|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005-3. del
26.9.2010 23:20:25   
pety78
Še en utrinek z našega praznovanja...

user posted image

Jaz sem pa sedaj sestavila polovico bolnice od Playmobila, ki jo je Vid dobil in mam res dost! user posted image Sem mislila, da to ni tako velik za sestavljat. user posted image

Benika, kako pa je bilo kaj vaše praznovanje? user posted image

Lahko noč!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
27.9.2010 7:07:51   
Pia67
Evo, vedno čestitam zadnja, čaka me še Alina, pozabila pa vseeno nisem, le do računalnika me ni bilo za spravit user posted image ...
Nik in Vid vse najboljše.

Valla, presenetljivo, jaz bi ziher imela težave ob sestavljanju, Nik pa je tako vztrajen in spreten. Bravo. Pety, bi morala Nika na pomoč poklicat, da sestavi bolnišnico. Nina si jo tudi želi, bomo videli, morda ob koncu leta. Tvoje tortice, tako so, kako bi rekla, dovršene. Morje časa nazaj sem te spraševala, če si že kdaj sama naredila tičino maso, sem našla nekaj receptov na netu, pa se po kritikah sodeč niso dobro obnesli. Kako ti narediš tičino maso (trebušnjake imam utrjene, glede tega ne bo težavuser posted image ).

Mi smo za en dan odpeketali na morje, pospravili hiško, umaknili predmete poželenja najstnikom, ki bodo ziher uporabljali naše domovanje, ko bodo špricali pouk (očitno bo to postala stalnica user posted image ), včeraj pa sva se z nino šli gibalne igrice, nekaj je naslikala in celo šivala na karton (luknjice na kartonu v poljubnem motivu, plastična igla in volnena nit). sem bila presenečena kako je spretna.
In seveda vadili in vadili črko K.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
27.9.2010 8:54:22   
nikolet
jutro

sam da vas pozdravim....

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
27.9.2010 8:56:56   
2ursae
'jutro tudi tebi in ostalim user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
27.9.2010 9:01:08   
2ursae
pia, ideja s šivanjem mi je zelo všeč, hvala user posted image , sem že lani videla, da je Anže zelo rad šival, so imeli v vrtcu nekaj podobnega.

niku pa itak, kapo dol za sestavljeno user posted image . Mi smo dali Anžetu un ta velik komplet iz Spara (šleper z avti) in zdaj z U. sestavljata, malo pa po malo ... ful je enih detajlov, kockica po kockico (mene bi izludilo user posted image ) in Anže zdrži recimo dobro urco sestavljanja (moj mu pomaga), potem pa ne več.

slikice so pa ful luškane, komaj čakam, da se vidimo v živo ... nikolet, s katerega konca si že ti? V spominu imam tam prke Logatcu, sam nisem zihr.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
27.9.2010 9:38:07   
benika
VID, ljubitelj Sonica, vse naj, naj, najboljše!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
27.9.2010 9:38:51   
pety78
Pia, jaz sem jo naredila po tem receptu...

Tičino masa

1 kg sladkor v prahu
1,5 vrečka želatine v prahu (15 g)
6 žlic hladne vode (za želatino)
8 žlic fruktoze
1 žlica vroče vode ( za fruktozo)
15 ml jedilnega  glicerina

1.   Želatino prelijemo s hladno vodo in pustimo 10 min, da nabrekne.
2.   Fruktozo prelijemo z vročo vodo in na rahlem ognju toliko časa mešamo, da se raztopi (kot sirup) Pazite da ne zakuha, da ne karamelizira in porumeni.
3.   Ko se ta sirup malce ohladi, dodamo glicerin.
4.   Zatem ta sirup zmešamo z želatino.
5.   V večjo posodo damo sladkor v prahu, v sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo zgornjo mešanico sirupa in želatine.
6.   Vse skupaj mešate s kuhalnico dokler gre, potem gnetete kot testo. Uporabite ves sladkor v prahu, čeprav se vam bo na začetku morda zdelo, da ga je preveč. Na koncu dobite točno to kar  pričakujete.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
27.9.2010 11:45:48   
nikolet
2ursae: maš prov rz Logatca sm user posted image user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2733
27.9.2010 12:48:59   
Pia67
Vau, Pety to pa je čisto nekaj drugegauser posted image , kot tisti šmorn iz H2O in malček vode. Glicerin je najbrž zato, da se zadeva ne izsuši. Pametno. Hvala za recept, je že natisnjen in bo romal v moj fascikel Peka itd. Me čaka en RD konec oktobra in se bom izprsila, ker je dečko ljubitelj konj in mu ne gine en iskri vranec user posted image . Če ne bo dobil pravega v štalo, bo vsaj na tortici.

