|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali VEDNO vozite po omejitvah? :)
18.9.2009 21:04:34   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

. Je pa res da mi gredo šebolj naživce taki, ko jaz peljem 130-140 na prehitevalnem (recimo prehitevam tovornjaka) in mi pride zadaj en norec s 160 in mi blenda ... to mi gre pa res naživce.

Ja, meni ne gre samo "na živce", ampak se v tistem hipu sprašujem, kaj tako zelo nezavedni vozniki sploh delajo z vozniškim v žepu, kdo jim ga je dal, v resnici me v tistem trentuku, ko se mi zalepi za rit v kakšni megli in sveži mokroti pri obeh 140km/h, ali pa tudi v čist suhem vremenu, spravlja v situacijo, ki me lahko čist realno naslednji hip ubije. Zavestno to dela ali zaradi svoje preobjestnosti ali pa zaradi svojega nezavedanja resnosti položaja. Ne na živce, tisti hip se mi zdi,d a takemu človeku plesen raste v možganih, samo tako lahko upravičim njegovo vedenje, ne da bi zaradi tega živce zgubila. MI pa to vseeno ni prav. Plesen bi si iz možganov morali odstranit, al pa takim vstop v avto spredaj levo ne bi bil več dovoljen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
18.9.2009 21:26:16   
Kliki
Se trudim da s v naselju držim omejitve. AC pa včasih malo več pa ne presegam 10km/h.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 27
18.9.2009 21:33:10   
Anonimen
po naseljih vedno, brez izjem. izven in pa ac, pa načeloma tud, se pa zgodi da ne, odvisno od ceste, prometa, itd.

(odgovor članu Kliki)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
18.9.2009 21:40:12   
tabi
se zelo težko držim omejitev,sploh ko dobim kake mečkače pred seboj,ki namesto 70 vozijo 30-40user posted image in pol vsa sitna prehitim in dobim v slabih 2letih 5pik+500€(seveda ko sem plačala v 8dneh)Prav mi botuser posted image Drugač pa sem odkar imam 2 mala otročka,kr pridna,seveda če se le da,ali bolj pošteno me ne najdejo pri prekrškihuser posted image

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
18.9.2009 21:42:07   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Ja, meni ne gre samo "na živce", ampak se v tistem hipu sprašujem, kaj tako zelo nezavedni vozniki sploh delajo z vozniškim v žepu, kdo jim ga je dal, v resnici me v tistem trentuku, ko se mi zalepi za rit v kakšni megli in sveži mokroti pri obeh 140km/h, ali pa tudi v čist suhem vremenu, spravlja v situacijo, ki me lahko čist realno naslednji hip ubije. Zavestno to dela ali zaradi svoje preobjestnosti ali pa zaradi svojega nezavedanja resnosti položaja. Ne na živce, tisti hip se mi zdi,d a takemu človeku plesen raste v možganih, samo tako lahko upravičim njegovo vedenje, ne da bi zaradi tega živce zgubila. MI pa to vseeno ni prav. Plesen bi si iz možganov morali odstranit, al pa takim vstop v avto spredaj levo ne bi bil več dovoljen.

Limanje na rit je res nekaj najslabšega - mene je enkrat en lokalni divjak z mercedesom (ga že vsi poznamo, kak divjak je) spravil tako daleč z limanjem na rit (pa ne na AC, kjer bi se mu lahko vsaj umaknila, ampak na navadni cesti), da mi je "počil živec" in sem mu dejansko za trenutek stopila na bremzo in mi je bilo tisti trenutek čisto vseeno, če se mi poči v rit. Peljala sva se oba cca. 100 hm/h, pa se mi je tako približal, da sploh nisem videla sprednjega dela avta v ogledalu - po mojem na kak meter. V vzvratnem ogledalu sem potem samo videla, kako se je skadilo, ko je zavijugal napol na bankino, da se ni zaletel vame. In kaj je naredil potem - nazaj se mi je zalimal čisto za rit - in sem mu še 1x stopila na bremzo. Potem me je pred čisto nepreglednim ovinkom prehitel in mi nekaj krilil - jaz sem mu pa trobila nazaj. Katastrofa - ampak me je tako zživciral, da mi je res bilo čisto vseeno, če se kar zaleti vame.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
18.9.2009 21:50:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
18.9.2009 21:54:39   
enea
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Ko sem sama v avtu na avtocesti, se včasih zalotim tudi pri 150 km/h, drugače pa se zadnjih par let kar držim omejitev. Sem si "pozdravla težko nogo" s prihodom otroka in s kakšno kaznijo tudi.

