Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: alena* Stari 9 mesecec, dojili smo se zjutraj, zvečer in ponoči, čez dan jedli gosto hrano, ki je sedaj noče več, tako da smo spet samo na dojenju, tudi ponoči, min. 3x, ko se dobesedno nažira. Zbuja se non stop, že tri mesece nič ne spimo, na koncu z živci. Spi od 21h do 5h, čez dan tudi samo 30 min. Zobje niso, ker jih ima že 6, ostalih ni na vidiku. Flaške in dude noče. Kaj naj naredim, naj pustim lačnega, v upanju, da bo jedel gosto hrano ali naj dojim, ko si zaželi? Mi gre to dojenje počasi na živce, sploh ne prenesem več tega občutka in najraje bi nehala. Iz tega kar si napisala sklepam, da si zelo izčrpana in na koncu svojih moči. Torej je nujno, da najdeš način, da prideš k sebi in se vsaj delno naspiš. Sicer ne razumem najbolj, ko napišeš, da se zbuja non stop, potem pa napišeš, da spi od 21h do 5h (ker jaz bi to štela že za prespano celo noč). Če res spi teh 8 ur, kot si napisala, ti svetujem, da hodiš spat ob 21h in pustiš vsa gospodinjska dela - naj jih naredi kdo drug. Če pa se v tem času večkrat zbudi, pa ti svetujem, da prebereš knjigo Elizabeth Pantley: Otroško spanje, brez joka v sanje. Morda boš našla rešitev, ki bo ustrezala tako tebi kot tvojemu otroku. Pa kot ti je ena že napisala, poskusite izključiti možne zdravstvene vzroke nespanja. Če ti bo uspelo, da se vsaj nekoliko spočiješ, boš morda lažje bolj pozitivno razmišljala o svojem otroku. Ker s tem, da si misliš o njem, da je nemogoč, delaš zelo slabo uslugo vajinemu medsebojnemu odnosu. Take misli pa se ti seveda veliko hitreje prikradejo, če si preutrujena. Če ti je dojenje postalo breme in ga ne preneseš več, ga postopno ukini. Ti pa ne znam svetovat glede flašk in GH, ker pri nas iz flaške ni hotel piti, GH je pa zelo lepo sprejemal. Smo pa imeli tudi krizo pri 9ih mesecih, ko se je začel ponoči zbujati na vsako uro in se hotel dojiti (prej pa se je zbudil in dojil 2-3x na noč). Jasno mi je bilo, da se ne zbuja zaradi lakote. Tako sem se odločila in mu ob zbujanju ponudila čaj po flaški, ki je ni nikoli sprejel, nato sem mu ponudila dudo. Vse to v položaju v katerem sva se običajno dojila. Ob tem sem ga božala, mu pela,... Pripravila sem se na še manj prespane noči in veliko joka, a na srečo je fant v tednu dni začel bolje spati in se je spet zbujal le 2-3x na noč. Celo noč je prvič prespal okoli 1. leta, okoli 1,5 leta pa bi se lahko reklo, da je večino noči prespal.
|