Ursa, šivanke-plastične sem dobila v Mulerju, tako, da niso preveč ostre. Fajn zadeva za spodbujanje spretnosti prstkov in mal za zamotit v teh turobnih dneh. Komaj čakam na vodeno telovadbo jutri, da se naša malo zdivja.

Aja, še to. KOSTANJ je že. Včeraj napekli pozno zvečer, pojedli, danes nekaj posledic, ampak popoldne nas čaka še ena runda.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
27.9.2010 12:58:46   
pety78
Bravo Pia. user posted image Še en nasvet, sladkor na koncu dodajaj postopoma, ne vsega naenkrat, ko gneteš. 

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
28.9.2010 9:26:46   
teta beta
Vid in Nik, vse najboljše za oba!!!

Danes sem pa sama doma, zjutraj je prvič peljal B. oba v vrtec, jaz pa sem šla "malo" nazaj ležat in vam povem, da mi je prav pasalo, se počutim prav spočita. Smo imeli kar naporen vikend, v petek popoldne smo jo mahnili na Koroško na RD in prišli domov pozno zvečer, naslednji dan smo bili cel dan not in smo pekli, sestavaljali in okraševali torto, sem imela pri vsem skoz zraven pomočnike. Ampak je dobro oizpadla, pa tudi lepa je bila, žal pa nimam niti ene slike za dokaz user posted image . Spodaj je bila navadna okrogla torta, premazana v zeleno smetano (trava), ob strani posuta z rezanimi mandlji, nanjo pa sem dala še eno majhno štirikotno tortico, premazano z roza smetano (grad) in okrašeno s keksom (grajska vrata), mehkimi bonboni (grajsko obzidje) in roza kornetoma (grajska stolpa) z zastavicama. In pa na koncu pred gradom dve svečki (za vsako punco ena) in na vrhu kajpak ena winxica (igračka). V nedeljo smo šli na družinsko kosilo, imeli smo se lepo, slavljenki sta bili navdušeni in to je to.

Včeraj smo pa šli pogledat še na telovadbo oz. na gimnastično pripravnico za otroke od 4-7. Najprej so imeli ogrevanje (5x tek okoli telovadnice, izdihavanje in potem še v drugo smer), nato raztezne vaje in potem so šli na poligon, ki so ga že prej pripravili. Najprej tek slalom okoli stožcev, nato skok na nizko skrinjo in od tam splezali na visoko skrinjo, na njej naredili preval in skok s skrinje na blazino. Potem splezati na ripstol in prečna hoja čez 4 ripstole in dol, potem spet na eno skrinjo, tek čez njo in skok dol, potem pa na koncu še plazenje pod okvirom, naseldnji je bil postavljen pokončno, pa spet en na tleh in še eden pokončno. . To so nekajkrat šli skozi, potem še v nasprotni smeri, na koncu so še tekli in se šli črnega moža. Tako, bilo je luštno, Daša navdušena, zdaj se moramo zmenit, mene edino malo moti pozna ura, od 6-7, ker moramo potem še priti iz CE, se najest, suširat, zobe umit, spravit spat, vse to 2 otroka (B. bo imel predvanja ob pon.), seveda in potem je to kar pozno, nslednji dan je treba pa vstati ob 5.30.

Šivanje - ja, naša daša tudi zelo rada šiva oz. zelo rada bi šivala user posted image . Ampak jaz se nisem tako dobro spomnila na karton, ampak sem ji dala kar dva kosa blaga, ji pokazala, kako in no, zdaj pa ti. Bilo je sicer zavito malo okrog, ampak držalo je pa skupaj user posted image . In ima strašno veselje do tega. Sem že razmišljala o kakem majhnem gobelinu, pa bom probala zdaj prej tole s kartonom. Igle so pa kar navadne, prave, sukanec pa tudi.

Ja, nič, grem malo pospravit in peljat psa ven, popoldne pa čaka tečaj znakovnega jezika in roditeljski sestanek.