Hvala enakouser posted image

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   [Brisano sporočilo]
18.9.2009 22:20:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
18.9.2009 23:15:11   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

o ti šment, zdaj sem pa razočarana user posted image  najbrž bi mogla odpret temo v navalu besa, ko je nekdo dirkal mimo mene in bi potem vse sveto zatrjevale, da vedno vozijo po omejitvah user posted image

VEDNO pripete,a NIKOLI po omejitvah user posted image

Se spet norčuješ iz stvari, iz katerih se je skrajno neokusno norčevat? Se ti res zdi enako vozit 150 po suhi avtocesti, al pa nepripet otroka v avtu?

< Sporočilo je popravil kalbo -- 18.9.2009 23:17:01 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
18.9.2009 23:38:37   
Ploha
Ko na AC pripeljem do tovornaka, pač počakam, če so avtomobili, da grejo mimo potem pa ga še jaz prehitim, vendar ker imam bolj švoh avto, predno jaz pridobim določeno hotrost, da tovornjak prehitim, je avto, ki sem ga v vzratnem oknu komaj videla, meni že za ritjo in ja sem tista, k delam, gužvo na prehitevalnem....sam če mam pa hitrost, da nimam ovir (tovornjak) potem pa moja kobilca leti ko sneta skira user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 35
19.9.2009 0:03:38   
water lily
Glede na to da sem vsak dan več k uro na avtocesti me bo kdo težko prepričal da greste 140prehitevat.....k odkar so vinjete men v konicah še ni ratal it več k 130. Pa še to morem met srečo. Do vrhnike se običajno vlečemo 80 po prehitevalnem, vozni pa prazen! Pol greš pa po desni prehitevat pa se folk križa kakšn norc siuser posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 36
19.9.2009 8:31:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

o ti šment, zdaj sem pa razočarana user posted image  najbrž bi mogla odpret temo v navalu besa, ko je nekdo dirkal mimo mene in bi potem vse sveto zatrjevale, da vedno vozijo po omejitvah user posted image

VEDNO pripete,a NIKOLI po omejitvah user posted image

Se spet norčuješ iz stvari, iz katerih se je skrajno neokusno norčevat? Se ti res zdi enako vozit 150 po suhi avtocesti, al pa nepripet otroka v avtu?

Će ti to tretiraš kot norčevanje, ti bom tokrat pritrdila. Ja, norčujem se. user posted image  Predpisi so najbrž napisani z nekim razlogom. In če je predpisano privezovanje in če je predpisana omejitev, je to najbrž iz nekega razloga. In enega se VEDNO držimo in drugega NIKOLI? Hmmm. Zakaj že? user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
19.9.2009 9:17:37   
Sonrisa
Večinoma vozim z regulatorjem ali pa limitatorjem, tako da mi ni treba gledati na števec. Naštimam pa večinoma kar po omejitvah. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
19.9.2009 10:06:39   
Kerensa*
Odgovor na naslovno vprašanje - ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
19.9.2009 10:08:55   
uursa
podpis natasi77!
Ne vem zakaj bi bilo to norčevanje!? Potem je tudi tema o pripetosti s pasovi!?

Lp

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 40
19.9.2009 10:26:14   
Anonimen
vcasih nepripeta in vcasih ne po omejitvah!

