|
RE: Vzgojiteljice, hudičevke, živčne razvaline? 16.9.2009 21:20:04
|
|
|
|
sneguljčica
|
Meni se zdi vse skupaj eno veliko posploševanje in pretiravanje. Glede une kao tečne mame: razumem, da se ji zdi nedopustno pokrivanje prek glave. To ni prav. Če drugi otroci to sami počnejo, je eno, če njen otrok tega ne počne in to naredi vzgojiteljica, je drugo. Tudi sama sem to doživljala pred 25. leti in se danes živo spomnim, kako ponižano sem se takrat počutila. Druga stvar je metanje naprej bolezni, ker je omenila, da je s pokrivanjem več možnosti za bolezen. Ona je zaradi pljučnih težav svojega otroka poučena o vseh tveganjih, ki jih mi, ki imamo zdrave otroke, ne poznamo, niti ne pomislimo na njih. Če je njen otrok nagnjen k pljučnim boleznim, bo zbolel že tako in tako, ko bojo virusi in je res nepotrebno, da zboli še zaradi drugih dejavnikov, ki se jim da izogniti. Glede une mojce: eno je, da je naveličana preveč skrbnih staršev, ki se kar ne morejo sprijazniti, da je njihov otrok samostojno bitje in da se bo z odhodom v vrtec odlepil od njih. Drugo je, če otrok potrebuje posebno nego, to moraš pač upoštevati. Nezaslišano pa je, da rečeš, da se "naješ" otrok in da si sit njihovega kričanja in podobno. Seveda se ženske zgražajo, ker si niti zamisliti ne morejo, da bi taka vzgojiteljica skrbela 8 ur na dan za njihovega otroka. Glede vseh skupaj: res je, da ko ena mamica napiše kakšen pomislek v zvezi z vrtcem in vzgojitelji, dobi največ odgovorov, da teži, da paničari... Pa pomislite drugače - drugič bomo brali temo, kako so prodajalke v merkatorju nevljudne in so vam predebelo narezale salamo, pa kako v hoferju mečejo v voziček in vam zmečkajo solato, pa kako so une na upravni enoti nespoštljive in so vas kar nadrle... torej bi uslužbenci, ki imajo opravka z ljudmi, morali upoštevati vašo voljo in vaše želje, vzgojiteljicam, ki jim pustimo LASTNEGA OTROKA v varstvo, pa ne smemo nič reči, ker one že vejo kako se temu streže in če ti kaj ni prav, si paničar, težak, bedast starš, ki so jih one že site
|
|
|