Lp vsem!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
   [Brisano sporočilo]
28.9.2010 13:52:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu teta beta)
  Neposredna povezava do sporočila: 2737
28.9.2010 14:37:19   
benika
Kakšne pripombe?

Ne.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
28.9.2010 14:56:20   
pety78
Hja, ne vem. Sem rekla, da jo naredim, samo morate povedati, kaj želite. Če se torej strinjate, je okrogla, za cca 25 kosov. A bo dovolj? Pol čokoladne, pol višnjeve.
Pa povejte mi, kaj gor.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
   [Brisano sporočilo]
28.9.2010 19:54:02   
Brisani uporabnik

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 2740
28.9.2010 20:19:06   
benika
Pa povejte mi, kaj gor.

Samo ugibam na slepo, pingvinčki mogoče?user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
28.9.2010 21:06:57   
pety78
Ja, ne vem, povejte mi ve. Meni je vseeno. Je pa res, da moram do jutri vedet, ker če bo tičina, jo moram jutri zagnest, saj v četrtek zvečer že pečem, da jo v petek okrasim.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
   [Brisano sporočilo]
29.9.2010 13:06:46   
Brisani uporabnik

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 2743
29.9.2010 13:09:17   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: valla.

pety, meni se zdi, da ni potrebna tičina masa. Glede na to, kolk maš dela z njo, te jaz ne bi matrala in bom vesela, da narediš samo s čokolado, pa kaj nariši gor, pa je.

Ma ja. Važno da je dobra, pospravili jo bomo tako s tičino kot tudi brez nje.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2744
29.9.2010 14:12:22   
2ursae
ja, pety, ti kar na izi, pojedle bomo itak v trenutku user posted image .

ninočka, danes sem v Sparu tako dobro izkoristila tvojega Jokerja, da te moram čist nujno vsaj na kavo peljat user posted image . Delaš, a ne? A zdej hodmo v soba room al kako? Se bomo kaj zmenile, kaj praviš benika? Če imate čas, seveda ... načeloma mi ni problem prit v LJ samo na kavico med tvojim delovnikom, ninočka, itak potem še kaj najdem, kamor moram it mal pogledat, pa benika tud najbrž, a ne user posted image .

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
29.9.2010 14:46:56   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

ja, pety, ti kar na izi, pojedle bomo itak v trenutku user posted image .

ninočka, danes sem v Sparu tako dobro izkoristila tvojega Jokerja, da te moram čist nujno vsaj na kavo peljat user posted image . Delaš, a ne? A zdej hodmo v soba room al kako? Se bomo kaj zmenile, kaj praviš benika? Če imate čas, seveda ... načeloma mi ni problem prit v LJ samo na kavico med tvojim delovnikom, ninočka, itak potem še kaj najdem, kamor moram it mal pogledat, pa benika tud najbrž, a ne user posted image .

Brez dvoma. Jaz sem jutri v LJ, ob pol enajstih kofetkam s septembrkami 2010, ob 12h pa računam, da grem na solato. Tako da ursa, lepo vabljena.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2746
29.9.2010 14:47:01   
pety78
ALINA, vse najboljše!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

V bistvu, drage moje, se torta ne dela za vas, ampak za vaše/naše otročke, tako da prosim govorte v njihovem imenu.user posted image OK, jo oblijem samo s čokolado, lepa glih ne bo, zato pa upam, da bo užitna. Gor na čokolado pa res ne morem nič narisat, ker s temi barvami to ne bo glih šlo. Pa risanje bi mi vzelo ziher več časa. user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2747
29.9.2010 15:59:00   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

OK, jo oblijem samo s čokolado, lepa glih ne bo,

hej, hej, hej, moj mož je našo tud samo oblil s čokolado, pa je bila prav lepa - ne žalit inferiornih metod krašenja tort, ki se jih poslužujemo navadni smrtni mojstri user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
29.9.2010 16:00:37   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: benika

ob 12h pa računam, da grem na solato. Tako da ursa, lepo vabljena.

pridem user posted image . Ob 12h pri solatnem baru? Če te ne bo, pridem k septembkam in te privlečem za ušesa - kje že boste user posted image ?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
29.9.2010 16:04:00   
2ursae
pa seveda, naša Alina - sem se že zjutraj spomnila user posted image
torej: ALINA NAŠA, VSE NAJBOLJŠE user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.