(odgovor članu uursa)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
19.9.2009 11:35:24   
dory
odkar mam tamalga bolj gledam na števc ja...se pa zgodi,da ne vozim glih točno na omejitev..nič kaj RR-jevsko ane :) user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 42
19.9.2009 19:43:41   
tassika
Uf pa omejitve, to je meni španska vas, res da ne divjam, ampak čsto točno se pa tudi ne držim, sploh na AC, še bolj me pa nese trzinska obvoznica, pa meni se zdi da se vlečem ko polž če peljem tam 70user posted image , je pa tako boljši avto ko imaš, težje je voziti po omejitvah, moj gre takoj 100 pa je nek srednji razred. Počasnele pa tudi mene spravijo ob živce, še bolje pa tisti, ki spijo na semaforjih ali pa se skoraj ustavijo na cesati, ker ne vejo kam bi šli, madonca pa saj imamo kakšno avtobusno postajo, pa se tam ustavi. Moj pravi, da sem živčen voznik, jaz pa pravim, da sem dinamična.user posted image  

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 43
19.9.2009 19:56:17   
malecka
jaz bom  pa tako povedala, ko se peljem sama na odprti cesti, nikoli ne peljem po omejitvah.user posted image V naselju pa se trudim in sem večinoma uspešna--po omejitvah.user posted image
Ko pa imam v avto otroke ali kakšnega sopotnika--niti 10km/h ne prekoračim, ne v naselju in ne na odprti cesti.user posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 44
19.9.2009 20:15:36   
Onasiss
Načeloma se skušam držati pravil, predpisev; predvsem sem bolj pazljiva, ko imam otroke v avtu.

Sem pred časom v nekem časopisu brala (se ne spomnim kje) pismo nekega očeta, ko je komentiral dejanja drugih sovoznikov, ko blendajo, žmikajo oz z lučmi opozarjajo nasproti vozeča vozila, da se približujejo radarju oz policijski kontroli. Dobesedno se je zgražal na tem početjem. Napisal in obrazložil je, da je takšno opozarjanje voznikov samo potuha, saj potem vsi začnejo voziti po predpisih in omejitvah, ko pa peljejo mimo policajev pa spet noga na gas.  Niti si ne predstavlja dejstva, da bi danes kakega šoferja opozoril na radar ali kontrolo, jutri pa bi lahko ta isti zaradi prehitre vožnje povozil njegovega ali sosedovega ali katerega koli otroka.

No kakorkoli, vsak zase ve kaj je dobro zanj.user posted image  

Aja, pa še to: Mene je oče, ki je poklicni šofer učil, da moram biti na cesti predvsem pozorna na druge šoferje, ki so nepredvidljivi.

So what....

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
19.9.2009 20:48:54   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: mlea

Sem pred časom v nekem časopisu brala (se ne spomnim kje) pismo nekega očeta, ko je komentiral dejanja drugih sovoznikov, ko blendajo, žmikajo oz z lučmi opozarjajo nasproti vozeča vozila, da se približujejo radarju oz policijski kontroli. Dobesedno se je zgražal na tem početjem. Napisal in obrazložil je, da je takšno opozarjanje voznikov samo potuha, saj potem vsi začnejo voziti po predpisih in omejitvah, ko pa peljejo mimo policajev pa spet noga na gas.  Niti si ne predstavlja dejstva, da bi danes kakega šoferja opozoril na radar ali kontrolo, jutri pa bi lahko ta isti zaradi prehitre vožnje povozil njegovega ali sosedovega ali katerega koli otroka. 

Težko je posploševat. Zihr je kje kak maniak, ki ga opozoriš, če blendaš, pa ne dobi kazni, ampak prepričana sem, da večina radarjev ulovi ljudi, ki večinoma peljejo v mejah normale. V bistvu sem prepričana, da radarji večinoma ne dosegajo tega, da bi ljudi, sploh tiste hude divjake prepričali,da bi vozili povsod in vedno počasneje. Tisti ki imajo počasno vožnjo v zavesti, bodo plačali radar čist za brez veze, pa še bolj pazili, tisti, ki pa norijo vedno in povsod, bodo pa noreli še naprej, ne glede na kazni od radarjev. Zato blendam. In kličem na radio, če radar vidim. Vedno. In učinek nekega radarja, ki pogosto nekje stoji, je tak, da točno na tistem mestu ljudje pogosto peljejo počasi - zaradi nevarnosti radarja. To je ok. Po drugi strani ni ok, ker bolj kot tisti hip gledaš kaj se dogaja na cesti, gledaš točno tja, kjer je navadno radar, če stoji tam ali ne. Še če slišiš po radiju, da je nekje radar, voziš vedno počasneje. Torej množice vozijo počasneje zaradi obvestila na radiu. Ok je to. Varnost je večja. In to še precej po tem, ko policije tam več ni, kajti radio pogosto še kar ponavalja obvestilo o radarju.
Policija bi morala krožit po cestah v civilnih avtih več kot to počne in manijakom, divjakom in tistim, ki se lepijo na rit in blendajo takoj vzet vozniško in še avto zraven. To bi edino zaleglo. Ne pa kaznovat več ali manj spodobne voznike, ki večinoma vozijo previdno in nenevarno, zato ker so 55 namesto 50 vozili. Evo, zato blendam. Vedno.

