Zanica
|
IZVIRNO SPOROČILO: F*S*M no še jaz bi podala svoje mnenje v srednji šoli sem imela sošolca, ki je gej, vse lepo in prav sprejeli smo ga kakršen pač je bil, ampak si nikakor ne morem prestavljat, da bi on, s svojim partnerjem vzgajal otroka. Enostavno se mi zdi da še sedaj po 10 letih, kar smo iz srednje je še vedno tak sanjač in si še vedno domišlja nekatere stvari, katere niso izvedljive, da pa bi bil on zgleden oče in skrbnik majhnega in nebogljenega otroka, da bi mu v življenju vcepil iskrenost in pravi način življenja, da otrok ne bo odraščal v sanjah, ki niso nikakor izvedljive. Ker ta moj sošolec enostavno ni prizemljen, kot naj bi bili ljudje. Enostavno živi v oblakih. ( primer je bilo obdobeje ko si je v glavi predstavljal da je kriminalist v civilu in da si popisuje ljudi, kaj je kdo čez koga rekel, ... ) Joooj FSM poglej odebeljeno- tudi jaz sem nekoč sanjarila da bom popravila ta svet, da bom odpravila lakoto in revščino, kako bom pojasnila Bushu, Saddamu Huseinu in Osami da vojna ni dobra, blablabla.... Zdaj imam otroka... Ja, smo vsi bili v oblakih. Ti trdiš da ta tvoj sošolec še vedno živi v oblakih. Ali je to res? Ja, takrat je bil, ali lahko zdaj, po nekaj letih trdiš da je še vedno tako? Pa bil gej ali ne.... Pa še en primer-nekaj časa nazaj sem gledala oddajo Preverjeno kjer je bil prispevek o slepih starših in imata otroka, za katerega skrbita popolnoma sama.... Seveda jim noben ne oporeka pravico do otroka (tudi jaz ne), čeprav imata žal res ogromen hendikep, kateri pomeni tudi določeno nevarnost za otroka! Vendar jim uspeva, otrok odrašča v ljubeči družini in bo verjetno zaznamovan v družbi vsaj do konca šolskih dni po tem da ima slepe starše. Zaznamovan od svojih sošolcev ki nimajo razumevanja in empatije, in bo verjetno tarča podsmehovanj od ostalih otrok, ker je drugačen, ker izhaja iz drugačne družine.... Samo otrok lahko gre čez vse to, če le ima ljubeče starše, če čuti ljubezen doma, od mame/očija, babica/dedka, tete, starješega brata/sestre.... Če bo zaradi homoseksualnih parov manj otrok po sirotišnicah po svetu, zakaj ne? ti otroci bodo čutili ljubezen in imeli dom, ne bodo pa sigurno obsojali nič več svoje starše za to kar so kot drugi otroci svoje "normalne" starše. Splošno gledano... Priznam pa da bi se "presenetila" če bi na ulici videla dva moška kako se držijo za roke in pred seboj imajo otroški voziček, ampak ne bi obsojala. Otrok bo zagotovo ljubljen, imel bo topel dom, in to je najbolj pomembno.
|