mesec v strošek samo del vrednosti, odvisno od stopnje amortizacije. Pri tem vprašanju bi bilo mogoče lažje se pogovorit, ker se ti tudi lažje postavlja podvprašanja user posted image
Če imaš še kakšno vprašanje, sem ti na voljo user posted image

< Sporočilo je popravil Antilopa -- 24.9.2009 13:12:37 >

Neposredna povezava do sporočila: 17
24.9.2009 14:04:20   
Neca1313
Babysurprise, jaz sem odprla s.p. nekaj mesecev po končani porodniški, tako da s prispevki v času porodniške žal nimam izkušenj. Ostalo je pa že Antilopa napisala. Ja, subvencija se razdeli na 24 mesecev, toliko časa moraš imeti odprt s.p., drugače vračaš denar (odvisno, kdaj zapreš s.p.).

N&N

(odgovor članu Antilopa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.9.2009 14:13:50   
Neca1313

Ko odpreš s.p., greš s papirji z Ajpesa na zavod, podpišeš pogodbo in potem čakaš, da ti nakažejo subvencijo (mislim, da je trajalo nekje mesec in pol). Seveda prej odpreš še poslovni račun user posted image , da ti imajo kam nakazat.

Ja, še glede zaposlitve za polovični del. čas. V pogodbi piše, da moraš biti zaposlen za polni del. čas, drugače se pogodba razveljavi in moraš vrniti denar. Nisem se pa takrat pozanimala, kako je s tem za mamice, glede na to, da lahko do otrokovega 3. leta (6. leta, če imaš dva) koristimo skrajšan del. čas, saj sem želela čimprej zalaufat podjetje. 

Drugače pa sploh ni nič komplicirano, kar pogumno. user posted image

N&N

Neposredna povezava do sporočila: 19
24.9.2009 14:20:11   
kasso
prispevke se v času porodniške ne plačuje in tudi po končani porodniški lahko zaprosiš za krajši delovni čaa, tako da si npr. sam plačuješ za 20 urni delovnik, razliko pa plačuje država. bi bilo treba preverit, a mislim da se da tudi će dobiš subvencijo, le da se sorazmerno podaljša čas, da imaš odprt sp
pred par leti se je dalo, le da si moral pisno obvestit zavod za zaposlovanje, da greš na porodniško, tako da pogodba na nek način miruje.

< Sporočilo je popravil kasso -- 24.9.2009 14:21:06 >

(odgovor članu Neca1313)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.9.2009 14:20:54   
Sončni žarek
Ekola, pa še ena iz prakse user posted image

Subvencijo sem dobila januarja 2007, in sicer takrat cca. 2.200€.....Podpisala pogodbo za 2leti. Vendar sem takoj šla na bolniško, potem na porodniško, pa spet na bolniško in porodniško-katera se mi izteče konca decembra 2009.

Uradno imam s.p. več kot 2leti, vendar nisem zadostila pogojev......Zavod je dal na davčni urad vprašanje koliko prispevkov sem plačala v tem času.....Ker sem jih dejansko veliko manj (1.300€), bi jim razliko 900€ morala vrniti. Vendar sem poklicala gor in predložila dokazila, pa sem dobila aneks k pogodbi, da me bodo še naprej spremljali...... Sicer niso zavedli kako dolgo, dejstvo pa je, da ko bodo plačani še prispevki v tem znesku- šele potem nimam več obveznosti do vračila....

Torej če greste vmes na porodniško in praktično 1leto ali več ne plačujete prispevkov, se vam čas obveznosti podaljša.....

Razen v primeru, da si ne plačujete minimalca in znesek porabite prej- potem pa ste po 2letih proste obveznosti......

(odgovor članu Neca1313)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.9.2009 14:25:14   
Sončni žarek
Pogoj za pridobitev subvencije je, da si prijavljena na zavodu....

Jo dobiš ne glede na idejo -kaj boš delala.....

pa prej se pozanimaj, če so trenutno sredstva še na razpolago-ker če jih proti koncu leta zmanjka,moraš čakat na naslednje leto za izplačilo.....