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 46
19.9.2009 21:58:25   
5ra_28

Pred nosečnsotjo sem na AC rada stopila na gas, da se je avto 'zlaufal' in 'ni zaspal'.user posted image Od nosečnosti dalje pa po AC vedno po omejitvah , z večjo varnostno razdaljo in večjo pazljivostjo. Zdaj več ne pišem smsa med potjo in še 3 stvari zraven.user posted image .
V naselju pa me je ful strah otrok, da kje kak prileti, tako da (več) ne vozim prehitro.
Pripasam pa se vedno, ker drugače mi piska, pa mi ni tega dolgo za poslušat. Pa zgled je treba bit otrokom. Ne peljem pa vedno 50, ampak 55, tud 60, odvisno od prometa.

Končno smo trije:)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 47
19.9.2009 23:21:38   
uursa
Pri pripenjanju s pasovi ste kar dosledne, pri hitrosti pa ne. Ali ni to tudi ogrožanje sebe in drugih?

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 48
19.9.2009 23:44:47   
felix7

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: Otika
čeprav po avtocesti mi ni fino vozit več kot 130 ... tak da se ponavadi (če se mi ravno ne mudi nenormalno) vozim enih 110-120km/h.

Meni je na AC prav čudno vozit 130 - včasih sem sicer vozila tudi več, zdaj pa najraje vozim nekje med 150 in 160, kar je sicer čez omejitev, ni pa še neko hudo divjanje (vsaj za moje pojme). Mi pa lasje pokonci stojijo, ko se peljem po prehitevalnem pasu 160 in moram bremzat ker en polž prehiteva tovornjaka s hitrostjo 100 ali 110 hm/h. Na voznem pasu mi je čisto vseeno, koliko se vozijo, ampak na prehitevalnem bi se pa res lahko peljali vsaj 130, kolikor je omejitev. (Pa ne rečem, da ti tako delaš - samo spomnila si me na take, ko si napisala, da rada voziš 110-120). Za moje pojma nima avto kaj delat na prehitevalnem pasu, če se ne pelje 130.

torej nekdo, ki vozi 110 km/h ne sme prehitevati kamiona, ki vozi 90 km/h? user posted image

jaz se res trudim voziti po omejitvah, pa če sem s tem rešila samo eno življenje, je ogromno. Omejitve niso napisane kar tako. Poznam namreč nekoga, ki je pri omejitvi 30 km/h vozil po pravilih, pa mu je izza žive meje skočil dvoletni otrok in ga je povozil do smrti. Človek ni mogel tega preprečiti, sekira se pa že vsa ta leta... user posted image Takšen dogodek ti zagotovo spremeni življenje in pogled nanj.

Privezovanje je pa pri meni popolnoma avtomatsko, pa tudi če se peljem nekaj 100 metrov.

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 49
20.9.2009 10:51:08   
tweety83
Jaz osebno vozim kar lepo po omejitvah,ker mi res ni dajati denarja za policaje. Včasih mam tak dan da se peljem hitro in pa na AC si tudi dam včasih duška, drugače pa po omejitvah, pa me prav malo briga če kakšen idiot živčka zadaj. Če ma denar za policaje - naj kar izvoli.

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

test
Admin

Katero ime bi izbrali?

Sven (16%)

Svit (15%)

Nejc (42%)

Anže (28%)

Število vseh glasov: 89

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!