bori2
|
No pa da povem, še jaz: Lani smo imeli prvošolko, v razredu je je bilo samo 18 otrok, 7 punc in enajst fantov. Na prvem roditeljskem je razredničarka povedala takole: "so zelo živ razred, še vedno veliko časa porabimo, da se vsedemo k mizi in umirimo." Takrat sem rekla ok. so novi in so šele iz vrtca in verjetno je res nekaj otrok malo bolj živih in nagajivih. Na govorilnih sem bila ponosna kot pav, ker jo je pohvalila, da je pridna vodlijav in vse ok. Pojamrala mi je, da ima obupne težave z disciplino. Na drugem roditeljskem je povedala isto, da imajo težave z umirjanjem in tokrat je bila tudi govorila 2manj" ugodna. Pozablja nalogo, se dolgočasi in težko sledi. Doma smo se o tem pogovarjali. Moja sicer doma zelo živa hčerka ve, da je treba v šoli poslušati, ubogati in čimveč odnesti. Pa vendar; kaj je bilo za nalogo velikokrat ni vedela, ker je sedela poleg razredneih razgrajačev (kazensko sta bila 2 fanta bil presedena k predsednici), zvezke je imela počečkane popljuvane in uničene, ker vsakič ko se je obrnila stran ji je nekdo kaj ušpičil, domov je nosila raztrgane knjige, polomljen pribor in ostale potrebščine. Ok, sem rekla, verjetno ju kaj izziva, ali pa mi ne pove vsega. Ko je prišla domov s presekanim čelom sem se najavila k razredničarki in zahtevala, da sta prisotni tudii obe mami. Dala sem jima račun za nadomestitev pololjenaga in zahtevala javno opravičilo za hčerine 3 šive. Razredničarki je bilo nerodno, vendar je bila popolnoma brez besede. Mami pa sta bili druga zgodba: ko smo v šoli je za njuno vzgojo odgovorna učiteljica. NI RES. Za vzgojo otroka smo odgovornio STARŠI, učitelj je tam da ga uči in ne vzgaja. To da sta še danes besni name me ne briga. Učiteljica je Marušo presedla nazaj, kjer je bila prej, od takrat je šlo vse ok. Snov so obdelali v celoti, največ sicer pri dodatnem pouku, kamor so hodili tisti, ki so bili obvladljivi (kar je zopet svoja zgodba) Kaj to pomeni za nas? Mi še vedno vemo po kaj se hodi v šolo, kaj se sme in ne sme. Še vedno nam je jasno, kaj je prav in kaj ne in še vedno vemo, da smo za vzgojo odgovorni starši. Ker so naši in smo jih MI hoteli. Tako, da me zanima zakaj že se danes čaka da vzgaja učitelj?
< Sporočilo je popravil bori2 -- 29.9.2009 8:56:51 >
|