Gina -> RE: Ali VEDNO vozite po omejitvah? :) (19.9.2009 20:48:54)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mlea Sem pred časom v nekem časopisu brala (se ne spomnim kje) pismo nekega očeta, ko je komentiral dejanja drugih sovoznikov, ko blendajo, žmikajo oz z lučmi opozarjajo nasproti vozeča vozila, da se približujejo radarju oz policijski kontroli. Dobesedno se je zgražal na tem početjem. Napisal in obrazložil je, da je takšno opozarjanje voznikov samo potuha, saj potem vsi začnejo voziti po predpisih in omejitvah, ko pa peljejo mimo policajev pa spet noga na gas. Niti si ne predstavlja dejstva, da bi danes kakega šoferja opozoril na radar ali kontrolo, jutri pa bi lahko ta isti zaradi prehitre vožnje povozil njegovega ali sosedovega ali katerega koli otroka. Težko je posploševat. Zihr je kje kak maniak, ki ga opozoriš, če blendaš, pa ne dobi kazni, ampak prepričana sem, da večina radarjev ulovi ljudi, ki večinoma peljejo v mejah normale. V bistvu sem prepričana, da radarji večinoma ne dosegajo tega, da bi ljudi, sploh tiste hude divjake prepričali,da bi vozili povsod in vedno počasneje. Tisti ki imajo počasno vožnjo v zavesti, bodo plačali radar čist za brez veze, pa še bolj pazili, tisti, ki pa norijo vedno in povsod, bodo pa noreli še naprej, ne glede na kazni od radarjev. Zato blendam. In kličem na radio, če radar vidim. Vedno. In učinek nekega radarja, ki pogosto nekje stoji, je tak, da točno na tistem mestu ljudje pogosto peljejo počasi - zaradi nevarnosti radarja. To je ok. Po drugi strani ni ok, ker bolj kot tisti hip gledaš kaj se dogaja na cesti, gledaš točno tja, kjer je navadno radar, če stoji tam ali ne. Še če slišiš po radiju, da je nekje radar, voziš vedno počasneje. Torej množice vozijo počasneje zaradi obvestila na radiu. Ok je to. Varnost je večja. In to še precej po tem, ko policije tam več ni, kajti radio pogosto še kar ponavalja obvestilo o radarju. Policija bi morala krožit po cestah v civilnih avtih več kot to počne in manijakom, divjakom in tistim, ki se lepijo na rit in blendajo takoj vzet vozniško in še avto zraven. To bi edino zaleglo. Ne pa kaznovat več ali manj spodobne voznike, ki večinoma vozijo previdno in nenevarno, zato ker so 55 namesto 50 vozili. Evo, zato blendam. Vedno.
|
|
|
|