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 22
25.9.2009 9:23:04   
babysurprise
o antilopa vidim da si ti tut na tekočem user posted image
user posted image  malo sem brala spodnje poste in zna bit, da ti v času porodniške sp miruje, tako da moraš biti dejansko 3 leta sp al kako, da plačuješ prispevke za obdobje ko si podpisal pogodbo (2leti)? Ker jih med porodniško ne plačuješ in ti subvencija ostaja.
user posted image  glede zadnjega vprašanja. Torej je subvencija prihodek in če imaš vsak mesec v isti višini stroškov, kaj jaz vem česa, si na nuli. Npr. subvencija na mesec 100€, stroški -100€, maš nulo. Prispevki -200€, promet 300€. Torej imaš na mesec čistega dobička samo 100€.
user posted image  me pa zanima polovični delovni čas, ker po tej pogodbi ne smeš spremeniti sp. v popoldanski sp, ker se osnova za izračun zavarovanja spremeni. Ne vem pa kako je, če zaradi malega otroka delaš samo polovično, ker drugo polovico menda država plačuje. Torej osnova za zavarovanje ostaja ista. torej ne prekršiš pogojev pogodbe in verjetno ni potrebno vračat subvencije, kaj misliš?

neca1313 živjo. torej ti še imaš sp? Pa kaj koristiš polovični delovni čas, zaradi malih otrok? No sej polovični čas je v bistvu popoldanski sp al kako? To pravico pa imajo mamice malih otrok, in si menda v bistvu zaposlen polno oz. prispevki se ti plačujejo polno, ampak pol ti pol država. Se mi zdi...

kasso, sončni žarek sej tega se bojim, da ne bom potem namesto 2 leti (od tega pol porodniške, pol skrajšan čas), se pravi da bi izpolnila samo četrtino obveznosti pogodbe, pol mogla met sp še dodatna 3 leta s skrajšanim časom, skupaj torej 5let? Mogoče je pogodba zdaj drugačna...
user posted image  sončni žarek, kaj pa če prej zapreš sp? ti lahko preprečijo, recimo če ti biznis ne gre ali če dobiš drugo zaposlitev? Ali pač vrneš tisti znesek, ne glede na to ali še imaš sp ali delaš kje drugje in drug delodajalec plačuje prispevke?
user posted image  "Razen v primeru, da si ne plačujete minimalca in znesek porabite prej- potem pa ste po 2letih proste obveznosti...... " Tega pa ne razumem...
user posted image  aja za subvencijo vem, da jo lahko vsak dobi, jaz sem mislila na nepovratna sredstva, to ni isto. Tam je potrebno malo več kot predavanja in jo dobiš namensko. Verjetno pa gre vse v prihodke...

(odgovor članu Antilopa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
25.9.2009 10:05:21   
babysurprise
Aha še tole...
 Če se zgodi, da moraš vračat sorazmeren delež subvencije, ali gre v dohodnino oz. prihodke cel znesek subvencije ali se ta del ki ga vračaš kdaj kje odšteje?

Neposredna povezava do sporočila: 24
25.9.2009 10:29:38   
Sončni žarek

kasso,
sončni žarek sej tega se bojim, da ne bom potem namesto 2 leti (od tega pol porodniške, pol skrajšan čas), se pravi da bi izpolnila samo četrtino obveznosti pogodbe, pol mogla met sp še dodatna 3 leta s skrajšanim časom, skupaj torej 5let? Mogoče je pogodba zdaj drugačna...
user posted image  sončni žarek, kaj pa če prej zapreš sp? ti lahko preprečijo, recimo če ti biznis ne gre ali če dobiš drugo zaposlitev? Ali pač vrneš tisti znesek, ne glede na to ali še imaš sp ali delaš kje drugje in drug delodajalec plačuje prispevke?
user posted image  "Razen v primeru, da si ne plačujete minimalca in znesek porabite prej- potem pa ste po 2letih proste obveznosti...... " Tega pa ne razumem...

Jaz si nisem plačevala minimalnih prispevkov, ker sva z računovodkinjo preračunale, da se mi splača plačevati višje (ker sem bila že noseča, ko sem odprla s.p.) in sem potem posledično dobivala veliko višjo bolniško in porodniško.

Če bi jaz v času od odprtaj s.p-ja -do njihove kontrole imela plačane prispevke v znesku 2.200€ bi bila sedaj prosta obveznosti- jaz imam s.p. že 2,5leti .....Tako pa bom šele, ko bom imela plačane prispevke še v znesku 900€.....Saj oni niso preverjali, če jaz imam še ta denar-ampak samo na davčni- kakšen znesek prispevkov je bil plačan od takrat do preverjanja......

Če zapreš s.p. -ti ne delajo problemov, samo moraš  vrniti sorazmerni del.....Kakšen pa je v znesku, pa je odvisno od časa trajanja samozaposlitve......Pogoji glede tega pa so zapisani v pogodbi ki jo podpišeš......

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

partner vs. očka in obratno
Admin

Moj partner je v mojih očeh tak očka, kot sem si ga predstavljala pred rojstvom otroka...

Ne; delala sem mu krivico, zdaj je veliko boljši. (27%)

Da; od njega nisem pričakovala veliko in pričakovanja so se uresničila. (16%)

Ne; predstavljala sem si, da bo boljši kot se je izkazal do sedaj. (22%)

Da; imela sem visoka pričakovanja in ni me razočaral. (35%)

Število vseh glasov: 167

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!